Un ofițer occidental dezvăluie următorii doi pași ai lui Putin: Unul e o bombă care ticăie în Rusia

Joi, 29 Februarie 2024, ora 06:05
6786 citiri
Un ofițer occidental dezvăluie următorii doi pași ai lui Putin: Unul e o bombă care ticăie în Rusia
Putin nu vrea să renunțe așa ușor la războiul din Ucraina FOTO: Business Insider

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, care durează de doi ani, nu dă niciun semn că se va termina prea curând. Acum, Anders Nilsen un ofițer experimentat și analist militar dezvăluie următorii pași ai președintelui rus în conflictul din țara vecină. El a subliniat că o bombă ticăie în Rusia, dependența Moscovei de echipamente și muniții recondiționate din epoca sovietică poate crea mari probleme.

Există un scenariu optimism, în care avantajul provizoriu luat de Rusia în 2024 va fi recuperat de Ucraina, dar și unul pesimist în care Kievul ar putea fi pus în încurcătură dacă sprijinul militar de la Washington va întârzia, susține expertul danez, potrivit MSN.

Economia rusă, deja întinsă spre limite, finanțează războiul prin economii, o strategie cu termen de expirare. Revolta recentă condusă de Prigojin și numărul de victime în creștere pe front ridică îngrijorări cu privire la stabilitatea regimului de la Kremlin.

Noul decret al lui Putin, semnal de alarmă pentru NATO: Mutare militară fără precedent, schimbă echilibrul de forțe

Cuvintele lui Nielsen exprimă situația: „Timpul nu este de partea Rusiei. Acum are un avantaj trecător asupra Ucrainei, cu capacitățile sale ajungând la vârf. Între timp, Ucraina și aliații săi cresc producția”.

Într-un scenariu mai puțin pozitiv, Nielsen a emis un avertisment cu privire la indecizia occidentală, avertizând că aceasta ar putea duce la reducerea producției și a ajutorului militar pentru Ucraina.

Acest lucru, a susținut el, ar lăsa capacitățile militare ucrainene în urmă cu cele ale Rusiei. Pe măsură ce tensiunile cresc, el a sugerat că Rusia ar putea recurge la provocări împotriva țărilor NATO pentru a le distrage atenția de la ajutorul Ucrainei.

O țară vestică cu 1 milion de români lovită de recesiune: Va urma un val de concedieri, iar salariile vor scădea brusc

Se întâmplă când Germania și Polonia au declarat că nu vor trimite trupe în Ucraina, iar NATO a negat planurile de desfășurare a trupelor. Kremlinul a emis un avertisment dur, afirmând că conflictul direct cu Rusia este inevitabil dacă NATO desfășoară trupe de luptă.

Comentariile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron privind neexcluderea trimiterii trupelor terestre occidentale au stârnit controverse în întreaga Europă.

Liderii opoziției au criticat sugestia, determinând guvernul lui Macron să clarifice că discuțiile de la o conferință recentă s-au concentrat pe operațiuni de deminare și antrenament militar, nu pe implicarea activă în război, pe frontul de luptă.

Un fost șef al Serviciilor Secrete britanice: ”Putin are o gravă problemă, știu din surse din Europa de Est”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat, de asemenea, sprijinul continuu pentru Ucraina, dar a negat ferm planurile ca trupele de luptă ale NATO să fie dislocate pe teritoriul ucrainean.

Națiunile europene sunt precaute față de potențialele reduceri ale sprijinului SUA, ele au semnat acorduri bilaterale de securitate cu Ucraina, în timp ce unele și-au exprimat sprijinul pentru inițiativele de furnizare de muniție.

Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Declarație neașteptată a unui diplomat occidental. Știe mutarea surpriză a lui Putin de a opri războiul, în 5 minute
Războiul declanșat de președintele rus în Ucraina a depășit 790 de zile, însă deznodământul acestuia rămâne unul imprevizibil, chiar și pentru experți. Dar acum, un diplomat...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#razboi Ucraina, #plan Putin, #Putin razboi, #planuri Putin, #razboi Rusia Ucraina, #sprijin Ucraina, #SUA ajutor Ucraina , #Rusia