Războiul din Ucraina, ziua 59. Doi generali ruși au fost uciși / Odesa lovită cu rachete / Boris Johnson răspunde la amenințarea nucleară / Atac reluat la Azovstal LIVE TEXT

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 08:04
16851 citiri
Războiul din Ucraina, ziua 59. Doi generali ruși au fost uciși / Odesa lovită cu rachete / Boris Johnson răspunde la amenințarea nucleară / Atac reluat la Azovstal LIVE TEXT
Rușii își concentrează atacul în Donbas FOTOTwitter/ Analyst News

Cea mai intensă activitate a trupelor rusești este observată în direcțiile Slobozhanski și Donețk, unde unitățile sunt regrupate. Unitățile din Nord întăresc granița ucraineană-belarusă în regiunile Brest și Gomel, unde amenințarea cu lovituri aeriene și rachete din Belarus rămâne.

UPDATE 23.49 Fotograful Pavlo Krychko din Belarus a creat un portret al președintelui rus Vladimir Putin din aproximativ 1.500 de capturi de ecran și fotografii din timpul războiului la scară largă din Ucraina. Fotograful a postat fotografia pe contul său de Instagram.

UPDATE 23.10 O dronă rusească a fost doborâtă deasupra regiunii Dnepropetrovsk, sâmbătă, 23 aprilie, de către antiaeriana ucraineană. Şeful administraţiei militare regionale Dnepropetrovsk, Valentin Reznichenko, a informat despre acest lucru pe canalul de Telegram.

UPDATE 22.54 Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a publicat sâmbătă, 23 aprilie, mai multe imagini cu oraşul Mariupol înaintea invaziei ruse. Acesta a subliniat că în prezent nu mai există clădiri neavariate.

UPDATE 22.42 Doi generali ruşi au fost ucişi, iar un al treilea a fost „rănit grav” în urma unui atac în apropierea regiunii Herson lansat sâmbătă, 23 aprilie, de către forţele ucrainene, potrivit media ucrainene Focus.ua şi Novoe Vremia.

UPDATE 22.24 Președintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina va fi una dintre cele mai puternice țări din Europa după victoria asupra invadatorilor ruși. El a menționat că „nu avem altă opțiune”.

UPDATE 21.40 Secretarul de Stat american Antony Blinken urmează să efectueze duminică, de Paştele ortodox, o vizită la Kiev, la exact două luni de la lansarea invaziei ruse a Ucranei, anunţă sâmbătă, într-o conferinţă de presă într-o staţie de metrou, la Kiev, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la, relatează AFP.

UPDATE 21.18 Directorul executiv al grupului public ucrainean Naftogaz a declarat sâmbătă, 23 aprilie, că o treime din gazele exportate de Rusia spre Uniunea Europeană riscă să fie pierdute din cauza războiului în Ucraina, potrivit France Presse.

UPDATE 21.04 Cum a început Moscova operațiunea de spălare a creierelor în zonele cucerite din Ucraina.

UPDATE 20.46 Armata rusă a anunţat sâmbătă, 23 aprilie, că a vizat, cu ”rachete de înaltă precizie”, un depozit important de armament - livrat forţelor ucrainene de către Statele Unite şi state membre ale Uniunii Euroepne (UE) - în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, relatează AFP.

UPDATE 20.15 Președintele Volodimir Zelenski susține o conferință de presă despre războiul din Ucraina, sâmbătă, 23 aprilie în metroul din Kiev, cu participarea jurnaliștilor străini și locali.

UPDATE 19.41 Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, Mihail Podolyak, a declarat sâmbătă, 23 aprilie, că Republica Moldova este următoarea țintă a Rusiei.

UPDATE 19.07 Fragmentele unei rachete pe care Rusia a tras-o asupra orașului Odesa au căzut în cimitirul Tairovskoye, unde o femeie a fost rănită grav. Acest lucru a fost raportat de deputatul Anton Gerashchenko pe canalul său Telegram.

UPDATE 18.44 Invadatorii ruși din teritoriile ocupate ucrainene au început mobilizarea forțată a medicilor. În special, în orașul Volcansk, regiunea Harkov, personalul medical începător este trimis cu forța în prima linie pentru a acorda primul ajutor răniților ruși.

UPDATE 17.57 Oraşul Odesa, situat în sudul Ucrainei și cel mai mare port la Marea Neagră, a fost lovit de cel puțin o rachetă rusească, informează autorităţile locale. "Odesa a fost lovită de o rachetă. A fost afectată infrastructura", se arată în document.

UPDATE 17.50 Numeroase state ajută militar Ucraina să lupte împotriva Rusiei, care şi-a invadat vecinul la 24 februarie, relatează AFP, care prezintă ajutoarele primite de Kiev ţară cu ţară.

UPDATE 17.34 Patriarhul Chiril, conducătorul Bisericii Ortodoxe ruse, a cărui susţinere a ”operaţiunii militare speciale” a lui Vladimir Putin în Ucraina i-a consternat pe mulţi creştini, anunţă sâmbătă că speră ca războiul rus în Ucraina să se termine rapid, însă fără să-l condamne, relatează AFP.

UPDATE 16.47 Ocupanții ruși plănuiesc să sporească bombardamentele asupra civililor ucraineni de Paște și scriu pe obuze „Hristos a înviat!”. Acest „divertisment” macabru a fost comunicat de un soldat rus soției sale într-o conversație interceptată de Serviciul de Securitate al Ucrainei.

UPDATE 16.14 Premierul britanic Boris Johnson a amenințat Rusia cu lovituri de răzbunare dacă vor fi folosite armele nucleare în Ucraina. El este încrezător că Putin nu mai poate continua să amenințe întreaga lume, relatează „HamamTimes”.

UPDATE 15.30 Vladimir Putin a lansat o operațiune majoră de salvare în Marea Neagră, obiectivul fiind nava-amiral Moskva, scufundată la mijlocul lunii aprilie, pe fondul războiului ruso-ucrainean.

UPDATE 15.11 Rușii încearcă să pătrundă în forţă în combinatul Azovstal și bombardează uzina din Mariupol, unde au rămas ultimii apărători ai orașului de la Marea Azov.

UPDATE 14.43 Principalele ostilități pe friontul ucrainean au loc astăzi, 23 aprilie,în direcțiile Donețk și Lugansk. Rușii nu încetează să găsească slăbiciuni în apărarea Forțelor Armate ale Ucrainei, anunță consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Alexei Arestovici.

UPDATE 14.01 În timp ce ucrainenii se pregătesc să primească arme suplimentare din partea aliaților occidentali, armata lui Putin continuă să sufere pierderi umane și materiale. Astfel, de la începutul războiului, soldații ucraineni au ucis 21.600 de invadatori.

UPDATE 13.48Rusia folosește cel puțin patru submarine " target="_blank">Project 877 Halibut în Marea Neagră pentru a lansa atacuri cu rachete Kalibr asupra unor ținte îndepărtate din Ucraina, susțin experții navali G.I. Sutton și Benjamin Pittet în The Times.

UPDATE 13.12 În timpul bombardării Harkovului de către invadatorii ruși, un bărbat în vârstă a fost ucis în timp ce mergea la magazin pentru a-și cumpăra pâine. Fiica decedatului a vorbit despre tragedie.

UPDATE 12.51 Fosta gimnastă Alina Kabaeva (38 de ani), cea cu care Vladimir Putin a avut mult timp o relație extraconjugală, a reapărut în public la un eveniment sportiv, la Moscova. Alina Kabaeva, despre care se spune că ar avea patru copii cu președintele Rusiei, s-ar fi aflat pentru o perioadă în Elveția

UPDATE 11.16 În noaptea de Paște, 23-24 aprilie, există posibilitatea bombardării bisericilor din Ucraina de către invadatorii ruși. Numeroase bombardamente ale unor altare de până acum indică faptul că Federația Rusă nu are respect pentru religie.

UPDATE 10.35 O prezentatoare de știri din Japonia a izbucnit în lacrimi în direct, în timp ce dezvăluia o știre despre Vladimir Putin, președintele Rusiei care conduce invazia din Ucraina.

UPDATE 10.15 Preşedintele ucrainean " target="_blank">Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj, vineri, 22 aprilie, în Vinerea Mare, în care a informat despre ofensiva rușilor în sudul Ucrainei și noile livrări de armament.

UPDATE 9.55 Statele Unite vor să tragă Federația Rusă la răspundere pentru războiul la scară largă cu Ucraina, fiind gata să ia orice alte măsuri decât confruntarea militară directă.

UPDATE 9.42 Un marinar a murit şi alţi 27 sunt încă dispăruţi după scufundarea crucişătorului Moskva săptămâna trecută, a anunţat, vineri, Ministerul rus al Apărării, recunoscând pentru prima dată că au existat victime, transmite Le Figaro.

UPDATE 9.04 Invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete, vineri, 22 aprilie, asupra unui spital din orașul Bastanka, regiunea Nikolaev. În acel moment, unitatea medicală funcționa și efectua operații. În urma atacului, spitalul a suferit pagube importante, relatează Sky News.

UPDATE 8.41 Autoritățile ucrainene au făcut presiuni internaționale pentru deschiderea unui coridor de evacuiare a civililor din Mariupolul ocupat de ruși. Evacuarea ar trebui să aibă loc sâmbătă, 23 aprilie, la ora 11:00. Acest lucru a fost relatat pe canalul de Telegram al Primăriei Mariupol.

UPDATE 7.22 Prim-ministrul ucrainean, Denîs Şmîhal, a numit situaţia de la Mariupol ”cea mai mare catastrofă umanitară” de la invazia Rusiei – şi poate cea mai mare catastrofă a secolului, deoarece oraşul-port din sud-est se confruntă cu un bombardament constant din partea forţelor ruse, transmite CNN.

UPDATE 7.10 O fotografie care arată cozile de mașini ale ucrainilor care formează ambuteiaje la graniţa dintre Polonia şi Ucraina a fost publicată de un deputat de la Kiev, transmite BBC. Potrivit Lesiei Vasylenko, blocajul arată că ucrainenii se întorc acasă.

O blocada parțială a Harkovului este în curs de desfășurare în Slobozhanskyi, orașul fiind bombardat de artilerie. Trupele ruse desfășoară operațiuni ofensive și de asalt la sud de Izium.

Potrivit informațiilor disponibile, unități ale Brigăzii 64 Motorizate, care au participat activ la masacrele și torturarea civililor din Bucea, operează în apropierea orașului Izium și au suferit deja victime.

Ocupanții ruși continuă să blocheze armata ucraineană la Azovstal, în Mariupol, iar atacurile aeriene continuă în oraș. O unitate de inginerie a sosit în orașul ocupat pentru a demina infrastructura portuară.

Rușii încearcă să stabilească un punct de sprijin la granițele administrative ale regiunii Herson, suferind pierderi semnificative. În zonele Mării Neagre și Azov, grupurile navale ruse continuă să izoleze zona ostilităților și să efectueze recunoașteri.

Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, opt atacuri ruse au fost respinse în ultimele 24 de ore, 9 tancuri, 18 unități de blindate și 13 unități motorizate, o cisternă de combustibil și trei sisteme de artilerie au fost distruse.

Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Vine ”prăpădul” peste Putin: Pentru prima dată în război, Ucraina poate lovi decisiv în Rusia VIDEO
Războiul lui Putin din Ucraina se află într-o continuă dinamică, chiar dacă a trecut și de borna de 26 de luni de la începerea invaziei. Experții consideră că foarte probabil va veni...
#razboi Ucraina, #atac Rusia Ucraina, #cronologie, #LIVE Text , #Razboi Ucraina