Ministrul Transporturilor promite ca nu va privatiza Tarom si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 21:46
3144 citiri
Ministrul Transporturilor promite ca nu va privatiza Tarom si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti
Foto: Facebook/Razvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a dat asigurari ca in mandatul sau Compania nationala de transport aerian Tarom si firma care administreaza cel mai mare aeroport din Romania, Henri Coanda, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) nu vor fi privatizate.

Fostul ministrul al Transporturilor, Sorin Buse, a declarat, la finalul anului trecut, ca privatizarea Tarom este doar ultima dintr-o serie de alte optiuni pentru o companie aflata in al noualea an consecutiv de pierderi.

Miercuri, Razvan Cuc a subliniat ca aceasta optiune este exclusa in timpul mandatului sau.

"In acest mandat, niciodata nu se va lua in calcul privatizarea Tarom sau a Companiei de Aeroporturi. Cu un management bun, aceasta companie poate redeveni ce a fost", a afirmat Cuc, cu ocazia ceremoniei intrarii primului avion nou Boeing in flota companiei, din cele doua achizitionate recent prin leasing.

La finalul anului trecut, Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern ce prevede listarea la bursa a CNAB printr-o oferta publica initiala (IPO) ce presupune vanzarea unui pachet de 20-25% din actiuni catre investitori privati.

Ministrul a reierat ca fosta conducere a Tarom nu a reusit sa ia masuri pentru eficientizarea activitatilor si cresterea capacitatii de transport.

"Din pacate, managementul de anul trecut nu s-a preocupat pentru a achizitiona avioane noi", a afirmat Cuc.

In luna martie a anului trecut, Consiliul de Administratie al Tarom a decis revocarea lui Christian Heinzmann din functia de director general si din cea de accountable manager al companiei si numirea ca interimar in aceste functii a fostului director financiar Gabriel Stoe.

La inceputul acestei luni, ministerul a anuntat ca Tarom a semnat contractul de achizitie prin leasing a doua aeronave noi Boeing 737-800 NG, avand o configuratie de 189 de locuri. Primul aparat a intrat marti in flota Tarom, fiind primul avion care intra in flota companiei dupa o pauza de zece ani.

Compania Tarom a pierdut anul trecut pozitia a doua in clasamentul liniilor aeriene prezente in Romania, fiind depasita de Blue Air. Liderul pietei, din punct de vedere al numarului de pasageri transportati, este Wizz Air.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Razvan Cuc privatizare TAROM CNAB, #privatizare TAROM CNAB, #noi avioane Boeing Tarom , #ministrul Transporturilor