Dosarele X cu Raportul MCV - Weber: Nu-mi explic cum a aparut pe agenda

Joi, 21 Februarie 2013, ora 16:15
5692 citiri
Dosarele X cu Raportul MCV - Weber: Nu-mi explic cum a aparut pe agenda
Foto: Ghimpele

Europarlamentarul PNL Renate Weber sustine ca Raportul MCV privind Romania a fost introdus "din senin" "nu se stie de cine", pentru a fi discutat in Comisia de libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Ea a cerut amanarea dezbaterii, pentru a fi prezent si comisarul pe Justitie.

Raportul MCV trebuia sa fie discutat miercuri in Comisia LIBE, insa Renate Weber a cerut amanarea dezbaterii. Ea spune ca a fost luata "prin surprindere" de aparitia acestui punct in agenda comisiei.

"Ieri figura pe agenda din Comisia LIBE o discutie nu se stie exact despre ce, nu se stie in prezenta cui si nu se stie cine a cerut-o. Deci nu se stia nimic. A aparut din senin pe agenda. Aveti cuvantul meu de onoare ca nu-mi explic cum a aparut in agenda.

Agenda se face de catre presedintele comisiei impreuna cu coordonatorii. Eu sunt coordonator si va spun ca niciodata nu s-a discutat chestia asta.

Si niciodata pana acum, pentru ca in presa se scrie ca este o cutuma, niciodata in cei sase ani de cand am intrat in UE si avem MCV si s-au facut rapoarte si de cate doua ori pe an, niciodata, absolut niciodata, nici cu privire la Romania, nici cu privire la Bulgaria nu a fost discutat in comisia LIBE", a declarat Renate Weber pentru Ziare.com.

Dezbaterea raportului MCV, amanata in PE, la initiativa USL

Europarlamentarul PNL a spus ca a facut demersuri si la Comisia Europeana pentru a elucida misterul, insa n-a avut succes. De aceea, ea a cerut ca dezbaterea sa fie mutata in plenul Parlamentului European.

"Eu personal am dat telefon la Comisia Europeana sa vad cine va fi prezent la discutie si nu se stia nimic.

Nu se stia cine ar fi trebuit sa vina de la Comisia Europeana si nu se stia exact ce trebuie sa se discute. Atunci, bineinteles ca am spus 'nu, haideti sa amanam o asemenea discutie, sa vedem daca mai intai o sa avem dezbaterea in plen, pe care am cerut-o, in prezenta doamnei comisar Reding si dupa aceea vom vedea daca se impune sa avem si o discutie in comisia LIBE'", a adaugat Weber.

Renate Weber, despre raportul MCV: Era de asteptat sa fie destul de sever

Ea a tinut sa sublinieze ca isi doreste foarte mult ca Raportul MCV sa fie discutat de europarlamentari.

"Sigur ca vreau o dezbatere, si pe raport, si pe MCV in general, dar nu-i asa ca in prezenta doamnei comisar Reding trebuie sa fie? Eu cred ca Romania merita sa aiba o dezbatere in prezenta unui comisar, nu in prezenta vreunui functionar care nu stie ce cauta acolo", a concluzionat Weber.

Basescu: MCV e oglinda noastra, dar unora nu le place sa se uite in oglinda

Joi, europarlamentarul PDL Monica Maconei a acuzat USL de dublu limbaj, dupa ce a solicitat eliminarea discutiilor despre raportul MCV de pe agenda Comisiei LIBE.

"PSD, in tara, a spus ca vrea discutii pe MCV, dar in realitate se pare ca nu vrea acest lucru, altfel nu se poate interpreta refuzul de a se discuta raportul MCV in cadrul Comisiei", a declarat Macovei la Bruxelles.

Deutsche Welle: Raportul MCV critica hartuirea justitiei

Raportul MCV, facut public in luna ianuarie, a starnit furia reprezentantilor USL, care au caracterizat documentul ca "partizan" si "superficial". Ei au anuntat ca vor solicita Comisiei Europene sa detalieze in Parlamentul European care au fost sursele de informare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Renate Weber raport MCV, #Renate Weber raport Justitie, #Renate Weber amanare raport MCV , #europarlamentar