Avertismentul lui Cristian Ghinea despre ridicarea MCV: ”UE a pus o nuielușă în schimb. Puteți cere detalii la Viktor Orban”

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 21:40
4703 citiri
Avertismentul lui Cristian Ghinea despre ridicarea MCV: ”UE a pus o nuielușă în schimb. Puteți cere detalii la Viktor Orban”
Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene FOTO Facebook

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a transmis marți, 22 noiembrie, în urma anunțului Comisiei Europene privind ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare în cazul României, că ”MCV nu moare, se transformă.”

Ghinea, coordonatorul de politici publice al USR, a subliniat într-un mesaj postat pe Facebook că justiția din România va continua să fie monitorizată. El a atras atenția asupra Legilor Justiției.

”Pentru penalii care se bucură că au scăpat de MCV: puneți dopul la șampanie înapoi!

Justiția din România va fi monitorizată în continuare prin Mecanismul privind statul de drept. Ăsta e pe bani europeni, ăia clasici.

Bulgariei i s-a ridicat MCV acum 3 ani. Penibil să te împăunezi acum pe subiect.

Legile Justiției sunt și jalon în PNRR. Dacă la MCV vă spuneau ăștia de la Bruxelles că vreți să protejați hoții și să controlați justiția ca Stănoiu și Năstase dar nu pățeați nimic, acuma e pe bani. 30 de miliarde. În primul comentariu, măsurile din PNRR pe reforma justiției.

Potrivit PNRR, legile justiției intră la analiză la jumătatea anului viitor. Tic tac.

P. S. UE a ridicat MCV. Și a pus o nuielușă în schimb. Puteți cere detalii la Viktor Orban”, a scris Ghinea.

Un mesaj asemănător a fost transmis și de liderul USR, Cătălin Drulă, care a subliniat că ”regimul Iohannis nu scapă de monitorizarea europeană.”

#ridicare MCV Romania, #Cristian Ghinea USR, #legile justitiei , #stiri Cristian Ghinea
Comentarii