O româncă a filmat hoțul care i-a spart mașina lângă un hotel din Grecia: ”Mi-a furat lucruri din portbagaj”

Vineri, 16 Iunie 2023, ora 14:29
54010 citiri
O româncă a filmat hoțul care i-a spart mașina lângă un hotel din Grecia: ”Mi-a furat lucruri din portbagaj”
Bărbatul din imagine considerat drept hoțul care a spart mașina unei românce aflată în vacanță în Grecia FOTO Facebook/Forum Grecia

Tot mai mulți turiști care au ales să petreacă vacanța în Grecia reclamă furtul unor lucruri de valoare lăsate în mașinile parcate chiar în zona resorturilor unde au fost cazați.

Hoții preferă obiecte de valoare, ușor de valorificat, în special telefoane, laptopuri sau bagaje mici. Furturile au loc pe timpul zilei, vizate fiind mașinile cu numere de înmatriculare străine.

Recent, o tânără din România a publicat un mesaj pe pagina de Facebook Forum Grecia dedicată turiștilor români în care cere ajutor pentru identificarea unui hoț despre care susține că i-ar fi furat mai multe bunuri din mașina parcată lângă resortul Sahara, Salonic.

”URGENT. Bună, mi-a fost sparta mașina și mi sau furat lucruri din portbagaj, regiunea RESORT SAHARA, am reușit sa identificam fata unuia dintre indivizi de pe camera de bord, rog insistent cine recunoaște persoana din poze sa raporteze la poliție sau să-mi scrie mesaj. Mulțumesc”, a anunțat tânăra.

Turiștii români sunt revoltați și scriu în comentarii că statul elen nu oferă siguranță suficientă străinilor care își petrec concediul aici, fiind remarcate tot mai multe probleme atât în vămi, dar și în zonele turistice, în special în perioada de vârf a concediilor de vară.

”Nu știu și nu vreau să cred că dragul stat elen s-a axat foarte mult pe turism fără o infrastructură de safe sau de sanatate. Poate greșesc dar când știi ca ai turiști dintr-o lume întreagă, serviciile de siguranță și de sănătate gândesc că ar trebui amplificate. Chiar dacă proprietarii își protejează turiștii prin camere de luat vederi, contracte cu firme de servicii medicale dacă după, se rupe veriga, degeaba. De fapt, tu ca stat, trăiești din turism în proporție peste 70%.

Bine, gândesc la fel pentru orice stat care trăiește majoritar din turism”, scrie Georgiana Pătrașcu, o turistă din România care susține că merge de zece ani în Grecia.

Săptămâna trecută, o româncă în vârstă de 63 de ani a murit în Grecia, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la o terasă în Halkidiki.

Femeia coborâse de pe un vas de croazieră când i s-a făcut rău în timp ce se afla la o tavernă din Halkidiki. Apelul la 112 a venit imediat, dar ambulanţa a ajuns abia după 75 de minute.

Medicii nu au mai putut să o salveze. Prefectura Halkidiki are doar cinci centre medicale, iar distanţele dintre ele sunt mari, acesta fiind și motivul pentru care echipele de urgență ajung cu mare întârziere la cazuri.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Pui de câine ascuns la motorul mașinii. Surpriză de proporții pentru șofer: ”100 km parcurși cu el sub capotă. Problema e că nu îl pot păstra”
Pui de câine ascuns la motorul mașinii. Surpriză de proporții pentru șofer: ”100 km parcurși cu el sub capotă. Problema e că nu îl pot păstra”
Un bărbat care a călătorit de la Timișoara la Cluj a avut o surpriză de proporții după ce a ajuns la destinație. A găsit un pui de câine ascuns sub capotă, în compartimentul motor al...
#romani Grecia, #vacanta grecia, #furt, #masina, #hoti , #stiri vacanta