Condoleante pentru "primarul" Oprescu

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 14:30
2859 citiri
Condoleante pentru "primarul" Oprescu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca posibilele defectiuni trebuie cautate in modul in care a fost organizata strangerea de semnaturi de catre stafful lui Sorin Oprescu. "In mod cert echipa de campanie trebuie sa dea un raspuns", a declarat liderul PSD, care a precizat ca este convins ca Oprescu va face recurs.

Geoana a accentuat inca o data ideea ca social-democratii au un singur candidat la Primaria Capitalei, pe Cristian Diaconescu, si a precizat ca "daca exista cumva un gest malefic in spatele situatiei in care se afla semnaturile", cauza trebuie cautata la cei care le-au strans dar si la cei care se tem de problemele pe care le-ar putea avea in competitia directa pentru Bucuresti, si anume PD-L si PNL.

Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, a afirmat, miercuri, la Realitatea TV, ca "ar fi pacat ca toata acesta candidatura (a lui Sorin Oprescu - n. red.) sa se termine cu o decizie administrativa".

El crede ca echipa de campanie a lui Oprescu este de vina pentru situatia creata, precizand ca "a strange 40.000 de semnaturi nu este o chestiune care se poate face in cinci minute, nu se produce pocnind din degete.

"Totdeauna se intampla sa nu fie semnaturi valabile", a mai spus el, adaugand ca oamenii din campania lui Oprescu nu sunt din PSD.

"Imi pare rau de colegul Oprescu, il cunosc bine, va fi foarte suparat daca va fi respins, dar cred ca isi va da seama si el daca echipa lui a fost competitiva sau nu", a mai spus Mitrea, subliniind ca "nu discutam revenirea lui in partid acum".

"M-ar deranja sa il vad in alt partid, dar nu va ajunge in alt partid, asa cum nici eu nu pot ajunge in alt partid", a declarat el.

"Nu sunt multumit de faptul ca am ajuns sa avem la PSD doi candidati la Primaria Bucurestiului. Cristian Diaconescu este candidatul PSD si vom fi alaturi de el. Dar candidatura lui Sorin Oprescu complica lucrurile.

Acum respingerea candidaturii lui nu simplifica lucrurile, din contra. Daca va fi respins datorita faptului ca nu a avut o echipa de campanie competitiva, iese din joc, ceea ce nu mi se pare foarte bine", este de parere Mitrea, caruia nu ii e teama de plata unui "pret electoral pentru respingerea candidaturii lui Sorin Oprescu".

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca respingerea candidaturii independente a lui Sorin Oprescu mareste sansele lui Cristian Diaconescu, dar ca nu crede ca decizia BEM este o lucratura.

"Ma indoiesc ca cineva din BEM si-ar fi putut permite sa lucreze incorect. Cred ca cei de la BEM au fost extrem de scrupulosi si nu cred ca si-ar fi putut permite sa blocheze aceasta candidatura avand in vedere implicatiile majore la nivelul opiniei publice", a declarat Corlatean.

El a mai spus ca cel mai probabil semnaturile au fost stranse de o maniera gresita, dat fiind ca timpul alocat pentru acest lucru era relativ scurt.

Cat priveste impactul acestei decizii asupra PSD, Corlatean a spus ca "la nivelul PSD acest lucru ne faciliteaza campania pentru ca nu mai avem riscul de a pierde voturi".

Secretarul PSD da putine sanse acceptarii contestatiei lui Oprescu, aratand din nou ca cei de la BEM nu puteau sa se joace cu asemenea lucruri. "In aceste conditii, Cristian Diaconescu intra sigur in turul doi", a conchis Corlatean.

Candidatul PNL pentru Bucuresti, Ludovic Orban, a spus ca decizia BEM de respingere a listelor de sustinere ale lui Sorin Oprescu avantajeaza PSD si PD-L si a precizat ca, din punct de vedere moral, nu este o hotarare corecta.

"Nu cunosc detaliile tehnice legate de semnaturi, dar, din punct de vedere moral, nu mi se pare corecta decizia de respingere. Evident, decizia avantajeaza PSD si PD", a subliniat Orban.

Intrebat daca cele doua formatiuni mentionate s-ar afla in spatele acestei hotarari, Orban a precizat ca nu poate demonstra nimic, dar ca "evident" sunt favorizate PSD si PD pentru ca, din cercetarile sociologice efectuate, s-a demonstrat ca Sorin Oprescu ar fi luat foarte multe din voturile acestor partide.

Orban s-a raportat la Oprescu facand o apropiere intre situatia acestuia si propria sa situatie, din 2005, cand nu a intrat in cursa pentru Capitala in favoarea lui Adriean Videanu, decizie luata in spatele usilor inchise.

Din aceasta perspectiva, liberalul s-a declarat "solidar" cu senatorul care a plecat din PSD. De altfel, liderul PNL a tinut sa puncteze ca nu-i era teama de contracandidatul Sorin Oprescu, in schimb prezenta acestuia in cursa ar fi adus greutate si seriozitate scenei alegerilor locale.

Candidatul PNL a subliniat ca, la fel ca si in sport, o cursa nu trebuie castigata prin piedici si ocuparea culoarului celuilalt. Pe de alta parte, Orban a adaugat si ca, atunci cand te inscrii intr-o lupta, trebuie sa ai grija la fiecare detaliu pentru a nu da pretext adversarilor sa te excluda.

Liderul PNL Bucuresti a conchis ca, intr-o democratie, este nevoie de o competitie intre proiecte reale, iar nu de lovituri "in splina si ficat".

Liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ca ii pare rau pentru Sorin Oprescu si ca ii doreste succes pe mai departe.

"Chiar daca am fi fost adversari politici tot nu ar fi insemnat ca suntem dusmani", a spus el, adaugand ca este prieten cu Sorin Oprescu.

"Eu am strans peste 100.000 de semnaturi cu toata structura partidului, am vazut corturile lui, oamenii mei l-au vazut pe strada si corturile lui erau goale", a mai afirmat Gusa. "Daca va face contestatie, vor iesi si mai multe nereguli", crede Gusa.

"Cred ca s-a lucrat singur", a precizat Gusa, mentionand ca Oprescu a gresit ca s-a dat pe mana unor oameni ca Bobic (omul de afaceri Costel Bobic, care era dispus sa ii ofere sprijin financiar lui Oprescu in cazul in care candida pentru Primaria Capitalei - n. red.).

El a spus ca daca ar fi in locul lui Oprescu, ar depune contestatie daca ar fi constient ca cele peste 35.000 de semnaturi sunt corecte.

Codrin Stefanescu, candidatul PC la Primaria Capitalei a declarat ca Sorin Oprescu trebuia lasat sa candideze, chiar daca nu avea sanse in competitie, si a calificat eliminarea independentului drept "o conspiratie politica".

"Omul trebuia lasat sa candideze, cu sanse sau fara sanse in competitie. Era sustinut de o parte din bucuresteni si avea acest drept.

Este o victima a unei conspiratii politice si nu-mi convine ca ma bat cu niste oameni care sunt bagati in aceasta conspiratie, mai mult sau mai putin", a comentat Stefanescu.

El a afirmat ca "la ora asta sunt zeci de mii de bucuresteni care injura copios" pentru ca Sorin Oprescu nu va intra in competitia pentru Bucuresti.

"Imi vine mie sa-mi chem filiala si sa-i strang semnaturi lui Sorin Oprescu ca sa-i dau in zece minute 10.000 de semnaturi", a mai sustinut Stefanescu.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a afirmat ca un elementar spirit de dreptate, il face sa constate ca Sorin Oprescu a comis o serie de greseli.

"Eu i-am spus acum o luna ca nu are sanse, i-am spus sa vina la noi, dupa ce a venit sa il ajutam in turul doi. Am vorbit cu Ion Iliescu si i-am spus ca PSD propune pe oricine, dar numai pe cine nu trebuie nu. E clar ca nu l-au vrut cei din PSD", a spus Vadim.

"Nu detin toate datele problemei, aici este mana lui Traian Basescu, cineva doreste cu orice pret ca PD-L sa castige primaria. Din experienta a patru legislaturi, alegerile locale reprezinta o scoala a hotilor.

Sora mea, de 67 de ani, care sta in Cotroceni a primit de la Marian Vanghelie alimente. Cum si-a permis el sa ii duca alimente surorii mele, crede ca surorile mele nu au ce manca?

Se fura patru ani pentru a da pomeni electorale, se fura mai rau ca in Africa, suntem un stat bananier", a afirmat, foarte revoltat, liderul PRM.

Totodata, si candidatul PRM la Primaria Capitalei, Verginia Vedinas, a declarat ca decizia BEM scoate din competitie "un profesionist prin excelenta" si un "manager care si-a dat dovada calitatilor".

"Eu cred ca a iesit din competitie un concurent serios si cu care imi facea placere sa ma bat pentru ca stiam ca ma bat pe valoare, nu pe promisiuni desarte", a comentat decizia BEM candidatul PRM pentru Primaria Capitalei.

Vedinas a declarat ca independentul Sorin Oprescu "este un profesionist prin excelenta" si regreta eliminarea din cursa a unui "bun manager care si-a dat dovada calitatilor".

Ea a precizat ca nu suspecteaza o interventie politica, deoarece argumentele respingerii candidaturii sunt riguros tehnice.

Totusi, candidatul PRM crede ca viciile de forma invocate de BEM puteau fi acoperite, deoarece numarul numeric personal este un element de identificare riguros si se putea da o interpretare astfel incat Sorin Oprescu sa poata concura pentru postul de primar al Capitalei.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
S-a realizat cel de-al doilea transplant cu rinichi de porc la om. Nu a existat "niciun semn de respingere"
Un rinichi de porc modificat genetic a fost transplantat pentru a doua oară la o persoană în viaţă în Statele Unite, în timp ce aceeaşi persoană a primit o pompă cardiacă, o procedură...
#Oprescu, #candidatura, #reactii, #respingere , #PSD