Municipiul Orastie va intra in carantina incepand de duminica dimineata

Sambata, 27 Martie 2021, ora 22:32
2022 citiri
Municipiul Orastie va intra in carantina incepand de duminica dimineata

Municipiul Orastie va intra in carantina, incepand de duminica, de la ora 8,00, dupa ce incidenta cazurilor de COVID-19 pentru ultimele 14 zile depasind valoarea de 6 la mia de locuitori, a informat sambata Prefectura Hunedoara.

Carantina a fost instituita pentru o perioada de 14 zile, decizia fiind luata sambata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Hunedoara si votata in unanimitate.

"Prin hotararea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta-Hunedoara solicita Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei emiterea Ordinului Comandantului Actiunii privind instituirea masurii de carantinare zonala, incepand cu data de 28.03.2021, ora 08,00, pentru o perioada de 14 zile, pentru municipiul Orastie, judetul Hunedoara. In aceasta localitate incidenta cazurilor confirmate cu infectie SARS- CoV-2 in ultimele 14 zile depaseste 6/1000 locuitori, iar analizele de risc epidemiologic efectuate de specialistii Directiei de Sanatate Publica Hunedoara si ai Institutului National de Sanatate Publica arata ca se impune masura carantinarii", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, remis AGERPRES.

Conform hotararii luate de CJSU Hunedoara, intrarea sau iesirea din zona carantinata este strict interzisa, cu exceptia cailor de acces deschise circulatiei publice.

De asemenea, circulatia si stationarea in spatii publice a persoanelor sunt interzise, cu exceptia motivelor bine justificate pe baza declaratiei pe propria raspundere, legitimatiei de serviciu sau a adeverintei eliberate de angajator.

In hotarare se mai arata ca in perioada 3-4 aprilie se permite circulatia persoanelor in afara locuintei, in intervalul orar 20,00-02,00, pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase.

Totodata, in data de 28 martie se permite circulatia persoanelor in intervalul orar 18,00-22,00 pentru deplasarea si participarea la serviciile religioase oficiate pentru sarbatoarea Pesah.

Cursurile scolilor se vor desfasura doar in sistem online. Pe de alta parte, este permisa deplasarea elevilor care participa la simularile pentru evaluarea nationala si bacalaureat, avand in vedere faptul ca acestea sunt programate in perioada 22-31 martie.

Programul de lucru al firmelor care se ocupa cu activitati de comert si prestari servicii este permis pana la ora 18,00, pe intreaga durata a saptamanii.

Municipiul Orastie devine astfel cea de-a patra localitate din judetul Hunedoara sub carantina, dupa orasele Petrosani, Brad si Simeria.

Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#orastie, #Hunedoara, #carantina, #covid , #eveniment