Tariceanu ataca programul de guvernare al PNL: Au aruncat bomba si acum se dau genisti

Duminica, 01 Martie 2015, ora 13:14
3631 citiri
Tariceanu ataca programul de guvernare al PNL: Au aruncat bomba si acum se dau genisti
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a comentat, duminica, noul program de guvernare lansat, sambata de PNL.

Astfel, Tariceanu sustine ca "programul politic prezentat ieri (sambata - n.red.) de vechiul PDL este o compilatie, fara viziune si fara o perspectiva liberala autentica", potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

In privinta laturii economice, presedintele Senatului sustine ca "propunerile vechiului PDL se reduc la taierea a peste 50% din masurile liberale propuse in noul Cod Fiscal si inlocuirea lor cu retorica". Acesta a adaugat ca asa cum o masina nu functioneaza cu jumatate dintre piesele de la motor scoase, la fel nu functioneaza in economie un astfel de program.

"Au anuntat o viziune liberala si au oferit acelasi discurs basist despre marota reformei si modernizarii - modernizare fara masuri curajoase, reforma cu aceiasi oameni", a transmis Tariceanu.

Acesta se intreaba de ce politicienii care in 2010 au" aruncat bomba cresterii TVA si taierii cu 25% a salariilor, joaca acum rolul de genisti?".

PNL, o noua incercare sa-l dea jos pe Ponta - PSD le scoate la atac pe Firea si Olguta Vasilescu

Tariceanu se intreaba cum pot politicienii care au taiat salariile medicilor, profesorilor sa fie credibili, acum vorbind despre reforma din sanatate si educatie si stoparea migratiei tinerilor bine pregatiti.

Presedintele Senatului adauga ca nu intelege cum Vasile Blaga si Catalin Predoiu au ajuns sa se declare liberali.

"Cum au ajuns Vasile Blaga si Catalin Predoiu sa se declare liberali? Dupa cum nu poti cere unui luptator de sumo sa concureze la gimnastica ritmica la Mondiale, asa nu poti cere unor oameni politici populisti sa gandeasca politici liberale autentice", a punctat presedintele PLR.

Totusi, Tariceanu sustine ca un lucru pozitiv a avut loc in prezentarea de sambata.

"Am vazut ca 'imparatul este gol'. Toti romanii au vazut ca, oricat s-ar forta, Vasile Blaga, Catalin Predoiu si membrii PDL care conduc acum PNL, nu pot pacali pe nimeni: nu gandesc ca liberalii, nu vorbesc ca liberalii, iar viziunea lor, cu siguranta, nu este liberala. Liberalismul e mort si ingropat in PNL", a incheiat liderul PLR.

A.G.

#Tariceanu atac program PNL, #Tariceanu atac Blaga Predoiu, #Tariceanu atac Predoiu , #Senat