Ziare.com

Ministrul roman de Externe face o vizita in Ucraina

Luni, 10 Martie 2014, ora 07:07

   

Ministrul roman de Externe face o vizita in Ucraina
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va efectua luni o vizita la Kiev. El a anuntat ca vizita survine invitatiei omologului sau ucrainean.

"Am cazut de acord ca in perioada urmatoare sa intreprind o vizita la Kiev pentru a discuta despre modul in care romanii care traiesc in Ucraina trebuie sa beneficieze de standardele europene de protectie si aici am salutat faptul ca presedintele interimar al Ucrainei a refuzat sa semneze decretul de promulgare a legii care abroga vechea lege privind limbile regionale si minoritare", a afirmat Titus Corlatean.

Seful diplomatiei romane a aratat ca a discutat telefonic cu omologul sau ucrainean legat de pozitia Romaniei pe tema situatiei din tara vecina.

"Am informat membrii comisiilor parlamentare in legatura cu continutul discutiei telefonice pe care am avut-o cu domnul ministru de Externe ucrainean. Pozitia Romaniei este apreciata, pozitia principiala ferma de respectare a integritatii teritoriale, a suveranitatii Ucrainei si de condamnare impreuna cu partenerii europeni si euroatlantici a violarii clare a acestor prerogative de suveranitate, acestui act de agresiune pe care actiunea militara rusa l-a intreprins pe un teritoriu apartinand statului ucrainean", a subliniat Corlatean.

Totodata, ministrul roman de Externe a anuntat intentia MAE de a trimite o echipa de negociatori la Kiev pentru finalizarea acordului de mic trafic de frontiera dintre Romania si Ucraina.

"Am cazut de acord in egala masura sa acceleram procesul de negocieri pentru finalizarea si semnarea acordului de mic trafic de frontiera. Mai sunt unu, doua puncte inca in suspensie, nefinalizate din negocieri anterioare cu fostul guvern ucrainean. Voi transmite rapid o echipa de negociatori romani la Kiev pentru a incerca sa gasim solutiile finale. Va fi o decizie foarte importanta de sprijin din partea Romaniei. Libera circulatie pe o fasie de 30 pana la 50 de km de o parte si de alta a frontierei, in mod gratuit, pe baza acelor permise pe care partea romana le poate elibera", a declarat Corlatean.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

corect, acolo se va putea afla in treaba mai bine ca acasa...

...sau va deschide gura sa spuna vorbe, care eventual pot aduce rau Romaniei...viel Gluck !

 

Eu zic sa-si ia

si niste pampersi la el :)

 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

Iarba..REA*.din holde, piară;

Piară Dușmanii din Țară.

@Portocale Strivite:"Piară Dușmanii din Țară"Tu vrei sa te sinucizi?

*


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor