Udrea face lant uman pe partia Voineasa: Ponta nu e capabil sa inteleaga mersul economiei

Autor: Ana Ilie
Sambata, 31 August 2013, ora 19:02
2786 citiri
Udrea face lant uman pe partia Voineasa: Ponta nu e capabil sa inteleaga mersul economiei
Foto: Facebook

Elena Udrea a participat, sambata, la protestul de pe partia de la Voineasa, initiat pe Facebook de catre grupul de initiativa "Noi vrem sa schiem in Romania".

Participantii vor sa sensibilizeze astfel Guvernul pentru a incheia investitia in Domeniul Schiabil Transalpina, scrie Elena Udrea pe blog, adaugand ca a acceptat cu drag si interes invitatia organizatorilor.

Udrea aminteste ca "este unul din proiectele demarate si finantate de mine in mandatul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului". In plus, Elena Udrea se declara impresionata de aceasta premiera - "faptul ca oamenii au decis sa ia atitudine, sa se manifeste public pentru un scop general, tintind sa determine o reactie din partea autoritatilor responsabile".

"Conteaza foarte mult ca, atunci cand faci ceva impotriva tuturor criticilor adversarilor pe care ii ai, sa vezi suportul celor carora li se adreseaza efortul tau. Si nu numai pentru un om politic!", scrie Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltarii aminteste ca partia de la Voineasa este un proiect pe care l-a initiat in 2010 si face parte din strategia de dezvoltare a domeniului schiabil in Romania. In cadrul acestei strategii, "am construit, ca ministru, 19 domenii schiabile in 10 judete, insumand mai bine de 100 de kilometri de partii. Ca sa nu mai spun de zeci de kilometri de instalatii de transport pe cablu, investitii in servicii salvamont si refugii turistice. Pentru prima data, dupa Ceausescu, cineva a decis si chiar a investit in exploatarea potentialului turistic generat de Muntii Carpati".

Udrea precizeaza ca investitia de la Vidra avea o valoare de 35 de milioane de euro si presupunea realizarea a 4 partii de schi cu o lungime totala de 9 km, prevazute cu sistem de inzapezire si instalatii de transport pe cablu care totalizeaza peste 5 km (telescaun - 1800 m, teleschi - 733 m si o telegondola de 3 km cu statie intermediara). Tot in cadrul proiectului urmau sa fie realizate spatii adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 locuri si un refugiu salvamont la cota 1975m.

"Spre surprinderea, dar si bucuria mea, firma care s-a ocupat de realizarea efectiva a lucrarilor s-a comportat nemteste - la sfarsitul primului an, 70% din proiect era deja finalizat. De altfel, desi nu au fost deloc platiti in 2012, chiar daca proiectul fusese bugetat, constructorii au finalizat 92% din proiect, pana la momentul in care nu si-au mai putut permite sa suporte costurile din buzunarul propriu", continua aceasta.

Cu toate acestea, "iarna 2012-2013 a adus cu ea peste 100.000 de turisti care au folosit instalatia de transport pe cablu. O cifra absolut impresionanta daca ne gandim la infrastructura inca deficitara (mai trebuie refacut si modernizat DN7A intre Brezoi si Lupeni), la lipsa unor unitati de cazare si la faptul ca nu a existat o publicitate foarte consistenta pentru Transalpina Ski Resort. Sunt absolut convinsa ca, daca lucrarile ar fi finalizate, inca de anul acesta am asista la o triplare a acestor cifre".

Udrea atrage atentia ca, pentru ca proiectul sa fie incheiat cu succes, mai este nevoie de aproximativ 7,8 milioane de euro + TVA, "suma care ar fi repede recuperata de stat - din impozite si taxe atat la nivel local, cat si la nivel central".

"Pentru ca, totusi, nu avem de-a face cu un Guvern responsabil sau cu un premier care sa fie capabil sa inteleaga mersul economiei si efectele sociale pe care le au aceste proiecte, cred ca doar varianta cu protestele poate genera atentie. Mai ales data fiind goana nebuna a lui Victor Ponta si a apropiatilor sai dupa imagine", explica Udrea ce anume a motivat-o sa participe la protestul de sambata.

Pe pagina de Facebook a Initiativei, Udrea scrie ca se bucura ca "societatea civila functioneaza si se lupta pentru cauzele juste".

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Elena Udrea lant uman partie, #Elena Udrea protest partie Voineasa , #PDL