Un medic britanic a strabatut lumea pe bicicleta si s-a intors cu o veste buna

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 22:00
7335 citiri
Un medic britanic a strabatut lumea pe bicicleta si s-a intors cu o veste buna
Foto: cyclingthe6

Medicul londonez Stephen Fabes si-a petrecut ultimii sase ani pedaland in jurul lumii. A dormit in scoli, in sectii de politie, in biserici, moschei, manastiri si in cazarmi militare si a ajuns la concluzia ca lumea este un loc mult mai bun decat inclinam sa credem.

De-a lungul unei calatorii de 86.000 de kilometri, a schimbat 25 de cauciucuri, 12 lanturi de bicicleta si doua sei. Fabes a strabatut sase continente, din Europa in America, din Africa in Asia, doar pe bicicleta sa, cu exceptia zborurilor intercontinentale, scrie BBC.

In functie de anotimp, strabatea de obicei intre 40 si 100 de kilometri zilnic, reusind sa duca un trai confortabil cu mai putin de 10 dolari pe zi, suma in care era inclusa si cazarea.

In curand intentioneaza sa-si incheie calatoria in acelasi loc din care a pornit, in 2010, la spitalul "Saint Thomas" din Londra.

Scopul sau initial a fost sa stranga bani pentru organizatia britanica de caritate Medical Emergency Relief International, dar a inceput curand sa fie foarte interesat de oamenii marginalizati pe care ii intalnea in drumul sau.

"Am simtit ca pot cunoaste o societate privindu-i si studiindu-i pe cei care traiesc la margiea ei", spune Fabes.

In Asia, s-a implicat in mai multe proiecte caritabile din domeniul sanatatii, tratand bolnavi de SIDA ostracizati din cauza bolii lor sau copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani dependenti de prenadez.

Una dintre cele mai infricosatoare experiente traite in calatorie a fost sa fie amenintat cu arma in mijlocul noptii, intr-o zona indepartata din Peru, in cortul sau, dar intamplarea a avut un final fericit.

A experimentat conditii extreme, precum calatoria in mijlocul iernii prin Mongolia. In Asia Centrala, a fost verificat timp de cateva ore de politistii de frontiera din Uzbekistan.

Fabes a vizitat si Romania, unde spune ca a purtat conversatii intregi in spaniola, singura limba in care s-a putut intelege cu interlocutorii sai, potrivit blogului sau.

Cel mai greu i-a fost sa strabata zone de stepa si desert zile la rand, insa a facut fata ascultand muzica sau pur si simplu gandindu-se la ce va scrie pe blog.

In continuare, planuieste sa scrie despre aventurile sale si despre ce a invatat in aceasta calatorie.

Cea mai mare descoperire, spune el, a fost aceea ca lumea este un loc mai prietenos si mai primitor decat am fi putut crede.

"Cand calatoresti cu bicicleta, universul este de partea ta, ai parte de multa ospitalitate", spune Fabes.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#calatorie bicicleta lume, #inconjurul lumii bicicleta , #calatorie
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Nu pot sa inteleg de ce nu-i fura nimeni bicicleta cu lacat cu tot
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5