Idei pentru vacanta de toamna (Galerie foto)

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 11:20
6140 citiri
Idei pentru vacanta de toamna (Galerie foto)
Foto: cesarastudillo

Chiar daca nu plecam undeva in concediu si ramanem in oras, vara oricum este o vacanta. Mai putine masini pe strazi, mai putina aglomeratie pe trotuare, mai putine stiri. Exista placere si la oras, chiar daca nu se compara cu nisipul fierbinte pe care il simtim cand alergam spre mare.

Vacanta de vara s-a terminat insa, asa ca urmeaza cea de toamna. Cand oamenii se intorc pe strazi, trotuare si in stiri, e timpul ca noi sa mergem pe trotuarele si plajele pe care tocmai le-au eliberat.

Vacanta din toamna este recompensa pentru cei care suspina pe perioada verii de fiecare data cand pleaca un coleg si se intoarce altul. Pentru ca au rezistat o vara intreaga, ei sunt scutiti acum de haosul destinatiilor traditionale, cozile kilometrice de la muzee si preturile umflate pentru ei.

Un alt avantaj este vremea. Zonele temperate devin racoroase si perfecte pentru plimbari lungi, iar zonele fierbinti devin omenesti. Cele tropicale raman tropicale, dar pentru ca a venit toamna copiii s-au intors la scoala si te poti bucura in liniste de plaja si piscina.

Cea mai populara destinatie pe perioada toamnei, si singurul loc in care o sa gasesti milioane de turisti in aceasta perioada, este Oktoberfest. Nu este vacanta tipica de toamna, daca ne luam dupa descrierea de mai sus, dar cu greu ar putea fi numita vacanta o saptamana petrecuta acolo.

Abia dupa cateva zile intr-un loc in care se beau sapte milioane de litri de bere si se mananca sute de mii de carnati as spune ca e timpul pentru o vacanta.

Foto: mahmut

Preturile din Londra sunt socante, asa ca o vizita acolo merita programata in toamna. Zilele scurte si ploaia sunt enervante, dar nu prea conteaza ce e afara cand muzeele te tin ocupat toata ziua. Si sa fim seriosi, mergi la Londra pentru soare sau pentru viata de noapte?

Pe de alta parte, ai posibilitatea sa intelegi motivele pentru care britanicii beau mult si fac muzica geniala. As spune totusi ca schimbarile climatice din ultimii ani pun in pericol si industria muzicala.

Foto: tryberg

Tot din categoria oraselor din care dispar turistii si preturile pentru ei face parte si New York-ul. Toamna la New York nu este degeaba titlul unui film foarte romantic. Imensul Central Park da culoare intregului oras, care prin definitie trebuie sa fie cenusiu. Si stradutele cu case inguste din Greenwich Village sau Upper West Side sunt obligatorii in orice imagine romantica sau boema a toamnei.

Foto: alysinwonderland

Viena este cel mai frumos oras pe care l-am vazut pana acum toamna. Parcurile pe care le intalnesti prin tot orasul sunt de data asta mai putin importante pentru ca Viena nu are fabrici la periferie, ci regiuni viticole. La unele se ajunge cu tramvaiul si o scurta plimbare prin locurile in care a trait Beethoven. La cele de pe malul Dunarii se ajunge intr-o ora cu un tren regional luat din gara Franz Josef. Atat in Grinzind, cat si in Wachau, cautati ceea ce austriecii numesc heurigen si beti must alb.

Foto: Anvi

Tot pentru vinuri si decor merita si Italia in toamna. Toscana, Umbria sau Piemontul sunt renumite pentru festivalurile de mancare si vin din acest sezon.

Foto: Lambix85

Spania este si ea o destinatie excelenta in toamna pentru ca temperaturile sunt suportabile si iti permit sa vizitezi mai mult, in special in sud. De asemenea, se spune ca in insulele Baleare totul este perfect sub soarele toamnei. Poate nu mai e vremea pentru plaja si baie in mare, dar ne bucuram si in alt fel de plajele kilometrice si pustii. Pana si Ibiza se linisteste si asteapta un alt gen de turisti care o pastreaza fierbinte si in noptile reci de toamna.

Foto: mark.woodbury

Amatorii de soare si mare pot merge in Egipt, care se schimba destul de mult dupa ce se termina sezonul de concedii ale familiilor. Scufundarile in Marea Rosie pot fi facute chiar si cand acasa e frig si ploua.

Foto: prilfish

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#vacanta toamna, #destinatii vacanta toamna, #idei vacanta toamna , #camping europa