Zapada? Frig? Fa-ti planuri pentru vacanta de vara (Galerie foto)

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 18:14
2917 citiri
Zapada? Frig? Fa-ti planuri pentru vacanta de vara (Galerie foto)
Foto: bing

Chiar si in mijlocul iernii, si indeosebi dupa atata zapada, multi oameni viseaza la locuri insorite, calde, iar unii isi fac rezervari inca de pe acum pentru vacanta de vara, mai ales ca beneficiaza de reduceri daca procedeaza astfel.

Bing vine tocmai in ajutorul celor care tanjesc dupa asemenea locuri, intocmind o lista cu cateva dintre cele mai insorite de pe Pamant, realizata pe baza numarului de ore in care razele soarelui se fac simtite pe parcursul unui an.

Iar daca bugetul de vacanta nu-ti permite sa te gandesti la destinatii in afara tarii, ia-ti o sapca, un cocteil, da drumul mai tare la calorifer si viseaza la un colt insorit, cum sunt cele sugerate mai jos.

1. Phoenix, Arizona - 3.872 de ore de soare pe an

Capitala statului american Arizona se bucura de soare aproape 85% dintr-un an, fiind unul dintre cele mai insorite locuri din America. Iar acest oras este un magnet pentru turistii care vor sa scape de iernile lungi din zone nordice, mai ales ca au la dispozitie multe atractii, printre care se numara si Desertul Sonoran sau Gradina Botanica a acestuia.

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite - 3.439 de ore de soare pe an

In Dubai poti vizita cea mai inalta cladire din lume - Burj Kalifa (828 metri) - sau Insula Palmier, creata artificial, poti admira renumita fantana muzicala sau poti face cumparaturi in imensele mall-uri moderne.

De preferat insa ar fi sa eviti sa vizitezi Dubaiul vara, deoarece in acest anotimp temperaturile pot atinge si 54 de grade Celsius. Iar daca vrei sa vezi Desertul Dubai, poti face safari cu Jeep-urile disponibile pentru turisti sau te poti plimba cu camila ori cu balonul.

3. Las Vegas, Nevada, SUA - 3.825 de ore de soare pe an

Orasul Las Vegas nu are doar cazinouri si zone urbane de vazut, ci si locuri naturale uimitoare. Indreapta-te spre exemplu, catre Zona Recreativa Nationala a Canionului Red Rock, de unde poti merge pe jos pentru a admira peisajul stancos al Dealurilor Calico si Canionului Icebox.

4. Perth, Australia - 3.211 ore de soare pe an

Perth este cel mai vestic oras din Australia si necesita un pic mai mult efort pentru a ajunge la el (cel mai apropiat oras este la circa 2.000 de kilometri departare), dar temerarii sunt rasplatiti din plin. In februarie, temperaturile pot atinge 38 de grade Celsius, iar in Parcul King si Gradina Botanica poti vedea plantele salbatice inflorind. Parcul King ofera, de asemenea, si o vedere panoramica a orasului.

5. Andaluzia, Spania - 2.965 de ore de soare pe an

Muzica flamenco si coridele isi au originile in aceasta zona a Spaniei, iar cele trei mari orase ale ei - Sevilia, Cordoba si Granada - sunt bogate in istorie si arhitectura. Si, desi cea mai insorita zona a Andaluziei este provincia Almeria, relativ nedescoperita de turisti, din est, cei mai multi vizitatori se indreapta catre statiunile Costa de la Luz, de pe partea Atlanticului, si Costa del Sol, de pe partea Marii Mediterane.

6. Rodos, Grecia - 3.291 de ore de soare pe an

Insula Rodos, din Marea Egee, este cautata de milenii de catre iubitorii de soare. Iar pe langa faptul ca te poti bucura de multe plaje, aici poti si sa ratacesti pe strazile de piatra ale Orasului Vechi, medieval, si poti vizita biserici bizantine, moschei, gradini ascunse, curti interioare ori ruinele templului lui Apolo.

7. Bali, Indonezia - 3.348 de ore de soare pe an

Plajele Padang-Padang si Ubud, care au aparut si in filmul "Eat, Pray, Love", cu Julia Roberts, se numara printre cele foarte cautate de turisti. Linia de coasta din Bali este un paradis tropical si cel mai bun loc pentru a petrece o zi insorita in Bali. Te poti caza in statiunea Ayana, care este situata pe o stanca inalta, ce ofera o panorama deosebita asupra oceanului (si este aproape de aeroport) sau intr-una din cele 78 de vile private.

8. Cipru - 3.137 de ore de soare pe an

Insula Cipru este a treia ca marime din Marea Mediterana si atrage turisti iubitori de soare si nisip, o plaja renumita fiind Phinikoudes, situata in apropiere de orasul Larnaca.

Dar, desi sunt si alte zeci de plaje incantatoare din care sa alegi, una care nu ar trebui ratata se afla intre Paphos si Limossal, unde celebrele Stanci ale Afroditei domina tarmul. Potrivit mitologiei grecesti, aici s-a nascut Afrodita, iesind din valurile inspumate ale marii.

9. Jamaica - 3.002 ore de soare pe an

In general, oriunde te-ai duce in zona Marii Caraibilor pentru a cauta soare nu prea ai cum sa dai gres. Iar cateva dintre cele mai frumoase plaje de aici se gasesc in Jamaica - Plaja Turtle, Mallard sau Plaja James Bond, unde hotelul Golden Eye ofera turistilor posibilitatea de a se caza in fosta resedinta a scriitorului Ian Fleming (care a creat personajul James Bond).

10. Miami - 3.155 de ore de soare pe an

Vara, temperaturile din timpul zilei de aici pot depasi 32 de grade Celsius, fiind insa si o umiditate ridicata. In lunile uscate de iarna, temperaturile sunt in jurul mediei de 21 de grade, mai potrivite pentru excursii in parcurile nationale ca Everglades si Biscayne - ideale pentru a avea contact cu viata salbatica.

In Everglades poti vedea aligatori, crocodili, delfini, pasari flamingo, lamantini, iar in Biscayne - egrete, batlani si pelicani, printre alte vietuitoare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#locuri insorite vacanta, #cele mai insorite locuri, #destinatii insorite concediu, #destinatii vacanta vara , #destinatii