Incepe Trip2taste - Festivalul gastronomiei in Corfu!

Marti, 03 Iunie 2014, ora 08:47
2364 citiri
Incepe Trip2taste - Festivalul gastronomiei in Corfu!

Vacanta culinara cu arome grecesti, in Corfu. PrintTrip2taste, compania care promoveaza bucataria greaca, a anuntat ca, in perioada 13-15 iunie, va organiza primul sau festival la Hotel Marbella din Corfu.

Asadar, special pentru gurmanzi, am pregatit detaliile evenimentului si o oferta de vacanta pe care-ti va fi aproape imposibil sa o refuzi. Cum tema "Festivalului Trip2Taste" va fi gastronomia greaca, oaspetii vor putea gusta produse de calitate din diferite zone ale tarii si, in acelasi timp, sa descopere cateva secrete ale mancarurilor si vinurilor sale.

De la masline, la caviar

Principalele activitati ale festivalului vor fi: cursuri de gatit traditional, degustari de masline si uleiuri de masline, de branzeturi si lactate, degustari de Grey Mullet Bottarga (caviar grecesc) si, bineinteles, degustari de vinuri. Cele mai multe preparate vor fi servite in decorul elegant al restaurantului italian al Hotelului Marbella, iar fiecarui fel de mancare traditional i se va alatura o bautura speciific locala precum bere greceasca (Neda si Fix), ouzo, tsipouro sau diferite vinuri somptuoase precum Selladia si Asyrtiko Boutari (originare din Santorini).

Varietatea cafelei grecesti

Bineinteles, din meniu nu va lipsi cafeaua greceasca, care joaca un rol important in viata sociala a grecilor de pretutindeni. In cadrul festivalului nu vei gasi un sortiment, ci "n"denumiri cu "n" arome, in functie de zona. Cateva dintre cafelele cunoscute si apreciate in Grecia sunt: variglyco (cu aroma cea mai puternica, pentru ca nu se fierbe), glyki vrasto (dulceaga), metrio (dulce si cu o usoara aroma amaruie) si sketo (neagra, simpla, fara zahar).

Programul festivalului

  • Sase meniuri combinate cu vinuri fine, bere, ouzo si tsipouro.
  • Cursuri de gatit cu scriitorul gastronomic Efi Gialousi.
  • Degustare de vin grecesc cu Marina Boutari, a 5-a generatie a vestitei familii de vinificatori Boutari.
  • Degustare Grey Mullet Bottarga (caviarul grecesc), combinat cu diferite arome.
  • Degustare de masline si ulei de masline din diferite colturi ale Greciei.
  • Cafea si dulciuri traditionale, pe care le poti cumpara ulterior dintr-un magazin special amenajat cu ocazia acestui festival.

Tine minte, festivalul se va desfasura in perioada 13-15 iunie 2014. Fiind primul de acest gen din Corfu, organizatorii sunt de parere ca va avea mare succes, in special datorita mancarurilor mediteraneene adorate de o lume intreaga. Daca si tu te afli printre iubitorii bucatariei grecesti, planuieste-ti o vacanta in Corfu si incearca fiecare preparat din cadrul festivalului. Dupa cursurile de gatit traditional s-ar putea sa te bucuri de savoarea mancarurilor grecesti, chiar si la tine acasa.

Oferta sejur Corfu:

Vila Dini 2* din Paleokastritza - de la 499 Lei, transport cu autocarul, 6 nopti de cazare, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro, tel. 021.9407.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#festivasl gastronomie Corfu, #festival gastronomie Marbella Corfu, #oferta vacanta Corfu , #oferte turism