Vacanțe de lux cu bani puțini. Cât costă în România un concediu într-o destinație premium

Duminica, 27 Martie 2022, ora 23:48
14986 citiri
Vacanțe de lux cu bani puțini. Cât costă în România un concediu într-o destinație premium
Insulele Maldive FOTO Unsplash

Restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus se ridică treptat la nivel global, iar acest lucru se reflectă deja masiv în turism, după doi ani în care sectorul a fost puternic afectat.

După această perioadă în care turiștii au călătorit mai aproape de casă, s-au gândit de două ori înainte de a se înhăma la un zbor lung, sau au ales locurile liniștite și retrase în detrimentul celor aglomerate, acum lucrurile par că s-au mai schimbat.

Traian Bădulescu, expert în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) a vorbit pentru Ziare.com despre cele mai căutate destinații ale momentului, adică cele premium.

”Am observat o pondere mai mare a rezervărilor către destinațiile turistice de calitate, premium, rezervări fiind făcute de oamenii cu venituri de la medii în sus. Pe extern, în perioada aceasta, se merge în destinații calde precum Egipt, Dubai, Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană”, a exemplificat Traian Bădulescu.

Cât te costă o vacanță într-o destinație premium

Egipt

Am ales intervalul 31 martie - 4 aprilie, pentru doi adulți, în Sharm El Sheikh, Egipt. Prețurile variază destul de mult. Puteți plăti sub 1.000 de lei sau peste 3.500.

De exemplu, un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, ar costa 903 lei, pe când un altul, tot de cinci stele și cu mic dejun inclus, dar cu vedere la mare, ar costa 3.479 de lei.

Un hotel de trei stele afișează prețul de 573 de lei, iar unul de patru stele 813 lei, ambele cu prima masă a zilei inclusă.

Există variații semnificative și în cazul hotelurilor all inclusive. Una dintre oferte ajunge la 5.426 de lei, pe când alta costă 1.499 de lei, ambele unități de cazare fiind cotate cu cinci stele.

Dubai

Tot în intervalul menționat, 31 martie - 4 aprilie, un sejur în Dubai are prețuri ceva mai piperate comparativ cu cele din Egipt.

De exemplu, prețul la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, este 1.815 lei, pe când unul de patru stele, dar fără nicio masă inclusă în preț, ajunge la 1.575 de lei.

La cinci stele, puteți găsi oferte și cu 1.634 de lei, dar puteți ajunge să dați și sume precum 5.178, 4.888, sau chiar 6.320 de lei.

Pe de altă parte, puteți opta pentru închirierea unui apartament. De exemplu, unul cu două camere și două băi ar costa 1.953 de lei.

Zanzibar

Prețurile din Zanzibar sunt considerabil mai accesibile. Puteți opta pentru un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, pentru 1.492 de lei, dar și pentru un resort de trei stele, tot cu prima masă a zilei inclusă, pentru 1.217 lei.

În Zanzibar, o altă variantă preferată de turiști este reprezentată de bungalourile de pe plajă. Prețurile unei astfel de căsuțe variază între 575 și 1.303 lei, pentru perioada menționată.

Maldive

În Maldive prețurile explodează în cazul anumitor cazări, dar există și oferte accesibile.

De exemplu, puteți închiria o cameră într-o proprietate administrată de o gazdă particulară pentru 1.548 de lei, sau puteți sta la un hotel de patru stele cu 2.493 de lei. Mai puteți găsi camere în structuri de cazare pentru 899 de lei, cu mic dejun inclus, sau într-un resort, pentru 1.666 de lei.

Pe de altă parte, pentru a sta chiar pe plajă, cu marea sub picioare, într-o casă de lux suspendată, cotată cu cinci stele, ar trebui să plătiți 14.671 de lei. Un alt complex de cinci stele cere 7.792 de lei, iar altul, de patru stele, ar costa 9.625 de lei.

Pe de altă parte, puteți închiria și o vilă întreagă, pe plajă, pentru 32.918 lei.

Republica Dominicană

În Republica Dominicană, puteți sta la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, cu 955 de lei. Un hotel de patru stele solicită 1.863 de lei, iar unul de cinci stele 2.452 de lei.

Pe de altă parte, puteți închiria un apartament cu două camere pentru 773 de lei.

Egiptul, îngrijorat de consecințele iminentei operațiuni israeliene în Rafah. ”Respingem migrarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor”
Egiptul, îngrijorat de consecințele iminentei operațiuni israeliene în Rafah. ”Respingem migrarea forţată a palestinienilor de pe pământurile lor”
Preşedintele egiptean Abdel-Fattah al-Sissi a reiterat joi, 25 aprilie, poziţia fermă a ţării sale împotriva strămutării palestinienilor din Fâşia Gaza vecină, în timp ce operaţiunea...
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
#vacanta, #premium, #Egipt, #Dubai, #maldive, #Zanzibar, #Republica Dominicana , #stiri vacanta