Reactii dupa respingerea legii amanarii majorarii salariilor profesorilor

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 14:27
1772 citiri
Reactii dupa respingerea legii amanarii majorarii salariilor profesorilor

In timp ce Ministerul Finantelor "a venit cu cifre si evaluari" care demonstreaza ca salariile cadrelor didactice nu pot fi majorate, sindicatele si partidele "au venit cu vorbe, fara nicio evaluare", a acuzat, luni, ministrul Varujan Vosganian, dupa ce Senatul a respins amanarea legii salariilor profesorilor.

In plus, ministrul Finantelor a explicat ca nu vrea sa raspunda la slogan cu slogan pentru ca nu Parlamentul va fi cel care va da socoteala in caz de criza, ci ministrul, respectiv, Ministerul Finantelor, care in continuare nu isi asuma majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

"Noi venim cu cifre, venim cu evaluari. Autoritatea cea mai competenta a oferit cifre. Nu am gasit nicio evaluare pe care a facut-o PSD sau PD", a acuzat ministrul Economiei.

Vosganian: Nu raspund la slogan cu slogan

Totodata, Vosganian a acuzat ca pozitia partidelor parlamentare este una populista, in contextul in care alegerile parlamentare bat la usa.

"De partea celalata nu avem decat vorbe, decat campanie electorala. Am rugat si partidele si sindicatele sa arata ce se intampla dupa ce se aplica legea. Nu am decat sloganuri electorale. Nu am cum sa raspund la slogan cu slogan. Nu Parlamentul da socoteala, ci eu, ministrul Finantelor" a adaugat Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei a spus ca, desi Guvernul Tariceanu a dublat salariile profesorilor, tot membrii Executivului sunt cei care trebuie sa dea socoteala.

"Salariile profesorilor s-au dublat si, totusi, noi trebuie sa dam socoteala celor care au facut asa cum vedeti ca au facut si acum, dupa patru ani in care au stat in Parlament, vor sa ia voturile romanilor", a spus Vosganian.

Geoana: Guvernul vrea abrogarea si nu aprobarea legii

La randul sau, liderul PSD Mircea Geoana a acuzat Executivul ca nu urmareste doar sa amane amanarea legii salariilor profesorilor pana in aprilie, ci sa anuleze complet legea: "Guvernul nu doreste doar amanarea legii pana la 1 aprilie, ci sa anuleze complet legea majorarii salariilor cadrelor didactice".

"Guvernul nu vrea aprobarea, ci abrogarea legii", a criticat presedintele PSD dupa ce Senatul a decis amanarea majorarii salariilor profesorilor.

C.V. Tudor: Guvernul nu respecta legea

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat ca prin Ordonanta de Orgenta de amanare a majorarilor salariale, Guvernul Tariceanu se substituie Parlamentului si nu respecta legea.

"Ceea ce vrea guvernul Tariceanu este de fapt un fel de lovitura de stat. Nu numai ca nu vrea sa respect ce a votat Parlamentul, dar vrea sa se substituie Parlamentului. E ca si cum nu ar dori sa respecte legea gravitatiei. Eu stiu ceva: unde-i lege nu-i tocmeala, si daca Guvernul nu stie sa gestioneze bine banii atunci sa plece!", a declarat Vadim Tudor.

Liderul PRM a adaugat faptul ca exista bani pentru majorarile salariale, sustinand ca s-au dat bani sefilor birourilor electorale judetene, pentru ca PNL sa castige alegerile.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului care amana majorarea salariilor profesorilor pana la 1 aprilie 2009 a fost respinsa in Senat.

Au fost inregistrate 79 de voturi pentru respingerea ordonantei si 12 impotriva.

Senatul a fost prima camera sesizata, urmand ca OUG sa fie dezbatuta si in Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Ordonanta de Urgenta, #salarii, #amanare, #majorare, #profesori, #Varujan Vosganian, #Ministerul Economiei , #ministrul Finantelor