Blaga: Il atentionez pe Ponta ca proasta guvernare se poate plati legal

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:35
2475 citiri
Blaga: Il atentionez pe Ponta ca proasta guvernare se poate plati legal
Foto: B1TV

Presedintele PDL, Vasile Blaga, i-a transmis premierului Victor Ponta ca "proasta guvernare" se poate plati si legal, nu doar electoral, subliniind faptul ca in cele 6 luni de guvernare USL "o famlie a pierdut circa 100 de lei ca urmare a cresterii preturilor".

"Situatia economica la 6 luni de guvernare uselista e roz numai la televizor si in declaratiile false ale domnului Ponta(...) Exista o lege a raspunderii ministeriale si proasta guvernare se poate plati legal", a declarat Blaga intr-o conferinta de presa tinuta luni la sediul PDL.

Presedintele PDL a enumerat cateva cresteri de preturi la principalele alimente si a subliniat ca "viata e din ce in ce mai scumpa" sub guvernarea USL.

Pe de alta parte, Vasile Blaga a declarat ca "ipocrizia domnului Ponta nu are margini", in conditiile in care, in luna aprilie, USL a atacat Guvernul Ungureanu pentru faptul ca a alocat banii din fondul de rezerva, 48% ajungand pana la urma catre administratiile ULS si 36% catre cele PDL.

In schimb, Blaga a subliniat ca Guvernul Ponta da, prin "derogare de la reglementarile legii", sume mari consiliilor judetene, mai exact catre administratiile locale USL 326 de milioane lei, adica 93,25% din sume, in timp ce catre administratiile PDL merg doar 13 milioane, adica 3,8 %, iar catre administratiile UDMR 10 milioane, adica 2,9 %.

De asemenea, liderul PDL a mai spus ca din banii alocati termoficarii, Guvernul Ponta a dat 90% catre primari USL.

Crin Antonescu a "topit PNL in PSD"

In ceea ce priveste depunerea candidaturilor ARD, Vasile Blaga a declarat ca au fost deja depuse candidaturile in 17 judete, iar in restul vor fi depuse luni, ultima fiind Capitala, unde candidaturile ARD vor fi depuse marti, in ultima zi prevazuta de lege.

"Peste 70% dintre candidati sunt noi, candideaza pentru prima data foarte multi dintre ei. E o garnitura tanara de politicieni care vor avea foarte multe de spus in anii urmatori", a declarat Blaga.

Intrebat de jurnalisti de ce nu se contracandideaza liderii principalelor formatiuni politice intre ei, ci candideaza in diverse colegii din tara, Vasile Blaga a respins speculatiile conform carora ar exista "intelegeri tacite" in acest sens.

"Nu, nu avem nicio discutie in acest sens, pana la urma decizia si-o ia fiecare. Nu l-am acuzat nici pe domnul Crin Antonescu, nici pe nimeni, ca isi schimba a treia oara colegiul saptamana asta.

Pot sa remarc o topire a PNL in PSD, nu s-a sfiit domnul Antonescu sa precizeze ca domnul Dragnea va fi primul nominalizat in viitorul guvern", a mai spus Vasile Blaga.

Liderul PDL a anuntat ca Alianta Romania Dreapta isi va lansa "aproape sigur" lunea viitoare candidatii la alegerile parlamentare, iar marti programul de guvernare.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Blaga Ponta proasta guvernare, #Blaga lansare candidati, #Blaga Antonescu Dragnea , #presedinte PDL