Ziare.com

Blaga: Prezidentiabilul desemnat de PDL va fi candidatul dreptei. Nu negociez cu PNL Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 12:25

   

Blaga: Prezidentiabilul desemnat de PDL va fi candidatul dreptei. Nu negociez cu PNL Interviu
Discutia despre candidatul unic al dreptei se poarta prea mult in jurul persoanelor si prea putin in jurul procentelor, afirma presedintele PDL Vasile Blaga.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Vasile Blaga a apreciat ca la alegerile interne din PDL, acum in desfasurare, vor vota in total in jur de 200 de mii de membri PDL: "Nu cred ca sunt corecte abordarile celor care spun ca nu va exista un candidat unic al dreptei pentru ca PDL nu isi va retrage propriul candidat. Problema nu e de a elimina pe nimeni din joc, ci de a te baza pe cel mai bun dintre candidatii de pe dreapta. Si ganditi-va cat de legitim este intr-o cursa pe dreapta candidatul care are deja atat de mult voturi in spate."

Vasile Blaga s-a pronuntat din nou pentru unificarea dreptei dupa europarlamentare, fie printr-o alianta, fie prin absorbtie in PDL. Presedintele democrat liberal a infirmat ca ar purta negocieri cu PNL pentru ca acesta "doar in visele d-lui Antonescu mai e de dreapta".

In interviul acordat Ziare.com Vasile Blaga a vorbit despre motivele pentru care PDL nu capitalizeaza masiv nemultumirea populara, despre relatia cu Traian Basescu, cu Emil Boc, dar si despre erorile majore ale actualului guvern.

Sunteti in plin proces de alegeri interne pentru desemnarea candidatului la presedintie. Cum evaluati demersul?

Suntem singura forta politica din Romania care isi stabileste candidatul la prezidentiale prin alegeri interne. Fara experienta, lucrurile puteau sa mearga mai bine sau mai putin bine. Au votat deja peste 40 de mii de membri de partid, peste 68%, alegerile sunt foarte corecte, nu au fost puse sub semnul intrebarii nici macar intr-o sectie de votare.

Ca sa nu fie discutii am luat in calcul doar membrii de partid inregistrati la inceputul competitiei si cu cotizatia la zi platita. Sa nu se inscrie nimeni in partid numai ca sa poata vota. Deci este o reusita.

Exista voci care sustin ca scorul foarte mare, poate surprinzator de mare, obtinut de Catalin Predoiu pana acum ar fi rezultatul unui consemn de partid in aceasta directie.

Nici pe departe. Nu exista nicio directiva catre organizatii. Nu poti sa faci asa ceva pe sub masa. Discutam de participarea la vot a zeci de mii de membri ai PDL. Cine sa ii influenteze?

Decalajul intre domnii Falca si Predoiu e foarte mare si pentru unii a ridicat semne de intrebare.

Este vointa membrilor de partid. Ambii candidati si-au prezentat proiectele de tara.

Ce le raspundeti celor care spun ca dl. Predoiu ar putea fi un iepure pentru un alt candidat care va fi lansat mai tarziu?

Nici pe departe. Daca se pasteaza prezenta de acum vor vota in total 200 de mii de membri PDL. Cum am putea sa nu tinem cont de vointa colegilor nostri? Sunt convins ca vom avea un candidat al dreptei din partea PDL. Dar sa va spun ce au raspuns domnii Predoiu si Falca la aceasta intrebare: daca cineva va fi mai bun decat noi, desi nu credem, vom fi primii lui soldati.

Dar faptul ca veti avea un candidat stabilit prin vot, peste 100 de mii voturi inteleg, nu inchide o eventuala discutie ulterioara despre candidatul unic al dreptei?

Eu am convingerea ca membrii PDL au mare grija si aleg cel mai bun candidat din zona dreptei. Toate analizele arata ca acela care va fi desemnat de PDL, el va fi candidatul dreptei. Discutia despre candidatul unic al dreptei se poarta prea mult in jurul persoanelor si prea putin in jurul procentelor.

Nu cred ca sunt corecte abordarile celor care spun ca nu va exista un candidat unic al dreptei pentru ca PDL nu isi va retrage propriul candidat. Problema nu e de a elimina pe nimeni din joc, ci de a te baza pe cel mai bun dintre candidatii de pe dreapta. Si ganditi-va cat de legitim este intr-o cursa pe dreapta candidatul care are deja atat de multe voturi in spate.

Se discuta foarte mult despre unificarea dreptei in ultima vreme. Care e viziunea democrat liberalilor in aceasta chestiune - alianta, fuziune? Acceptati dizolvarea PDL intr-un partid mai mare, al dreptei?

Nu am vazut niciun membru PDL care sa isi doreasca sa renunte la culorile, sigla si imnul lui. Am pus aceasta intrebare la toate intalnirile, cu sute si sute de oameni. Nici nu intra in discutie dizolvarea PDL. Exista insa alte variante, deja verificate.

Formula aliantei. Am avut Alianta DA. Am decis atunci ca o alianta solida se bazeaza pe cunoasterea fortelor partidelor. Sondajele sunt sondaje. Daca va amintiti, in 2004, PD si PNL au candidat la locale pe liste comune doar in Bucuresti si in Cluj. In rest, ne-am sprijinit reciproc in turul al doilea. Iar raportul de forte in alianta a fost calculat in functie de cercetarile sociologice si de rezultatul de la locale. Si alianta a functionat.

Alt exemplu este chiar PDL. PD obtinuse 29% la europalamentare si PLD era un partid in crestere, cu 8% la acele alegeri. Am fuzionat si am scos 34% in urmatoarele alegeri. In acest moment, fara sa jignim pe nimeni, mai indicata ar fi o fuziune prin absorbtie in PDL. Daca nu se poate fuziune, putem gandi o alianta, dar dupa europarlamentare la care PDL va merge singur.

Ati vorbit despre Alianta DA. Negociati o reapropiere de PNL?

Eu nu am nicio negociere cu PNL, nici macar informala, cu atat mai putin institutionalizata. Eu nu pot negocia cu un partid care doar in visele d-lui Antonescu mai e de dreapta. Uitati-va se ce intampla dupa discutiile cu FMI. O guvernare USL pusa in genunchi. Dupa un an si jumatate liberalii nu sunt in stare sa impuna o masura de dreapta.

Ponta impune noi taxe si impozite, dar nici macar nu poate pastra locurile de munca mostenite. Nu sa creeze milionul de locuri de munca. Sunt cu 50 de mii de locuri de munca in octombrie 2013 fata de anul trecut. Reducerea CAS ar fi fost singura masura de dreapta posibila, dar nici pe asta nu o fac.

Deci, nu am nicio discutie cu PNL. Dar pe de alta parte, in perspectiva, in 4, 5, 8 ani de zile va fi nevoie si de un mare partid pe dreapta. Sunt sustinatorul de principiu al unei astfel de constructii. Nici nu poate fi vorba despre discutii referitoare la sustinerea candidatului PNL in persoana d-lui Antonescu.

Dar in persoana d-lui Tariceanu?

Nu-l aud sa-si exprime astfel de ganduri. Si nu vad sa aiba o opozitie foarte puternica in discursul PNL.

Spuneati recent ca dl. Tariceanu este un om autentic de dreapta cu care PDL a colaborat foarte bine. Eu imi amintesc ca premierul Tariceanu a dat PD afara de la guvernare. Ati fost unul dintre ministrii demisi atunci. L-ati reevaluat?

Eu am fost intrebat daca-l consider un om de dreapta. Indiscutabil este un om de dreapta si a fost un bun prim ministru. Si ministrii PD din cabinetul lui au fost la fel de respectati ca aceia din PNL. Despre asta era vorba. Da, este adevarat ca am fost scosi de la guvernare de domnia sa, dupa cum este la fel de adevarat ca este principalul vinovat pentru realizarea coalitiei de guvernare PDL - PSD in 2008.

Aveam mandat din partea PDL pentru constituirea unui guvern PDL - PNL. Si ne-am dus la sediul PNL, inclusiv dl. Boc si cu mine. Dl. Tariceanu n-a avut timp de noi, a plecat la Varsovia, ne-a lasat sa discutam cu colegii domniei sale si a pus conditii de neacceptat, adica functia de premier in conditiile in care aveam cei mai multi parlamentari.

A fost o vina crearea acelei coalitii?

Ce a fost, a fost. Am facut parte dintre cei 8 membri ai conducerii PDL care s-a opus acelei aliante si cum au evoluat lucrurile in 2009, apreciati si dvs.

Deci va puteti gandi la o apropiere de PNL cu conditia schimbarii lui Crin Antonescu?

Nu pot pune acum astfel de conditii. PNL este in alianta de guvernare, are jumatate din ministrii acestui guvern care nu rezolva nimic. Eu discut despre PDL care sunt convins ca va avea un candidat puternic sustinut de intreaga dreapta.

Daca se rupe USL, PDL este dispus sa intre la guvernare?

Nu intram sub nicio foma alaturi de PSD la guvernare. El are o majoritate, cu tot cu UDMR care e cu arma la picior, cu ce a luat de la PPDD. Cel mai cinstit este sa reintram prin alegeri, atunci cand vor avea ele loc, probabil in 2016, dar nu se stie.

Eu nu stiu cum vor iesi din iarna acesti guvernanti, saracind populatia. Au introdus noi taxe si nu se va scumpi doar carburantul. Se vor scumpi toate. Impozitul acela pe cladiri speciale, pe stalpii de electricitate, pe retelele de transport, cine il va suporta? Tot cetatenii pentru ca aceste costuri vor ajunge la cetatean.

Au marit salariul minim la 800, il vor mari la 900 de lei si ne promit micsorarea CAS din iulie. Sefa misiunii FMI spune insa ca nici vorba de asa ceva. Vom vedea, ca trebuie sa apara proiectul de buget. Ce ai facut de fapt tu, guvern iresponsabil? Ai pus presiune in plus pe angajator. Ce va face el? Va da afara.

Noi am propus cresterea salariului minim la 1.000 de lei concomitent cu reducerea CAS cu cinci procente la angajator si scutirea de impozitul pe venitul reinvestit pentru capitalizare. Asa se creeaza locurile de munca, asa se mareste cinstit baza de impozitare.

Politica PSD este sa faca oamenii dependenti de stat, iar PNL o impartaseste. Angajatorul e considerat o categorie defavorizata. Nu mai stiu ce biruri sa puna pe ei. Numai in acest an au aparut 28 de noi taxe, iar incasarile sunt mult mai mici. Pentru anul viitor USL isi propune doar 6% pentru investitii, pe cand noi, in cel mai greu an al crizei 2010, am alocat 10%. Guvernarea de stanga e un dezastru pentru Romania.

Si totusi nu capitalizati politic acest dezastru pe care il invocati. Ati crescut, potrivit sondajelor dvs, pana la 19%, cam 4-5 procente. Dar e cam putin avand in vedere dezastrul pe care il invocati. Cum va explicati reticenta electoratului?

In primul an de guvernare este foarte greu sa cresti in opozitie. Am avut experienta asta si in 2001.

Sunteti in al doilea an. Ati plecat de la guvernare in mai 2012.

Alegerile au fost in decembrie anul trecut, nu in mai.

Cea mai mare parte a electoratului, inclusiv a electoratului dvs s-a retras in absenteism. Cum va propuneti sa atrageti nehotaratii?

Numai propunand masuri de dreapta pentru relansarea economiei, un stat puternic, dar mai mic care sa respecte cetatenii. Dreapta nu e reprezentata de un nucleu de intelectuali foarte bine pregatiti, ci de toti oamenii care muncesc cinstiti, isi platesc obligatiile la stat si nu stau cu mana intinsa. Statul trebuie sa ii respecte. Nu propunem imposibilul.

Guvernarea proasta a USL si actiunile PDL in parlament si in teritoriu, propunerile pe care le avem pentru fiecare zona vor produce efecte. Avem zece seturi de masuri pentru relansarea economica. Avem propuneri pentru fiecare zona. Am prezentat aproape toate strategiile sectoriale in toata tara. Cea pe sanatate o vom prezenta saptamana viitoare.

Intre propuneri este si o schimbare a legii de finantare a partidelor politice? Este bine cunoscut ca evaziunea este sustinuta de politic pentru a alimenteaza cu bani negri campaniile. Sunteti pentru o schimbare legii de finantare a partidelor politice?

Legea este suficient de transparenta. Poate fi imbunatatita, dar este in standardele europene. Daca legea este respectata si organele statului isi fac datoria, lucrurile acestea nu se intampla. Scandaluri de finantare a campaniilor se intampla si in state mari, standarde de democratie, precum Germania.

PDL are o relatie tensionata cu Traian Basescu. Presedintele l-a atacat sever pe dl. Predoiu, a dezavuat implicit alegerile interne. Partidul s-a mobilizat totusi la aceste alegeri, iar dl. Predoiu castiga detasat. In aceste conditii, mai e cale de reapropiere intre Traian Basescu si PDL?

Pe mine ma preocupa soarta PDL si despre ea vorbesc. Nu m-am certat cu presedintele, am avut puncte de vedere diferite, partidul a optat. Eu vreau un PDL foarte puternic care sa scoata un scor foarte bun la europarlamentare si sa castige prezidentialele. Astfel incat sa pregatim succesul pentru 2016.

V-ati intalnit cu Traian Basescu recent. Cine a initiat intrevederea?

Cand iti vin mesageri, am considerat potrivit sa dau un telefon si l-am dat.

A fost deci ceva la mijlocul distantei?

Apreciati dvs.

Recent Emil Boc a absentat de a o reuniune de partid la care isi confirmase prezenta, preferand sa ia masa cu Traian Basescu si Elena Udrea. Imaginea pe care a proiectat-o aceasta alegere a d-lui Boc a fost de fisura in PDL. Ulterior dl. Boc nu a fost deloc implicat in alegerile interne din PDL. Din cat stiu a si plecat din tara. Exista aceasta fisura?

Eu nu am simtit asta. Dl. Boc a fost in perioada aceasta la Strasbourg. Iar atunci, daca i-a fost foame a mers la masa. Daca cineva a vrut sa transmita un mesaj, se pare a reusit sa-l transmita, dar nu e nicio fisura in PDL.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
33 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pdlu a pierdut directia dreptei definitiv; a ales, convins de impre

jurari si mentalitate, promiscuitatea opozitiei caldutze, dupa modelul cunoscut al comunistilor resapatzi.
Blaga vorbeste despre candidatura la presedintie ca sa nu dispara ecoul de dreapta definitiv; un ecou linistit care nu mai provoaca frisoane imbogatitilor nostri.
Miza acestei candidaturi are o importanta strategica uriasa: daca acum mai avem un reper de identificare cu comunitatea europeana, probabil ca dupa 2014 cu presedintele ales, vom iesi linistiti in decorul drag noua; o uniune de pajisti generoase cu fiinta nationala mioritizata orriginal, banuiesc ca eco, deoarece costa putin, e sanatoasa 178% si nu deranjeaza Ielita.
Tovarasii care se inteleg formeaza majoritatea de bine: binele aristocratiei rosii, de la care tov Blaga nu face exceptie, binele imoral al hotului cunoscut si nedovedit.
Sa ne traiasca 1000 de ani!

 

Care dreapta dna. I.E.D. ? Despre ce dreapta este vorba cand vorbiti

cu vamesul neofesenist Blaga ? Despre pacaleala pe care au tras-o romanilor fraieri cand acesti pacalici membri ai Internationalei Socialiste impreuna cu fratii rosii din PSD si-au schimbat peste noapte culoarea in portocaliu si s-au inscris in PPE pentru a-si oferi serviciile de tradatori si vanzatori de tara popularilor europeni care erau majoritari in UE ? Care dreapta,despre ce vorbim in loc sa facem ceva pentru a opri distrugerea si ruinarea definitiva a Romaniei ?

 

De ce face PDL-ul blat cu USL-ul?

Sa ne raspunda "regina".

USL si PDL aceiasi mizerie.

Jos Antonescu, Ponta, Blaga.

 

Are tupeu capraru. PDL-ul condus de Blaga nu mai e in nici un

... caz partid de dreapta. Cum poate spune el ca prezidentiabilul desemnat de PDL va fi candidatul dreptei? Ce face Blaga, ignora cealalta parte de dreapta, cu MRU si PMP? Hotaraste el si acolo? In ce calitate? E obraznic dar poate s-a gasi cineva sa-l puna la punct si sa-l loveasca la obraznicie.

 

@ silvia

Singura dreapta autentica e cea reprezentata de nelson&lady hamilton;restul sunt pucisti vanduti comunistilor.Asa este?

...

2,5 milioane de angajati in domeniul privat sustin 1,2 milioane de angajati la stat + 5,4 milioane de pensionari. Cei 2,5 milioane, alaturi de cateva alte resurse sunt cei ce produc banii cheltuiti pentru ceilalti 6,6 milioane + investitile necesare unui stat de 20 de milioane de cetateni.

Cu toate astea, nici o masura nu a fost inclusa pentru a ii ajuta in ultima negociere purtata de guvern cu FMI. Mai mult, taxele necesare a acoperi cheltuielile celor 6,6 milioane se rasfrang la pachet asupra tuturor celor 9,1 de milioane de angajati si pensionari. Ba chiar, ironic, ceva mai puternic asupra angajatilor din domeniul privat.

Concluziile negocierilor mult laudate de guvern si acolitii acestuia din presa arata asa:

- Noile taxe se aplica tuturor celor 9,1 milioane de angajati si pensionari, asupra unora in mai mica masura iar asupra altora intr-o masura mai mare.

- Cei ce vor fi mai puternic afectati sunt cei 2,5 milioane de angajati la privat.

- Cei ce vor fi mai putin afectati si vor avea de castiga exclusiv din impartirea acestor taxe sunt o parte din cei 1,2 milioane de bugetari si cei 5,4 milioane de pensionari.

In cat timp vor intra in colaps cei 2,5 milioane de angajati in privat (sau vor comuta veniturile "la negru")???

Peste 6 puni cand numarul acestora va scadea fortat de lipsa oricarei masuri de ajutor, ce taxe cred guvernantii ca vor mai putea pune astfel incat sa ii sustina in continuare pe cei 6,6 milioane de bugetari si pensionari???

De unde isi inchipuie toti bugetarii si pensionarii de astazi, carora nu le pasa de unde le vin banii cat timp le vin, ca vor mai avea de unde lua ceva cand angajatii in privat vor intra in colaps???

Toti angajatii, fie ca sunt bugetari sau privati precum si toti pensionarii merita venituri decente. Toti merita o viata mai buna. Insa, cand stabilesti unde si cati bani dai este la mintea cocosului ca trebuie sa ai acei bani. Trebuie sa ai de unde sa ii strangi. Trebuie ca cineva sa ii produca. Cu gandul la "dreptatea" bugetarilor si a pensionarilor, guvernul impreuna cu acestia omit intr-un autism debil sa gandeasca falimentul pe care il provoaca si in care se vor impotmoli cu totii. Degeaba de plangi ca meriti "dreptate". Daca omori *** cu resurse, daca o storci pana isi da duhul, daca nu ii asiguri un tratament cand vezi ca e bolnava si nu ii asiguri odihna atunci cand vezi ca e sleita de puteri o sa ajungi sa mori si tu si *** cu "dreptatea" in mana ...

B.V. ...un vames in Modrogan...

" Vorba lunga, saracia omului "...cam asa stau lucrurile si cu B.V. ( el este, vamesul ! )...a imbatranit urat , a devenit un flecar si bate apa in piua nespunand practic nimic nou, totul fara substanta, fara mesaj clar, totul ambiguu si fara sens ! Ce sa extragem noi din acest interviu-fluviu ? Predoiu, sosit de cateva luni in PDL cu diplomatul plin de euro pentru B.V. este " the best ", vamesul avand grija sa monteze pedelistii sai si sa recite inconstienti " Predoiule te iubim / Ca ca tine nu gasim " ( va aduceti aminte de Ilici ? ) ...Este cartea cea mai proasta din tot pachetul, iar cifrele lui sunt astazi cam pe la 4-5 % din optiunile electoratului...
Ziarista Ene s-a ferit sa-i puna intrebari despre Elena Udrea...de ce oare ? Simplu : fiindca dumneaei este platita si este fidela Mumei Padurii Macovei, ca, deh, " banul e ochiul diavolului "...Un jurnalist poate avea, ca orice cetatean optiuni politice proprii, dar e degradant sa fie cumparat...Ce se va intampla oare daca PDL se va rupe, fiindca e de asteptat aceasta miscare fatala pentru B.V. si visele sale nocturne !?

Blaga tot mai prostovan si tot mai fudul! Adio PDL

Daca mai speram ca Blaga se va trezi din prostia care zace cu nonsalanta, iata ca m-am inselat! Auziti la el, drepata unita se va face prin contopirea tuturor in PDL!!! Hai ca asta-i tare de tot! Adica el a dus partidul la nici 10% si tot mai scade, o sa vedeti si tot el face pe marele dreptaci!Comunistul asta? Cine drakku s-ar alia cu un vames perdant, blatist, fara performante politice, incult, fara carisma, limbaj de lemn, mai tot timpul afumat sau, cu un Predoiu peltic, anonim,agramat un fost ministru artificial care, fara Alina Bica ar fi fost mort. Ea ii face toata treaba, pentru ca prostovanul asta de Predoiu habar nu avea de nimic in minister, Bica devenise si sufleor ca la teatru. Asa ca eu zic: mai multa prostie si fudulie n-am mai vazut ca la actuala conducere PDL! Merita sa piara pe limba lor. Nici picurat cu ceara si n-as vota asemenea caricaturi!!!

.

In ce mă privește, eu cred că vorbim de o dreapta apsolut bulversată ! Dreapta, nu are un prezidențiabilcu șanse reale , pentru 2014 ! Un Baconschi, sau un Papahagi ceare ating perfect, nivelul prezidențial la care ar trebu să ne așteptăm, nu au nici o șansă electorală cand un eșantion consistent al electoratului, mănancă Antena 3, pe paine !

Ce evidenta este ura si orgoliul unor forumisti !

Dar Blaga are dereptate, el stie ce e in partid si ce e cu dreapta in politica.

in locul lui predoiu putea fi mr unguent

in locul lui predoiu putea fi mr unguent, dar acesta a vrut sa si sef de partid, daca se inscria in pdl si candida intern alaturi de predoiu putea fi el candidatul, poate daca se inscria in pdl nu mai era blaga sef, asa... o sa avem la europarlamentare: usl, pdl si pmp-fc-pntcd iar la prezidentiale mai vedem dar nu-i vad prea bine pe cei "autentici de dreapta" care spun ca nici pdl nici pnl nu reprezinta dreapta

Referitor la Blaga ! E om drept si calculat la vorba,echilibrat !

Doar din ura i-se pot aduce invinuiri ireale si insulte !
PDL se vede ca urca usor in optiunile electoratului.
Predeoiu conlucreaza bine cu Blaga si PDL-istii il accepta, la liber. pentru a fi candidatul partidului la prezidentiale.
Oricare alt PDL-ist se putea inscrie pentru a candida si asi prezenta Programul pentru Romania.
De ce nu au facut-o ?

Eu ai apreciez pe ambi candidati inscrisi pentru candidatura PDL le prezidentiale, Falca si Predoiu.

Militian Blaga cand erai bataus securisto-ceausit tot de drept.erai?

Mai terminati cu urletele voastre de drapta criminala comunisto-securista nu va ia nimeni in serios, toti romanii stiu ce mari mizerii subumane ati fost pana in dec.1989 si ce mari criminali securisto-basistiu sunteti in p[rezent.Mai bine Blaga spune cum din vina ta contrabandistule si lui Adrian Tarau a fpost determinat sa se sinucida procurporul Cristian Panait.

 

 

Predoiu este un Ponta mai instruit !

Complicitatea transpartinica e din ce in ce mai stridenta.
Predoiu e ales sa strice perspectiva candidatului unic de dreapta si nu e musai sa ajunga in turul doi. el doar deschide partia celui USL-ist.
Sigur ca Blaga nu are de ce negocia cu PNL care-i in USL si nu va pleca din carnàtzàrie.
Vom ajunge cu un soi de Vadim in turul doi, in competie cu un Iliescu, astfel incat cu mic cu mare vom vota Iliescu.
Caci nici patzaniile nu ne invata nimic !
Nada !
Niente !
Ioc !
Deloc !

Predoiu,

Un Ponta mai ...blond!Dar,cu ce argumente e de găsit mai instruit?

hau,hauuu,latra buldogul ,iar Luna se acoperii de norii...

negru-rosiatici ai comunismului parlamentar in plina expansie !!!!Psd-ul a primit "viagra"de la stirbul de vatican,via militari!!!

 

@NEUTRONU

Cand este invechit si lipsit de puteri, viagra ucide!

Predoiu are unele calitati

Este printre putinii oameni politici care stiu sa-si cantareasca vorbele. Asta s-a vazut foarte bine pe cand era ministru. E o calitate esentala pentru un om situat intr-o functie inalta in stat, aproape inexistenta printre politicienii nostri. Totusi, am unele indoieli privind masura in care s-ar darui cauzei Romaniei. Nu stiu de ce, dar cred ca riscul de a accepta compromisuri este mare la domnia sa.
As fi preferat ca in fruntea Romaniei sa fie cineva dispus sa faca orice sacrificiu pentru ea. Un simbol, un personaj care a dovedit mult caracter, mult devotament. As fi preferat-o pe Monica Macovei, as fi preferat ca Blaga sa nu considere sondajele ca fiind o fatalitate, ci sa lupte pentru ca romanii sa inteleaga cine le serveste cu adevarat interesele si cine sunt in realitate cei care se tem de Monica Macovei.
Daca te culci la umbra procemtelor existente, daca admiti totul ca pe o fatalitate, inclusiv proasta intelegere a electoratului, atunci de ce mai faci politica?

 

.....

cand s-a sacrificat Monica Macovei pentru romani , prietene ? Au nu am remarcat . Daca o analizezi , e un simplu procuror comunist ,cu naravuri securiste, vopsita in culori false de dreapta. Predoiu e un politician din noua generatie , care nu s-a prostituat , si are suficienta experienta. Ar fi cazul sa incheiem sirul de presedinti comunisti , si Predoiu ar fi un candidat bun , in acest sens.

Si-a sacrificat traiul caldut, linistea de care

s-au bucurat toti cei care nu i-au deranjat pe mafiotii securisto-comunisti. Cu reforme in Justitie, cu numiri de procurori incoruptibili, cu adevaruri spuse pe sleau. Putine personaje politice au deranjat atat de mult mafia politica, putini au fost loviti cu atata ura prin minciuni, insulte, acuze, iar ea nu a dat inapoi. Ca eurparlamentar nu se cruta, nu cruta ilegalitatile, indiferent daca vin din tara sau din restul UE si nu se considera intr-o vacanta platita de sarmanii de romani, cum fac multi parlamentari de tot felul. Asta-i aduce un supliment de atacuri...
Predoiu a venit pe locul defrisat si cultivat de ea. Este adevarat ca nu i-a compromis realizarile, nu doar findca este un om inteligent, dar nici nu putea s-o faca, stind sub aripa atenta a guvernarii Basescu-pdl.
Il suspectez ca ar putea face comptomisuri mai mult din intuitie decat bazandu-ma pe ceva.
Dar ce invarti amice, daca il sustii atat de tare pe Predoiu si o ataci att de urat pe ea? Din ce aripa faceti parte dumneata si Predoiu?

Dreapta va pierde orice alegeri!

Atat timp cat nu vin cu oameni de valoare, nu cu MRU si vechii care au distrus Romania.

 

Nu am citit tot interviul. M-am oprit cand am vazut ca Blaga refuza

sa inteleaga si punctul de vedere al posibililor alegatori. Blaga mi-a lasat impresia ca este un general de armata si toti care sunt impotriva atualilor guventanti vor vota la ordinul lui cu PDL-ul (nu conteza omul propus de PDL).

Nu ajunge la constientul lui ideea ca PDL-ul are o imagine suficient de negativa incat sa piarda urmatoarele alegeri prezidentiale.

 

Aici este cheia succesului, să-i aducem, prin unitatea dreptei

, pe alegători in situația de a vede in Dreapta Unită o Adevărată Alternativă la stanga uselistă, in stare să să o de-a jos de la putere, cat mai cu putință posibil și nu să aștepte 2016, cand va fi prea tarziu pentru toți, mai ales că am ințeles cu toții că ai lăsa in continuare să guverneze in halul acesta, ne va aduce pe toți in sapă de lemn și asta pentru că nu știu să facă "treabă bună" ci numai "treabă mare".

...

Dreapta romaneasca nu inseamna nimic fara PNL.Taranistii nu mai exista , PDL-istii au fast socialisti , pana de curand , si nu-s credibili la electoratul de dreapta , iar restul sunt surogate. O noua alianta PNL-PDL , fara Antonescu , e singura varianta de succes a dreptei.

Interesul Romaniei, interesul Dreptei, sunt acum criteriile pe care

să le pună, inainte de toate, orice om responsabil și cu atat mai mult oricare politician de centru-dreapta.

Acest adevărat contencios ce a apărut de la inceput intre oamenii de centru-dreapta, cat și intre partide, trebuie să se stingă repede, iar asta se va realiza cat mai ***and dacă toți ne vom alinia la interesul și nevoia de a ne unii cu toții intr-un partid de centru-dreapta, popular, social și creștin, nou și curat, pentru a putea construi MARELE PARTID DE DREAPTA, singura alternativă adevărată pentru a caștiga alegerile, oricare ar fi ele, pe cale democratică in fața stangii useliste, ce dacă mai rămane la putere ne va aduce pe toți intr-o infundătură ce ne pune in joc existența fiecăruia, a statului și națiunii romane.
Renașterea speranței in societate, restabilirea increderii și sprijinirii oamenilor politici și de stat, pentru ca motoarele societății să poată fi pornite, in aceste vremuri noi, o poate face numai o adevărată alternativă de centru-dreapta, care cu responsabilitate și eficiență va trebui să pună țara noastră pe CALEA DREAPTĂ, cale pe care odată ajunși vom putea cu viziune, curaj și incredere să trecem la Construcția Dreptei Adevărate și odată cu aceasta Renașterea Romaniei.

Noi, cu noi !!!

 

@iancugheorghe: Suna foarte frumos ce-ai zis. Chiar mirobolant

Unde sunt oamenii cu competentele necesare sa faca ce-ai zis? Si cine o sa-i sprijine?

Cand zic oameni cu competente nu ma refer la cei care au gura mai mare.

Unde sunt oamenii competenti?!

Printre noi, datorita lor inca se mai misca lucrurile si se mai salveaza ce se poate salva.

Sunt, in mod sigur. I-am cunoscut in școli, in

agricultură, pe șantiere, in institute, in fabrici și uzine.
Ei m-au invățat carte și tot ce trebuie ca eu azi să le port mulțumirea pentru tot ce au făcut pentru mine și toți cei care le-a fost dragă cartea și munca, astfel incat să fie stăpani pe cel puțin o meserie și să trăiască cu mandrie faptul că poate fi stăpan, increzător și sigur pe viitor, impreună cu toți aceia ce ințeleg să să fie buni cetățeni romani.
A lăsa o astfel de resursă umană nefolisită și nici măcar a lăsa-o să facă treabă și a da țara pe mana tinerilor, incă necopți și nepregătiți de nimeni pentru a aduce la indeplinire interesele legitime ale cetățenilor romani și ale țării noastre, este un act politic, al unor politicieni de moment și destul de nepotriviți pentru vremurile noi care le trăim, oportuniști și pragmatici in interes personal și al celor cei incă ii mai girează la putere.
Să-i luăm pe fiecare in parte, dintre cei ce ne-au reprezentat interesele și vom vedea că sunt cauza faptului că noi, cu toții, suntem azi intr-o situație limită, iar ei sunt cocoțați toți intr-o CLASĂ POLITICĂ, ce nu mai nici o legătură cu cei pe care ar trebuii să-i conducă și să-i reprezinte, in afara de aceia de ai manipula și-i minți, guvernand chiar cu telelevizorul, unde au invățat să dea bine pe ecran și să vorbească engleza, "capacități" ce s-au dovedit repede și grav ca total insuficiente pentru a conduce o țară, oricare ar fi ea.
In măsura, in care fiecare dintre noi vom ințelege cat de necesar este azi să facem SCHIMBAREA DE SINE, vom fi in stare să facem SCHIMBAREA ADEVĂRATĂ și astfel să dăm posibilitatea ca PRIMĂVARA ROMÂNEASCĂ să fie o prezență vie in gandurile, atitudinile și faptele noastre, dand astfel naștere unui mediu propice pentru ca tot ce este mai bun in fiecare dintre noi să "germineze, să se dezvolte și impreună să culegem roadele cuvenite și necesare".
In același, fiecare dintre noi, este necesar să iasă in față și să ajute a ieșii in față pe toți aceia ce pot fi OAMENII POTRIVIȚI pentru a ne lua țara in bună grijă și să dăm posibilitatea să avem CONDUCEREA BUNĂ ȘI IN STARE să ne conducă destinele, cu competență, responsabilitate și eficiență, dar cu iubire de oameni și țară, pe CALEA DREAPTĂ.

Avem cu cine, avem cu ce, avem pentru cine-dar pentru asta trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a fi buni cetățeni ai Romaniei și de a face efortul necesar pentru a face din țara noastră cu adevărat o GRĂDINĂ A MAICII DOMNUL !!!

Noi, cu noi !!!

Grea este matematica asta

Doamna Ioana Ene Dogioiu,daca 40 de mii (sau peste)reprezinta 60% cat este numarul total de vptanti?
In niciun caz 200 de mii cum afirmati la inceputul articolului iar fisura cred ca se produce la nivelul
asta al sustinatorilor numarati sau inchipuiti.

 

Ziare.com ! Postarea lui IANIS nu trebuia stearsa ! Este un abuz !

Cele doua pozitii rezaervate sunt mai demne de sters decat a lui IANIS.

A fi DEMN e lucru mare !

 

Dacă constructia "Dreapta"

Are ca obiective,tot ceea ce a făcut Boc,Udrea,Blaga
sub imboldul taifunului Băsescu,atunci PNL nu are ce căuta langă voi si cu atat mai mult,nu va dori postul de SCĂRPINĂTOR cu dreapta!Să vă trăiască Predoiu,cel care a
impăcat capra cu varza,respectiv pe Blaga cu Udrea.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor