Un deputat cere legi impotriva abuzurilor asupra elevilor, dupa "experimentul lalelelor": Copiii sa scape de blestemul comunismului

Duminica, 22 Aprilie 2018, ora 11:34
8597 citiri
Un deputat cere legi impotriva abuzurilor asupra elevilor, dupa "experimentul lalelelor": Copiii sa scape de blestemul comunismului
Foto: captura video Youtube/ Recorder

Deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, coordonator al Comisiei de Educatie, Cercetare, Tineret si Sport a PNL, cere noi prevederi legislative impotriva abuzurilor asupra elevilor. Liberalul acuza "spectacolul grotesc care anunta renasterea comunismului", de vineri, de la "Simfonia lalelelor".

"Consider ca este necesar un control mult mai strict al modului in care scolile si profesorii ajung sa ne implice copiii in actiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Pitesti.

Voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor PNL in identificarea celor mai potrivite modificari legislative, astfel incat macar copiii nostri sa scape de blestemul comunismului, care, culmea, da semne de viata ori de cate ori PSD acapareaza puterea", sustine deputatul PNL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta considera ca "Simfonia lalelelor" din Pitest a fost "parada prin care profesorii au ajuns sa se puna la dispozitia politicienilor, obligand-si elevii sa joace un spectacol ce seamana foarte mult cu manifestarile dedicate pe vremuri dictatorilor ceausesti" si "o noua manifestare prin care se anunta renasterea comunismulu".

"Trendul este deja vizibil. Nationalizare fondurilor de pensii, editura unica, pervertirea menirii dascalilor, toate sunt tresariri ale raposatului comunism, care trage sa reinvie sub grija conducerii maretului partid PSDragnea.

Astazi, cand avem drepturi cetatenesti garantate si control al politicului prin mecanisme civice si institutii impartiale, astfel de spectacole, in care elevii ajung sa stea in cap, la propriu si la figurat, in fata politicienilor pesedisti, trebuie taxate.

Cel mai important rol il au parintii copiilor care au fost purtati pe bulevardele Pitestiului spre 'gloria' doamnelor politiciene venite de la Bucuresti si a domnilor politicieni locali de la PSD. Ei sunt primii care ar trebui sa se revolte fata de practicile Inspectoratului Scolar si ale conducerilor scolilor in care invata copiii adusi la 'defilarile' simfonice ale lalelelor de la Pitesti", precizeaza liberalul.

Marilen Pirtea, care este si rector al Universitatii de Vest din Timisoara, arata cu degetul catre parinti si profesori, acuzand "coruptia simbolica" din scolile romanesti.

"Probabil ca multi dintre parintii acestor copii au tacut din teama atunci cand copiii lor au fost obligati sa se dea in spectacol inaintea politicienilor pesedisti, nu au avut curajul si nu s-au exprimat public impotriva folosirii copiilor in scopuri politice.

Poate ca e de inteles, nu vor sa-si expuna copiii unor repercusiuni nedorite, dar tacerea profesorilor, cei care isi expun profesia unei degradari morale si civice acceptand sa taca in fata abuzului politic, este cea mai grava forma de coruptie simbolica pe care PSD o impune in scoala romaneasca", mai spune deputatul PNL.

Iata si alte reactii dupa parada a sute de elevi, vineri, la "Simfonia lalelelor", in fata premierului Viorica Dancila, a ministrului de Interne, Carmen Dan, si a ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu:

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#deputat abuzuri elevi, #elevi simfonia lalelelor, #Dancila elevi simfonia lalelelor , #premier
Comentarii