Alimente care "dau aripi" metabolismului

Sambata, 22 August 2009, ora 21:40
7456 citiri
Alimente care "dau aripi" metabolismului

Dupa mai multe diete incercate fara ca efectul asteptat sa apara, satula sa te simti nesatula si exasperata de efectul yo-yo, cand pui pe tine cu varf si indesat tot ce reusisesi sa dai jos intr-un timp mult prea lung, ai decis ca nu mai vrei sa fii la regim.

Cu toate astea ai vrea sa scapi de cateva kilograme. Cum pastilele de slabit ies din calcul (doar ai si tu televizor acasa si ai aflat ce contin!), iar cu ceaiurile nu te prea impaci, ramane sa-ti accelerezi metabolismul, in asa fel incat sa te poti bucura de gust, dar sa nu depui tot ce mananci pe solduri.

Chiar in spiritul acestei idei, Foxnews, dupa ce a consultat mai multi specialisti, a alcatuit o lista a alimentelor ce sunt in stare sa dea viteza metabolismului.

1. Migdalele

Nu numai ca ele constituie o gustare gustoasa, dar contin si multe proteine, fibre si grasimi sanatoase.

Prezinta avantajul ca dau repede senzatia de satietate. Daca inca nu o ai, opreste-te din rontait; studiile au aratat ca o cantitate zilnica moderata de migdale (maximum 85 de grame) te poate ajuta sa slabesti stabilizand zaharul din sange si inlaturand, astfel, senzatia de foame. Ce-i prea mult, insa, strica!

Persoanele care consuma in mod regulat migdale au, de obicei, mai putina grasime in zona abdomenului.

2. Lactate

Lactatele sarace in grasimi, cum ar fi laptele degresat, abunda in calciu, despre care studiile au aratat ca joaca un rol-cheie in scaderea in greutate.

Vitamina D din lapte ajuta organismul sa absoarba calciul. In plus, recentele cercetari au aratat ca acest calciu are si capacitatea de a grabi metabolismul.

3. Sparanghelul

Aceasta leguma este un diuretic natural, care minimalizeaza retinerea de apa din organism, ce poate aparea in urma consumului de alimente sarate.

Despre sparanghel se stie ca joaca si un rol important in reducerea grasimilor din organism. La doar 26 de calorii, cat contine o portie de sparanghel, aceasta leguma poate constitui masa de seara perfecta sau garnitura ideala.

4. Salata

Aceasta leguma este extrem de saraca in calorii: un castronel de salata, pentru o singura persoana, are doar 6 calorii. In afara gustului bun, salata are si proprietatea de a preveni retentia de apa, la fel ca si sparanghelul.

5. Telina

Ca si salata, telina este foarte saraca in calorii - 14 calorii pe portie -, si ea avand capacitatea de a preveni retentia de apa.

Tine minte ca organismul arde aproximativ 85 de calorii pe ora pentru a digera alimentele ingerate. Asa ca daca mananci o salata care contine telina, sparanghel si salata, de fapt, vei ajuta organismul sa arda mai multe calorii decat erau necesare acestui proces in mod normal.

6. Carne

Carnea de curcan, de pui sau chiar friptura de vaca abunda in proteine care servesc constructiei muschilor. Ori, se stie, cu cat sunt mai multi muschi, cu atat mai multe calorii se ard, chiar si cand persoana in cauza se relaxeaza, fapt confirmat de studii.

7. Marul

Merele reusesc sa tina departe nu doar doctorul, ci si grasimea. Un studiu a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa consume un mar inainte de fiecare masa ard mai multe calorii si pierd mai usor din greutate decat cei care nu au acelasi obicei.

8. Grepfrut

Acest fruct delicios, despre care se stie ca are un aport deloc de neglijat in cazul curelor de slabire, este bogat in pectina.

Despre aceasta substanta s-a demonstrat ca este in stare sa lupte cu grasimea din organism, reducand-o drastic.

9. Apa

Apa este un element esential, indiferent daca esti sau nu la cura de slabire. Lucreaza in zeci de feluri pentru organism, printre altele prevenind retentia de lichide si grabind metabolismul.

Tot apa previne deshidratarea, despre care se stie ca incetineste metabolismul. De multe ori se intampla ca persoane deshidratate sa confunde senzatia de sete cu cea de foame, ajungand sa ingere, din mancare, calorii de care nu au nevoie.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#alimente metabolism, #alimente metabolism grabit, #lapte metabolism, #carne metabolism, #hrana metabolism grabit , #alimente