5 mituri false despre mancare

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 20:56
2949 citiri
5 mituri false despre mancare

Sfaturile nutritionale se raspandesc repede de la persoana la persoana si este greu sa iti dai seama ce este adevarat si ce nu. Miturile despre mancare sunt dintre cele mai diverse, iar cele mai comune sunt considerate deja "litera de lege".

Fit Perez iti explica de ce unele dintre cele mai comune mituri despre mancare sunt false:

Carbohidratii fac rau la silueta

Carbohidratii nu duc la ingrasare. Ideea este sa mananci carbohidrati complecsi (din cereale integrale, legume) nu carbohidrati simpli (din zahar, faina alba, procesata).

Mancatul inainte de culcare duce la ingrasare

Regula este sa nu mai mananci cu cel putin o ora inainte de culcare, dar cercetatorii au descoperit ca nu prea are importanta cand mananci, cat timp te incadrezi in numarul de calorii recomandate.

Vei da jos kilogramele acumulate in timpul sarbatorilor

Este usor sa te ingrasi in timpul sarbatorilor, dar nu trebuie sa te amagesti ca le vei da jos la fel de usor doar pentru ca ti-ai propus asta de Revelion. Asigura-te ca exista masura si in ceea ce mananci de sarbatori pentru ca de obicei greutatea acumulata ramane acolo.

Legumele si fructele congelate au mai putini nutrienti

Depinde de sezon si de locul unde traiesti. De exemplu, daca un fruct sau o leguma este in sezon unde traiesti tu, opteaza intodeauna pentru varianta proaspata. Daca vrei sa mananci fructe care sunt in extrasezon, este bine sa optezi pentru varianta congelata, pentru ca cele proaspete trebuie sa "calatoreasca" mult pana ajung la tine si atunci isi pierd din nutrienti.

Mancarea scapata pe jos - se aplica regula de 5 secunde

Nu intotdeauna. Daca scapi ceva umed sau lipicios, va lua o tona de bacterii de pe jos. Daca scapi un aliment uscat (o felie de toast) probabil ca este ok sa-l mananci.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#mituri mancare, #mituri nutritie, #mituri false mancare , #mancaruri