Renunta la mancatul emotional

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 08:40
2773 citiri
Renunta la mancatul emotional
Daily Mail

Una dintre cele mai mari piedici in obtinerea si mentinerea siluetei pe care ti-o doresti este mancatul pe fond emotional. Foarte multe femei consuma diverse alimente in momente in care nu simt deloc foame. Asta inseamna ca ele mananca deseori in exces in functie de emotii si nu de cerintele organismului.

Legatura dintre hrana si starea emotionala se poate forma inca din copilarie, deoarece multi copii primesc ceva dulce, spre exemplu, daca sunt cuminti. Acest obicei poate fi perpetuat apoi pana la situatiile in care iesi in oras ca sa mananci ceva cu cea mai buna prietena, atunci cand ai ceva ce te apasa pe suflet.

Sau pur si simplu te indopi acasa din diverse motive care nu au nicio legatura cu foamea, cum ar fi plictiseala, stresul, frustrarea, confuzia etc., simtindu-te vinovata apoi, de cele mai multe ori, traire care adanceste si mai mult starea proasta din punct de vedere emotional.

Trucuri care-ti taie pofta de mancare

De obicei, sentimentele negative sunt cele care te determina sa mananci in exces, cautand in hrana o placere, pentru a compensa. Insa se intampla de multe ori sa faci asta si atunci cand simti fericire sau entuziasm.

De asemenea, un alt sentiment care induce mancatul emotional este nevoia de recompensa; mai ales daca ai un program incarcat de mult timp - mergi si la serviciu, ai grija si de copil si indeplinesti si toate sarcinile legate de gospodarie - simti nevoia de a te recompensa cu mancare.

Desi este destul de dificil sa te lupti cu aceasta obisnuita, Daily Mail iti arata cateva sfaturi care te pot ajuta sa invingi mancatul pe fond emotional.

Sase pasi simpli ca sa nu mai irosesti mancarea

1. Analizeaza motivele pentru care vrei sa slabesti

Multi oameni isi doresc sa slabeasca pentru a obtine mai multe beneficii si in alte aspecte ale vietii, cum ar fi o relatie sentimentala sau un serviciu mai bun. Daca vei gandi asa, in cazul in care vei esua in incercarea de a da jos kilogramele in plus, vei simti ca ai esuat si in ce priveste atingerea altor aspiratii ale tale.

De aceea, cel mai bine este sa incerci sa vezi slabitul exact ca pe ceea ce este in principal: o sansa de a deveni mai sanatoasa. Astfel, orice esec in aceasta privinta nu iti va mai provoca un sentiment atat de puternic de lipsa de stima de sine.

2. Nu te gandi sa slabesti de dragul cuiva

Atunci cand te hotarasti sa slabesti trebuie sa o faci doar pentru tine, pentru a te simti mai bine in pielea ta si mai impacata cu tine. In cazul in care vei lua aceasta decizie de dragul cuiva sau chiar la indemnul cuiva, risti sa capeti chiar o oarecare aversiune fata de persoana respectiva, mai ales daca tu inca nu te simti convinsa si pregatita.

3. Nu te gandi ca nu ai sa reusesti

In afara de vointa, succesul unei diete este determinat de mai multi factori de care trebuie sa tii cont, cum ar fi genele, metabolismul, inaltimea. Nu porni la drum cu gandul ca nu crezi ca ai sa reusesti deoarece vei avea o motivatie mult mai slaba. De asemenea, daca chiar se intampla sa esuezi, nu te descuraja. Incearca pana obtii ceea ce iti doresti.

Ce mai faci de mancare? Orice, dar include aceste legume

4. Nu te astepta la rezultate rapide

Daca iti doresti sa slabesti mult si repede si apoi sa te mentii cu cat mai putin efort posibil, ai mai putine sanse de a reusi. Dietele drastice nu numai ca au efecte negative asupra sanatatii, dar rareori duc la indeplinirea scopului pe care ti l-ai propus.

In plus, si daca se intampla cumva asta, riscul de a te ingrasa la loc si poate chiar si mai mult este destul de mare. De aceea, cel mai bine este sa faci incet si treptat schimbarile eficiente, dar sa fie pe viata. Acest lucru presupune o dieta mai sanatoasa si exercitii fizice facute in mod regulat.

5. Cazi la pace cu mancarea

Nu privi mancarea ca pe un dusman, dar nici ca pe o incantare sau o recompensa. Straduieste-te sa te gandesti la mancare pur si simplu ca la ceva de care ai nevoie pentru a trai, asa cum si este sau ar trebui sa fie.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#mancat fond emotional, #sfaturi renuntat mancat emotional , #metode slabire