Hameiul te scapa de insomnie si calmeaza durerile de oase

Duminica, 27 Mai 2012, ora 01:26
39499 citiri
Hameiul te scapa de insomnie si calmeaza durerile de oase

Hameiul, pe numele stiintific Humulus lupulus, este o planta perena, cataratoare ca o liana, cu tulpina groasa si aspra, din cauza perisorilor in forma de carlige care se dezvolta spontan pe terenurile umede, insorite sau semiumbrite.

Planta, despre care toata lumea stie ca se foloseste la bere, poate fi vazuta, de-a lungul apelor curgatoare, in paduri, zavoaie, tufisuri, de la campie pana sus, la aproape o mie de metri.

Primele culturi de hamei au aparut prin secolele XIV-XV, odata cu dezvoltarea industriei berii in Bavaria, Boemia si Belgia. La noi, cele mai intinse culturi de hamei, folosit pentru fabricarea berii sunt in Orastie, Sighisoara si Cluj.

Hameiul este recunoscut ca remediu naturist de neegalat in combarea insomniei cronice, mult mai eficient decat oricare alt medicament de sinteza. Preparatele din hamei - infuzia, tinctura, pulberea - asigura un somn linistit, calm, sanatos si odihnitor, fara sa creeze dependenta sau sa aiba efecte secundare care, de regula, apar dupa medicamentul de sinteza.

Dupa o zi agitata si obositoare, o cana cu ceai de conuri de hamei e tot ce-ti trebuie ca sa-ti revii in fire. Toarna o cana de apa clocotita peste doua lingurite de hamei, uscat si maruntit, acopera vasul si lasi sa se infuzeze zece minute. Apoi, filtrezi lichidul si-i adaugi adaugi miere de albine cand este cald, ca sa-i sporesti efectul calmant. Se pot bea doua ceaiuri pe zi. Cine sufera de insomnie sa bea o cana de ceai inainte de culcare.

Pulberea de conuri de hamei se obtine macinand planta bine uscata si maruntita in rasnita de cafea. Se macina atata pulbere cat se consuma in 14 zile, perioada dupa care planta isi pierde din calitatile terapeutice. Se pastreaza la rece, in locuri intunecoase in borcane inchise ermetic. Se recomanda cate o lingurita de pulbere rasa, de trei, patru ori pe zi, pe stomacul gol, timp de doua, trei luni, in caz de iritabilitate psihica si de hiperexcitabilitate nervoasa care se manifesta pe fond de stres.

Uleiul din conuri de hamei detensioneza muschii si calmeaza durerile de oase. Il poti prepara si acasa turnand o jumatate de litru de ulei de masline peste 15 linguri de pulbere de hamei. Amestecul se lasa la macerat timp de zece zile, dupa care se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle inchise la culoare. Uleiul se aplica pe locurile dureroase si se face masaj cu miscari circulare, timp de cinci, zece minute.

Tinctura se obtine turnand o jumatate de litru de alcool alimentar, vodca sau tuica de casa peste 20 de linguri de pulbere de hamei. Recipientul se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de doua saptamani, la loc calduros. Apoi, se filtreaza si lichidul rezultat se pune in sticle mici, inchise la culoare si se pastreaza la rece. Se administreaza impotriva caderii parului, de patru ori pe zi, cate 20, 25 de picaturi, diluate in putina apa. Totodata, in apa in care se clateste parul, se adauga, de fiecare data, doua, trei lingurite de tinctura.

Sa avem sanatate!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#bai terapeutice hamei, #hamei calmant, #hamei somnifer natural, #infuzie hamei , #remedii naturale