Aerobic acvatic pentru gravide

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 08:42
1863 citiri
Aerobic acvatic pentru gravide
Foto: ayushveda.com

Cele mai potrivite exercitii de miscare pentru gravide sunt cele subacvatice. Acestea imbunatatesc activitatea cardiovasculara a mamicilor, asigura o nastere fara probleme si dureri, dar si un tonus de invidiat.

Cercetatorii americani sunt de parere ca aerobicul subacvatic intareste musculatura mamicii, pentru a avea o nastere usoara. Chiar daca exista si medici sceptici in ceea ce priveste aceasta procedura de intarire a flexibilitatii corporale, medicii americani recomanda in ultimele luni de sarcina acest tip de antrenament, informeaza ayushveda.com.

Este foarte important ca in timpul exercitiilor mamicile sa stea in picioare in bazin, astfel incat apa sa le treaca de piept si de umeri. Daca nu ai un instructor care sa iti recomande exercitiile potrivite greutatii si mobilitatii tale, incearca sa fii propriul antrenor.

Incepe cu procedurile usoare si creste gradual atat dificultatea cat si timpul de executie. In momentul in care simti o mica urma de oboseala, te vei opri din sedinta ta de miscare.

Chiar daca esti in apa, nu uita sa te hidratezi in permanenta. Lasa deoparte costumul obisnuit de baie. Ai nevoie de un costum special, intreg, care sa se muleze pe abdomen, dar sa nu fie prea strans.

De cele mai multe ori, in astfel de sedinte de aerobic, mamicile sunt rasfatate cu muzica preferata, atmosfera vesela si destinsa, astfel ca micile momente petrecute la sala de inot vor deveni o placere.

Daca nu te-ai hotarat sa faci cateva ore de aerobic, iata care sunt cele doar cateva motive pentru care poti opta pentru acest tip de miscare. In timpul nasterii nu vei simti nici o neplacere si nu vei mai avea nevoie de calmante.

In apa, bebelusul tau se va simti foarte bine, si, datorita presiunii, sarcina nu va mai fi atat de grea. Durerile de mijloc si spate de pana acum vor disparea inca din prima sedinta.

Musculatura stomacului se va intari, articulatiile vor avea un plus de flexibilitate, carceii care iti dau si acum batai de cap vor fi o simpla amintire. Mai mult, daca faci din aceste exercitii o rutina, organismul se va recupera rapid si vei reveni la silueta ta mai repede decat speri.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#aerobic subacvatic, #exercitii in apa, #miscare apa gravide , #sanatate