Secrete de slabire din lumea intreaga

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 12:37
4608 citiri
Secrete de slabire din lumea intreaga
Foto: RD

Ne dorim sa slabim si sa avem un corp de invidiat, insa facem greseli ce ne costa foarte mult in ceea ce priveste silueta. Ce fac oamenii din alte tari? Ce obiceiuri sanatoase au si cum reusesc sa se mentina slabi?

Readers Digest iti prezinta cateva secrete din lumea intreaga pentru a te ajuta sa ramai slab.

Opreste-te din mancat inainte sa te simti plin. Nu trebuie sa te ridici de la masa infometat, insa nici nu este cazul sa mananci pana nu mai poti. Co-autorul dietei Okinawa, Bradley Willcox, te sfatuieste ca atunci cand simti primul junghi ca esti plin, sa pui furculita jos si sa ii dai creierului sansa sa realizeze ca te-ai saturat inainte de a fi plin.

Foloseste uleiuri sanatoase. Grasimile sanatoase din uleiul de masline - ingredient cheie al dietei mediteraneene - sau uleiul de canola - ingredient cheie al dietei Okinawa - fac ca legumele sa fie mult mai gustoase si sa te indemne sa consumi cat mai multe.

Atunci cand mananci nu mai face nimic altceva. Multe persoane mananca in timp ce se uita la televizor, cand conduc sau cand se plimba. Nu este un lucru bun pentru sanatatea ta. De exemplu, in Japonia este un lucru foarte nepoliticos sa mananci in timp ce mergi pe jos, iar in Franta masinile se fabrica fara un loc special pentru paharul de cafea, deoarece francezii nu beau cafea in timp ce conduc.

"Mancatul si bautul nu sunt comisioane. Nu este ceva ce faci in drum spre altceva", explica Will Clower, autorul "The Fat Fallacy: The French Diet Secrets to Permanent Weight Loss". Atunci cand esti in trafic sau ai altceva de facut, ai tendinta de a manca mai mult.

Miscarea este esentiala. Oamenii din tarile asiatice, Franta sau din zona Marii Mediteraneene, sunt mai slabi pentru ca fac mai multa miscare, nu pentru ca stau mai multe ore la sala de gimnastica. Ei pur si simplu se plimba foarte mult.

Mananca regulat. Un motiv important pentru care femeile din Franta sunt slabe este ca ele mananca de trei ori pe zi. Poti crede ca sarind peste mese vei asimila mai putine calorii, dar nu vei face dacat sa mananci mai mult mai tarziu. Cel mai important este sa nu sari peste micul dejun.

Ia cina cu mai multe persoane. A cina cu mai multe persoane este distractiv si topeste kilogramele. Cum? Constrangandu-ti propriul comportament: vei manca mai lent si mai putin.

Mananca doar atunci cand iti este foame, nu pentru ca te plictisesti, te simti singur, iti este frica sau esti stresat. Nu poti transforma un aliment intr-o solutie pentru orice problema si apoi sa te astepti sa ramai slab. In loc sa mananci pentru ca te plictisesti, gaseste-ti un hobby. In loc sa mananci pentru ca esti stresat, fa yoga.

Nu uita ince un lucru: cinele frantuzesti sau cele mediteraneene contin si vin, deoarece acesta contine antioxidanti puternici, ce scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculae si rata mortalitatii.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#secrete slabire dieta, #secrete dieta sanatoasa, #dieta sanatoasa corp sanatos , #slabire