Ce sa nu faci inainte de somn daca vrei sa adormi repede

Vineri, 27 Martie 2015, ora 15:12
12007 citiri
Ce sa nu faci inainte de somn daca vrei sa adormi repede
Foto: Nhimassage blog

Atunci cand ai proble cu somnul trebuie sa iei in considerare cateva lucru pe care trebuie sa le faci sau mai bine spus pe care nu trebuie sa le faci.

Healtch.com noteaza ca nu numai ceea ce faci in timpul zilei o sa cantareasca foarte mult in privinta odihnei tale, ci si obiceiurile dinainte de a pune capul pe perna. Ia in calcul urmatoarele sfaturi.

Nu utiliza e-readerul sau smartphone-ul. Specialistul Robert Rosenberg sustine ca lumina acestor dispozitive previne producerea de melatonina, care ajuta organismul in procesul de dinaintea somnului. Daca totusi nu vrei sa renunti la acest obicei, tine dispozitivul la o distanta de 14 cm de fata.

Nu poti sa adormi fara zgomot de fundal? Iata o solutie pe care toata lumea o va aprecia

Fii foarte atent la ce medicamente iti prescrie medicul, pentru ca unele s-ar putea sa iti ofere multa enegie, nefiind recomandate pentru momentul dinaintea somnului.

Ai putea crede ca un simplu SMS te poate impiedica sa adormi? Ei bine da. Atunci cand cand ii trimiti un mesaj prin telefon unui prieten si apoi te pui in pat pentru somn este foarte posibil sa fii tulburat de raspunsul acestuia. Asa ca, abtine-te.

Nici nu mai trebuie spus ca nu trebuie sa te atingi de cafea. Dar in acest caz multi ar crede ca este in regula sa bei ceai. Nu este chiar asa, pentru ca multe ceaiuri contin cafeine si te vor tine treaz. O alta sursa de cafeina este cafeaua.

In niciun caz nu iti verifica adresa de email de la munca. S-ar putea sa gasesti unul care o sa iti atraga atentia si nu o sa te mai poti concentra asupra scopului tau: somnul.

De asemenea, evita mancarurile condimentate sau prea grase, chiar daca nu ai probleme cu digestia.

5 sfaturi pentru un somn linistit

Ai putea crede ca alcoolul te face somnoros si ca o sa te ajute sa adormi. Gresit, spun specialistii. Mai mult, o sa te trezesti foarte obosit si o sa fii incapabil sa te concentrezi, sustine doctorul Rosenberg.

O ultima tigara inainte sa te bagi in pat? Mai gandeste-te, pentru ca nicotina este un stimulent si poate provoca insomnie.

Sa fii hidratat este foarte important, dar band multa apa inainte sa te bagi la somn o sa te impiedice sa te odihnesti, pentru ca o sa ai nevoie des la baie.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#sfaturi somn bun, #sfaturi somn linistit, #trucuri somn linistit , #somn