Invata sa iti alegi salteaua de la specialistii Expert-saltele.ro

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 09:26
4477 citiri
Invata sa iti alegi salteaua de la specialistii Expert-saltele.ro
Foto: expert-saltele.ro

Desi saltelele dau impresia ca nu sunt produse ce necesita o mare atentie, adevarul este ca datorita unor informatii deloc complicate, cat si unui mod corect de a testa salteaua aleasa, iti vei oferi un mediu relaxant si confortabil, astfel incat problemele de spate sa fie doar simple mituri.

Sofronie Ianculescu, content manager al magazinului online www.expert-saltele.ro, magazin ce se afla in top 3 in domeniul vanzarilor de saltele, explica pentru cititorii din Romania si nu numai ce trebuie sa stie atunci cand cumpara o saltea, care sunt diferentele si asemanarile intre produse, cum trebuie intretinuta o saltea, dar si cum se foloseste corect.

Cum stii ca salteaua aleasa este potrivita pentru tine si corpul tau?

S.I.: O dilema cu care majoritatea oamenilor se confrunta in ziua de azi, odata cu inaintarea in varsta, dar mai nou si tinerii, o reprezinta durererile grave de spate. Pe orice saltea se poate dormi, dar nu pe oricare te poti odihni cu adevarat. Desi se crede ca nu reprezinta un detaliu atat de important pentru viata de zi cu zi, lucrurile nu sunt intotdeauna cum par a fi. Pentru un client, poate fi destul de usor sa isi cumpere produsul ideal daca are rabdare si cateva informatii simple pentru aceste saltele.

Intotdeauna trebuie luat in considerare interiorul saltelei, pentru ca, pe parcurs, interiorul, si nu exteriorul, este vital pentru spatele nostru. Corpul uman difera de la persoana la persoana, astfel ca orice client este sfatuit in primul rand sa testeze absolut toate tipurile de continut pentru o saltea inainte de a alege in favoarea unui pret mic, pentru a face diferenta intre nivelul de sustinere si de confort oferit de fiecare in parte. In functie de confortul resimtit, clientul va fi capabil sa se decida pozitiv.

Cat de important este pretul pentru a ne asigura o saltea care sa nu ne creeze dureri de spate?

S.I.: Nu face compromisuri de niciun fel. O saltea de calitate poate fi folosita zi de zi, noapte de noapte, chiar si timp de 10 ani fara a-si pierde calitatile. Este o investitie ca merita facuta pe termen lung. Ce consideri a fi important? Propria sanatate sau niste hartii, care oricum sunt trecatoare si care sincer fiind spus, sunt facute sa circule din mana in mana?

Tine cont ca toti avem ceva in comun: nevoia de un somn odihnitor dupa o zi grea de munca. Deci lasa deoparte prejudecatile si constientizeaza ca aproximativ o treime din viata o petreci in pat si nu te lasa influentat de un pret mic.

Cum se intretine corect o saltea si ce trebuie facut?

S.I.: Ca orice produs, si o saltea se va deteriora in timp. In primul rand, daca se doreste o uzura uniforma, este indicata rotirea periodica a saltelei, fiind posibila o presare a zonei pe care se doarme. De asemenea, cum probabil toata lumea cunoaste, este indicata si intoarcerea saltelei cel putin o data la 6 luni, pentru a te putea bucura cat mai mult de confortul oferit.

In plus, orice saltea trebuie ferita de umezeala, fiind folositoare in acest caz, protectiile si husele, dar si aspirata cat mai des, pentru un somn sanatos si igienic. Incearca sa iti tratezi salteaua si nu iti neglija coloana vertebrala.

Conteaza asa mult producatorul unei saltele?

S.I.: Intotdeauna raspunsul va fi da. Este important sa alegi un producator serios, ale carui produse sunt apreciate de cati mai multi clienti, avand astfel certitudinea unei garantii din partea unei firme ce nu va iesi asa usor de pe piata. Vezi aici saltele Saltex si o sa intelegi ce inseamna calitate.

Evita sa cumperi o saltea daca nu cunosti informatiile necesare despre producator sau daca nu iti sunt oferite informatiile necesare legate de materialele folosite pentru confectionare. Intotdeauna probeaza duritatea si calitatea saltelei inainte de a te decide si nu trata cumpararea unei saltele superficial, pentru ca spatele tau va avea de suferit.

Care este cauza alergiilor provocate de saltele?

S.I.: Raspunsul este unul simplu, care este probabil cunoscut de oricine: bacteriile si acarienii. Sunt paraziti care apar ca urmare a neintretinerii saltelei, umezelii si resturilor de piele care se acumuleaza de-a lungul timpului. De aceea, este indicat ca salteaua sa fie aspirata cand mai des, aerisita si intretinuta, protejandu-ne astfel de posibilele alergii sau infectii ce pot aparea.

Acelasi lucru este valabil si in cazul pernelor. Deci este indicata pastrarea curateniei in camera, pentru a preveni aparitia si dezvoltarea microbilor ce iti pot afecta sanatatea si ca urmare somnul.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sfaturi intretinere saltea, #sfaturi cumparare saltea, #aspirare saltea, #continut saltea, #producator saltele pat , #somn