Ponta, despre acciza: Nu sunt masochist sau nebun, sa bag o taxa inainte de alegeri

Luni, 31 Martie 2014, ora 21:06
4744 citiri
Ponta, despre acciza: Nu sunt masochist sau nebun, sa bag o taxa inainte de alegeri
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a spus ca nu este "masochist sau nebun" sa introduca o noua taxa inainte de alegeri, facand referire la introducerea accizei la combustibil, incepand de marti.

"Traian Basescu este pentru unii muma, pentru altii ciuma. A fost ciuma pentru majoritatea poporului roman, a fost muma pentru cativa cei foarte apropiati.

Dl Basescu spune ca banii din acciza se duc la baroni. Ministerul Dezvoltarii, condus de dl Dragnea, are in 2014 din pacate fix jumatate din bugetul pe care il avea dna Udrea cand era ministru. De fiecare data, ceea ce are voie dl Basescu sau dna Udrea nu au voie ceilalti.

Sa nu credeti ca sunt masochist sau nebun, ca vreau sa bag o taxa inainte de alegeri", a afirmat premierul, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat in mai multe randuri ca vrea introducerea accizei la combustibil pentru a face rost de bani pentru "baronii locali", prin intermediul Ministerului Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea.

Basescu, despre acciza: E un act de sadism, Ponta incearca sa-si arate puterea

Ponta, despre acciza: Suport o batalie electorala cu Basescu, are o gandire simplista

Ponta: Declaratiile lui Basescu despre acciza, joc politic pentru partidul doamnei Udrea

Premierul considera ca declaratiile lui Traian Basescu referitoare la introducerea accizei la combustibil reprezinta "joc politic pentru partidul doamnei Udrea".

"Sunt 5 ani de cand dl Basescu spunea ca nu exista nicio criza, ca nu este nevoie de vreun leu pentru pensii, salarii, ca nu trebuie sa creasca TVA, dupa care la un an dupa, tot dl Basescu a spus ca a taiat pensii, salarii, a marit TVA, a inchis firme.

(...) In 2009, in Romania totul era bine, nu era nicio problema. (...) N-am pus si nu voi pune nicio taxa care sa loveasca direct in cetatenii tarii, mai ales in cetatenii saraci", a precizat prim-ministrul.

Ponta: Mii de oameni care mureau calcati de tiruri nu vor mai muri cand vom avea autostrazi

Ponta, despre acciza si autostrazi: Nu vine totul din cer

Acesta a explicat ca "nu vine totul din cer", cand vine vorba despre constructia de autostrazi, facand referire la acciza la combustibil.

"Daca vrem sa avem intr-adevar o infrastructura, sa nu mai investesc cu 40 la suta mai mult in piesele de schimb decat cei din alte tari occidentale, sa nu mai am atatea accidente si atatia morti, trebuie sa investim in anii care urmeaza. (...) Banii merg numai in infrastructura, fara sa fie suficienti", a spus premierul.

Ponta: Presedintele ar trebui sa-si termine mandatul fara a ne mai da lectii

Victor Ponta a mentionat ca, intr-un an de zile, din acciza se vor strange la buget 2,4 miliarde de lei, bani ce reprezinta cofinantarea pe care bugetul Romaniei trebuie sa o puna alaturi de banii europeni pentru construirea autostrazii Pitesti - Sibiu.

"Tot acest pret se formeaza din mai multe lucruri, din alte taxe si din profiturile pe care le calculeaza companiile. Cu siguranta cresterea nu va fi de 7 centi, va fi mai mica, in functie de politica fiecarei companii si de concurenta de pe piata", a precizat prim-ministrul.

Nu in ultimul rand, acesta a spus ca pe presedintele Traian Basescu "nu il doare nici in cot nici de acciza, nici de preturi, ca nu taia pensiile si salariile".

"E un joc politic fata de care le cer colegilor mei ministri: 'Nu va pierdeti foarte mult timp cu Traian Basescu, nu descoperiti o logica, ca nu are", a mai afirmat Victor Ponta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta acciza combustibil, #Ponta Basescu acciza, #Ponta acciza 1 aprilie, #Ponta acciza autostrazi , #premier