Criza din Ucraina: Unde se ascunde Ianukovici? Romania, una dintre variante

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 12:03
7617 citiri
Criza din Ucraina: Unde se ascunde Ianukovici? Romania, una dintre variante

Fostul lider de la Kiev, Viktor Ianukovici, nu mai e de gasit de sambata incoace. Pe numele sau a fost emis un mandat de arestare pentru "crime in masa" si sunt voci care spun ca ar trebui judecat la Haga.

Jurnalistii de la The Telegraph au intocmit o lista cu posibilele locuri unde s-ar putea afla Ianukovici si, mai in gluma mai in serios, Romania este enumerata printre acestea.

"Poate Ianukovici are mai mult noroc in Romania. Presedintele Traian Basescu a spus ca tara sa este pregatita sa accepte refugiati din fata crizei - desi probabil nu s-a referit la cei precum Ianukovici", glumeste sursa citata.

Criza din Ucraina: Mandat de arestare pe numele lui Ianukovici - este acuzat de crime in masa

Printre celelalte locuri inedite unde s-ar putea afla Ianukovici se numara Emiratele Arabe Unite (pentru ca asa s-a jurat un taximetrist in urma cu trei zile, cu toate ca sansele sunt minime, intrucat relatiile bilaterale nu sunt grozave) ; Georgia, unde Ianukovici s-a inteles de minune cu fostul presedinte, Mihail Saakasvili, insa nu la fel de bine cu actualul, Giorgi Margvelasvili; Bulgaria (o alegere usoara daca navighezi pe Marea Neagra, desi presedintele Rosen Plevneliev a numit protestele din Ucraina o "revolutie democratica") si Belarus, unde se mai refugiaza si fostul presedinte kirgiz, Kurmanbek Bakiev.

Una din variantele de ascunzatoare mai promitatoare pentru Ianukovici este, bineinteles, Ucraina. Din Kiev, Ianukovici a plecat direct la Harkov, in estul inca fidel lui, de unde a transmis un mesaj televizat conform caruia nu demisioneaza si nu recunoaste legitimitatea noilor autoritati ucrainene.

Se stie ca a incercat sa fuga din tara sambata, insa vamesii din Donetk nu i-au permis sa plece in Rusia cu avionul sau particular. Ianukovici s-ar putea afla asadar in regiunea Donetk, mai precis in buncarul cu trei etaje din Volnovaka.

O alta posibilitate este ca Ianukovici sa fie in Crimeea, unde cu siguranta a fost vazut duminica noaptea, potrivit autoritatilor de la Kiev. De acolo i s-a pierdut urma, intrucat a plecat intr-o directie necunoscuta si si-a inchis toate mijloacele de comunicare. Este posibil sa se fi ascuns in portul Balaclava, de unde ar intentiona fie sa plece din tara pe Marea Neagra, fie la bordul unui avion.

In fine, este posibil ca Ianukovici sa fi reusit sa ajunga in Rusia, spune sursa citata, unde presedintele Vladimir Putin continua sa il sprijine. Nu se stie insa daca Putin l-ar gazdui pe Ianukovici.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Ianukovici fugit Romania, #Ianukovici ascunzatoare, #Ianukovici Ucraina , #Ucraina
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Pe Ianukovici sper sa il gasesca intr-o valiza, bine pliat in doua!