Nastase: Nu putem accepta ca FIDESZ sa-si faca campanie in Romania

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 22:15
1619 citiri
Nastase: Nu putem accepta ca FIDESZ sa-si faca campanie in Romania
Foto: Realitatea TV

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca relatia tarii noastre cu Ungaria trebuie sa se desfasoare in parametri firesti ai respectarii demnitatii nationale.

"Nu putem accepta ca FIDESZ-ul sau Guvernul Orban sa desfasoare campanii electorale pentru viitoarele alegeri in Romania. Nu putem accepta ca oficiali din Ungaria, sub pretextul ca vin ca turisti, sa faca declaratii politice care ating sensibilitati sau prevederi constitutionale din Romania", a spus, intr-o conferinta de presa, Adrian Nastase.

Dincolo de discutia referitoare la cine citeste in Romania mesaje ale premierului Viktor Orban, aspect pe care nu a dorit sa il comenteze, Adrian Nastase a afirmat ca declaratiile presedintelui Parlamentului ungar au fost "cel putin nepotrivite, inamicale" si introduceau o tema care, poate, ca are valoare pentru discutiile de "un anumit tip" din FIDESZ si pentru strategia acestui partid, dar care "deranjeaza profund" in Romania.

"Lucrurile astea se stiau. Noi am reactionat pentru ca Guvernul Romaniei nu a reactionat, pentru ca presedintele Romaniei nu a reactionat. Nu au fost comentarii care sa vizeze comunitatea maghiarilor din Romania sau UDMR. Am apreciat, de altfel, in mod deosebit declaratia domnului Marko Bela in Parlament, iar in ceea ce ma priveste nu pot fi banuit ca nu stiu sa evaluez importanta colaborarii cu UDMR, asa cum s-a vazut in perioada in care am fost prim-ministru", a explicat liderul PSD.

Adrian Nastase a precizat ca a reactionat, asa cum a facut-o si ca ministru de Externe in perioada 1990-1992 sau cand Viktor Orban, in primul sau mandat de prim-ministru al Guvernului de la Budapesta, a incercat sa extinda viata politica din Ungaria spre Romania cu legitimatiile de maghiar.

"Am reactionat. Si voi continua sa reactionez si eu, si colegii mei, dar intr-un mod european. Pentru ca vreau sa va spun ca acest mod de abordare al domnului Orban este, in momentul de fata, pus in discutie in mod serios la nivelul Consiliului Europei si nu intamplator s-a cerut in cadrul Consiliului Europei, la Adunarea Parlamentara, o eventuala incepere a monitorizarii pe motive legate de felul in care apar niste probleme in ceea ce priveste formulele democratice din Ungaria, atat sub aspectul modificarii Constitutiei, cat si sub aspectul legii presei sau prerogativele Curtii Constitutionale", a conchis Nastase.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Adrian Nastase declaratie Orban, #Nastase declaratii Ungaria , #PSD
Comentarii
Poza Romanian Brotherhood
Romanian Brotherhood
rank 2
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
De ce Trombonbonel nu poate accepta ? Ca FIDESZ nu ii da si lui spaga cum a fost cu Petrom (cu zacaminte), BCR si fregatele second-hand ? Asta este consecinta guvernarilor anterioare care au vaduvit aceasta tara de numeroase elemente de suveranitate