Gabriela Firea, furioasă că liderii coaliției ”dau cu piciorul” candidaturii sale la Primăria Capitalei: ”Vor trebui să dea explicații”

Vineri, 15 Martie 2024, ora 17:41
5524 citiri
Gabriela Firea, furioasă că liderii coaliției ”dau cu piciorul” candidaturii sale la Primăria Capitalei: ”Vor trebui să dea explicații”
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea FOTO Hepta

Gabriela Firea i-a reproșat liderului PSD, Marcel Ciolacu, că ”nu a luptat suficient” pentru candidatura ei la Primăria Capitalei, susținând că, potrivit sondajelor ”corecte”, ar avea cele mai mari șanse.

”Anul trecut eram candidatul comun cert al Alianței PSD-PNL la Bucureşti, fiind candidatul cel mai bine plasat în toate sondajele, urmând ca sectoarele să fie împărțite. Am fost la nenumărate şedințe interne de partid şi ale Coaliției în care aceasta a fost discuția cât se poate de serioasă. A urmat o răzgândire motivată de “hate-ul” pe care l-aş putea stârni, în rândul electoratului de aşa-numit de dreapta. Consider că este doar un pretext. Orice politician cu notorietate mare şi intenție substanțială de vot are și simpatie, şi antipatie. E firesc!”, a declarat Gabriela Firea pentru bugetul.ro

Ea consideră că PSD și PNL vor pierde prin faptul că îi refuză candidatura.

”Am câştigat o dată Primăria Capitalei cu scor peste partid iar când am pierdut, la diferență mică față de contracandidat, am avut aproape 40% iar partidul a luat 26% la alegerile parlamentare de acum 3 ani şi 16% la europarlamentarele trecute. Cum se dă cu piciorul acum candidaturii mele, prin care în mod cert l-aş fi trimis acasă pe Nicușor Dan, vor trebui să dea explicații liderii Coaliției. (...) Din motive politice, se pare că se caută orice variantă, numai să nu fiu eu candidat. Chiar cu riscul de a rămâne actualul primar în funcție. Este o desconsiderare a bucureştenilor care sunt nemulțumiți de activitatea lui Nicuşor Dan şi care apreciază că am avut un mandat mult mai performant decât al lui: era curățenie, am îmbunătățit flota de transport public, am investit în spitale, şcoli, infrastructură, am atras 1 miliard de euro fonduri europene, inclusiv pentru reabilitarea rețelei de termoficare”, a mai spus Gabriela Firea.

Firea a mai transmis că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ”nu a luptat suficient” pentru candidatura ei. ”Nu cunosc motivul. Pot doar bănui…”, a adăugat ea.

Gabriela Firea a mai susținut că în toate sondajele ”corecte” este pe primul loc în opțiunile electoratului. ”Între 33-35%. Ce s-a prezentat altfel, am informații că sunt cifre măsluite, pentru a pune presiune pe partidele mari”, a mai spus fostul primar.

Reacția a venit după ce, joi, Ciolacu a anunțat că, în cazul unei candidaturi comune cu PNL la Primăria Capitalei, Firea nu se află pe lista coaliției. Ea va fi candidatul PSD doar dacă cele două partide decid să meargă separat la alegeri.

Potrivit unor noi informații care au apărut vineri, medicul Cătălin Cârstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu ar fi cele două nume luate în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei, relatează G4Media.

Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#alegeri 2024, #alegeri primaria Capitalei, #Gabriela Firea, #candidat comun, #PSD PNL, #Marcel Ciolacu PSD, #Nicusor Dan Primaria Capitalei , #alegeri 2024