UPDATE USR, despre candidatura medicului Cîrstoiu: "O jignire pentru bucureșteni". Medicul reacționează: "Haideți să lămurim povestea" VIDEO

Miercuri, 20 Martie 2024, ora 17:31
9414 citiri
UPDATE USR, despre candidatura medicului Cîrstoiu: "O jignire pentru bucureșteni". Medicul reacționează: "Haideți să lămurim povestea" VIDEO
Cătălin Cîrstoiu FOTO Facebook/ Sectorul 4 Live

USR consideră că medicul Cătălin Cîrstoiu - a cărui candidatură la Primăria Capitalei din partea PSD-PNL a fosta anunţată oficial miercuri, 20 martie, - este cel mai nepotrivit om să candideze pentru funcţia de primar general, iar această ofertă este „o jignire pentru bucureșteni”.

Reprezentanţii USR, parte a alianţei electorale Dreapta Unită care îl are drept candidat pe actualul primar al Bucureștiului Nicuşor Dan, îl acuză pe Cîrstoiu că, la tragedia de la Colectiv, a ales să mintă public că „Avem de toate!” ca să îl protejeze pe ministrul PSD Nicolae Bănicioiu, „când ştia prea bine ce lipsuri sunt în spital”.

UPDATE: Cîrstoiu a făcut primele declarații cu privire la acuzațiile venite din partea USR.

„Haideți să lămurim povestea cu „avem de toate”. În momentul acela, spitalul avea ce era necesar pentru a asigura tratamentul cazurilor în urgență, pentru câteva zile. Dar la pacienții aceștia problemele sunt mult mai mari pe termen mediu. Spitalele aveau ce a trebuit pentru primele zile”, a declarat Cătălin Cîstoiu pentru Hotnews.ro.

Știre inițială

„Marile partide PSD şi PNL nu au fost în stare să găsească un membru de partid care să îl concureze pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei şi se bazează din nou pe un medic salvator. Medicul Cătălin Cîrstoiu este cel mai nepotrivit om să candideze pentru funcţia de primar general al Capitalei. În tragedia de la Colectiv a ales să mintă public că „Avem de toate!” ca să îl protejeze pe ministrul PSD Nicolae Bănicioiu, când ştia prea bine ce lipsuri sunt în spital şi cum din pricina asta mor oameni”, transmite USR într-un comunicat.

În opinia USR, Cătălin Cîrstoiu „nu are nicio realizare de management care să-l prezinte drept un om potrivit să se ocupe de mafia imobiliară din Bucureşti, de schimbarea conductelor din subteran, de protejarea spaţiilor verzi, de rezolvarea problemelor de trafic”, cei de la USR susţinând că actualul edil, Nicuşor Dan, „a scos Bucureştiul din faliment, a rezolvat mare parte dintre problemele legate de termie, a îmbunătăţit substanţial transportul în comun, a oprit construcţiile haotice şi merită un nou mandat”.

„Două mari partide, PSD şi PNL, nu au avut un candidat. Au alergat pe stradă ca să găsească un candidat pentru Capitală. Au comasat alegerile într-un gest fără precedent, nu au avut curaj să trimită proiectul în Parlament, au dat Ordonanţă de Urgenţă cu nici trei luni înainte de alegeri. Au modificat regulile jocului şi îşi bat joc de o ţară întreagă. PSD roşu şi PSD galben vor răspunde pe 9 iunie”, afirmă Vlad Voiculescu, preşedintele USR Bucureşti.

USR acuză că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu au fost în stare să prezinte un plan concret pentru Bucureşti, dar au dezinformat cu bună ştiinţă opinia publică. Cei doi lideri l-au acuzat de circ pe actualul primar Nicuşor Dan în condiţiile în care de luni de zile PSD şi PNL se ceartă pe candidaţi la televizor.

„Nicuşor Dan este primarul care a plătit toate datoriile făcute de Gabriela Firea şi a adus Primăria Capitalei la un rating mai bun decât al guvernului condus de PSD-PNL. La primăriile de sector, PSD şi PNL nu au fost în stare să stabilească până la această oră toţi candidaţii. Candidaţii Dreapta Unită reprezintă singura alternativă reală pentru bucureştenii care s-au săturat de combinaţii şi furt din bani publici. Primarii USR Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au demonstrat în ultimii patru ani ce înseamnă o administraţie locală corectă care investeşte în şcoli, spitale, spaţii verzi”, conchide USR.

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?...Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#alegeri locale 2024, #catalin cirstoiu bucuresti, #tragedie Colectiv, #USR Bucuresti , #Alegeri locale 2024