Alina Gorghiu si-a dat demisia de la sefia PNL

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 14:17
24488 citiri
Alina Gorghiu si-a dat demisia de la sefia PNL

Alina Gorghiu a anuntat, luni, ca si-a dat demisia de la sefia PNL.

"A fost o onoare pentru mine sa fiu timp de 2 ani presedintele PNL", a spus Gorghiu, care sustine o convocare rapida a Conventiei Nationale pentru a organiza un congres de alegeri, la care sa se stabileasca o noua conducere a partidului.

Alina Gorghiu a aratat ca si alte persoane din conducerea PNL isi vor da demisia. Liderul liberal a spus ca, in aceasta seara, la ora 18:00, va avea discutii cu primele 20 de filiale PNL care au avut rezultate peste media nationala, iar marti, la 12:00, se va reuni Biroul Politic National, unde va propune organizarea cat mai rapida a Conventiei, spera Gorghiu la jumatatea lunii februarie.

"In mod cert e nevoie sa se stabileasca o noua conducere a PNL, o conducere legitima, un nou start, coerenta, stabilitate si un act politic eficient. In BPN de maine se va decide formula de interimat pentru urmatoarea luna si jumatate - doua luni.

Obiectivul pe care mi-l propun acum, pe final de mandat, e unul clar: solidaritate in PNL, mi-as dori ca toti colegii mei sa ramana uniti, sa devenim o opozitie puternica la PSD", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a spus ca recunoaste victoria PSD la alegerile parlamentare, insa este convinsa ca PNL va "depasi acest soc electoral, acest rezultat deloc bun, si va merge mai departe".

Iata rezultatele la alegerile parlamentare

Gorghiu a promis ca PNL va face o "opozitie curata, ferma," si, chiar daca PSD "va face si alte lucruri neplacute la guvernare", liberalii il vor monitoriza cu atentie.

Dupa aflarea exit poll-urilor, duminica seara, Alina Gorghiu a evitat sa spuna clar daca va demisiona sau nu din fruntea PNL, chiar daca in campanie anuntase ca va renunta la mandat daca liberalii nu vor intra la guvernare.

Peste noapte, se pare ca unii lideri din teritoriu au cerut sa fie organizate cat mai repede alegeri la nivelul partidului, in timp ce altii s-ar fi opus demisiei Alinei Gorghiu.

Citeste si:
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Orban, despre Alina Gorghiu: „Era atât de fericită că au pierdut oameni de valoare ai PNL și că au ajuns în funcție oameni cu moralitate dubioasă”
Președintele PNL Ludovic Orban a criticat joi, 16 septembrie, mai mulți membri din tabăra lui Florin Cîțu, printre care și vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, care ar fi ocupat...
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor...
Sursa: Ziare.com