Corlatean: Basescu sa isi plateasca deplasarea la Madrid din buzunarul propriu

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 14:29
2315 citiri
Corlatean: Basescu sa isi plateasca deplasarea la Madrid din buzunarul propriu

Dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca va participa in perioada 4-5 octombrie, in Spania, la intalnirea asociatiilor romanilor din Europa, Forum Europa, PSD acuza ca aceasta intalnire este de fapt subordonata politic si face parte din campania electorala PD-L.

Secretarul general PSD Titus Corlatean i-a cerut, vineri, presedintelui sa isi respecte statutul constitutional de sef al statului si sa nu intre in jocul campaniei electorale.

El a mentionat ca actiunile care vor avea loc in acest weekend la Madrid au fost organizate in scopuri electorale de catre PD-L si Traian Basescu. Secretarul general PSD a reiterat ideea ca aceasta intalnire electorala este finantata din bani publici.

PSD mai solicita PD-L-ului sa justifice sursele de finantare si modul in care sunt finatate actiunile de la Madrid. Printre acestea el a mentionat cheltuielile de cazare, masa, transport, onorariile platite artistilor si banii pentru clasicii mici si bere. Corlatean a cerut si Biroului Electoral Central sa ia nota de acest fapt si sa includa cheltuielile la categoria cheltuieli electorale.

"Ii cerem lui Traian Basescu sa respecte statutul de sef al statului si sa nu intre in jocul campaniei. Si daca va face deplasarea la Madrid ii cerem lui Traian Basescu si suitei sale sa isi acoere din propriul buzunar cheltuielile deplasare", a declarat acesta.

Social-democratul i-a cerut si lui Lazar Comanescu sa sesizeze aceasta situatie si sa puna stop acestei campanii electorale. Sa dispuna o ancheta in cazul ambasadei de la Madrid si sa stopeze acest tip de actiune. Titus Corlatean a mai declarat ca PD-L isi face campanie electorale prin noul ziar aparut Diaspora.

"Ziarul Diaspora, care are sigla Postei Romane, vorbeste de un singur partid, de PD-L si candidatii sai, si injura copios celelalte partide ale Romaniei, fara discernamant. Ne intrebam daca Posta Romana are cunostiinta ca este sustinator al acestui ziar. Din banii publici se sustine aceasta aparitie. Ce intentioneaza sa faca Posta Romana sa stopeze finantarea sau sa isi retraga sigla de acest ziar?", a mai declarat Corlatean.

Titus Corlatean a mai precizat ca niste romanii din Castellon, Spania, l-au anuntat ca membrii PD-L de acolo vor sa numeasca noul sediu al Postei Romane cu numele Ionita, membru PD-L. Secretarul general PSD precizeaza ca sediile Postei Romane sunt sprijinite din bani publici si nu trebuie subordonate politic.

Cum au fost descoperiți mai mulți poliţişti că au luat banii pentru voucherele de vacanţă cu acte false. Agenții sunt obligaţi acum la muncă în folosul comunităţii
Cum au fost descoperiți mai mulți poliţişti că au luat banii pentru voucherele de vacanţă cu acte false. Agenții sunt obligaţi acum la muncă în folosul comunităţii
Cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, unul dintre ei aflat acum la pensie, au fost obligaţi să presteze câte 30 de zile de muncă în folosul comunităţii....
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
#Titus Corlateanu, #acuza, #intalnire, #madrid, #campanie electorala, #bani, #publici , #presedinte
Comentarii
G
Ghilotina
rank 1
Corlatean este o bovina vorbitoare , ca mai toti din PSD !