Bosonul Higgs, ”particula lui Dumnezeu”: Portalul dintre noi și o lume întunecată VIDEO

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 02:22
12438 citiri
Bosonul Higgs, ”particula lui Dumnezeu”: Portalul dintre noi și o lume întunecată VIDEO
Bosonul Higgs este o particulă fundamentală a universului FOTO: Space

Descoperirea bosonului Higgs denumit și ”particula lui Dumnezeu” de către oamenii de știință de la Large Hadron Collider (LHC) aparținând CERN din Geneva, cel mai puternic accelerator din lume, a constituit o adevărată revoluție în lumea fizicii. Experții spun că ”a fost nevoie de 60 de ani pentru a detecta pentru prima dată bosonul”, care ar putea fi ”portalul dintre noi și o lume necunoscută, materia întunecată”.

Bosonul Higgs este particula fundamentală purtătoare de forță a câmpului Higgs, care este responsabil pentru existența altor particule. Acest lucru a fost propus pentru prima dată la mijlocul anilor ’60 de Peter Higgs, potrivit Space.

”Particula lui Dumnezeu” a fost descoperită în cele din urmă pe 4 iulie 2012 de către cercetătorii de la Acceleratorul de particule Large Hadron Collider din cadrul CERN, Geneva, împlinindu-se astfel 10 ani de la senzționala descoperire.

Astfel, LHC a confirmat existența câmpului Higgs și a mecanismului care dă naștere masei și a completat modelul standard al fizicii particulelor, cea mai bună descriere pe care o avem în prezent despre lumea subatomică.

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

Fizicienii au descoperit că bosonul Higgs are o masă de 125 de miliarde de electronvolți, ceea ce înseamnă că este de 130 de ori mai mare decât un proton, conform Centrului European pentru cercetare nucleară (CERN).

Oamenii de știință au demonstrat astfel importanța bosonului Higgs pentru întreaga lume și univers, deoarece, spun ei, că fără acest element al naturii, nicio particulă nu ar avea masă.

Fără câmpul Higgs, toate particulele fundamentale ale naturii ar alerga în jurul universului cu viteza luminii. Această teorie nu explică doar de ce particulele au o masă, ci și de ce au mase diferite.

OZN-uri misterioase filmate pe cerul nopții în SUA: ”Extratereștrii ne vizitează, în sfârșit” VIDEO

Însă fizicienii nu au descifrat încă toate misterele bosonului Higgs. Astfel, ei caută să găsească răspuns la multe întrebări, precum dacă el interacționează cu el însuși, dacă se cuplează cu alte particule sau dacă este conectat cu alte particule neobișnuite.

Fizicianul Gonzales Suarez susține că ”bosonul Higgs ar putea fi portalul dintre noi și sectorul din univers necunoscut (invizibil), care ar ascunde materia întunecată”. Anumite terorii prevăd că materia întunecată intercaționează cu materia normală prin schimbarea bosonilor Higgs, conform Symmetry Magazine.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#boson Higgs, #particula lui Dumnezeu, #Particula Dumnezeu, #bosonul Higgs, #bosonul higgs particula lui dumnezeu , #descoperire