Primarul Timișoarei: „Se încearcă o suspendare a democraţiei”. Este dezamăgit de „trădarea de speranţe şi de încredere” a lui Iohannis

Vineri, 08 Martie 2024, ora 14:27
2019 citiri
Primarul Timișoarei: „Se încearcă o suspendare a democraţiei”. Este dezamăgit de „trădarea de speranţe şi de încredere” a lui Iohannis
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz FOTO Facebook/ Dominic Fritz

Preşedintele USR Timiş, primarul Dominic Fritz, a declarat vineri, 8 martie, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Klaus Iohannis a sfidat încrederea a milioane de români, inclusiv de timişeni şi timişoreni care l-au votat pentru promisiunea că va scăpa ţara de PSD, iar alegerile din 9 iunie vor fi şi „un referendum” despre încercarea lui Iohannis de a-i „mai păcăli o dată”.

„În 2019, peste 250.000 de timişeni l-au ales pe Klaus Iohanis în turul doi, a luat un scor de 78% în Timişoara, pentru că a făcut o campanie care s-a bazat pe promisiunea fermă că vrea să elibereze ţara de ameninţarea PSD. Încrederea electoratului timişean şi timişorean pe care au avut-o în 2014 şi 2019 a fost crunt înşelată, a fost o trădare de speranţe şi de încredere a milioane de români. Acum Iohannis încearcă, într-un ultim act de sfidare a acestor voturi, să prezinte alianţa PSD-PNL ca noua soluţie pentru problemele românilor. Pe 9 iunie, românii, timişenii şi timişorenii mai ales, vor trebui să decidă cum reacţionează la această sfidare a lui Iohanis”, a afirmat Dominic Fritz, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Primarul Timişoarei a subliniat că votul de pe 9 iunie trebuie să fie şi un gest de apărare a României, „pentru că acum se încearcă o suspendare a democraţiei în baza unor calcule în care votul cetăţenilor nu mai contează”.

Fritz a arătat că în loc de două tururi pentru alegerea primarilor, PSD şi PNL se unesc, temându-se că altfel nu vor putea învinge candidaţii USR.

„Cele două partide încearcă să găsească o cale de ocolire a votului natural al cetăţenilor. Sunt convins că pe 9 iunie, românii, dar mai ales timişenii şi timişorenii vor spune nu acestei încercări. Sunt îngrijorat, iar noi trei (preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, preşedintele PMP Timiş, Ligia Dugulescu, şi Dominic Fritz, n.r.) nu am fi astăzi aici dacă nu am crede că trăim vremuri excepţionale şi dacă nu am crede că este nevoie să ne unim în Alianţa Dreapta Unită (ADU) pentru a opri această încercare de a crea acest nou FSN, partid unic care pune mâna pe toate instituţiile din ţară, pe primării şi Parlament şi pe Preşedinţie. De aceea candidăm împreună cu ADU la europarlamentare şi la locale”, a detaliat Dominic Fritz.

Referindu-se la alegerile locale, el a afirmat că Nicolae Robu, candidatul oficial al PNL Timiş pentru Primăria Timişoara, „este un pericol pentru Timişoara”.

„Nicolae Robu este un paravan pentru micii mafioţi ai oraşului, care s-au branşat la resursele locale în timpul celor două mandate ale sale şi este un paravan pentru acest nou FSN care încearcă întoarcerea la butoanele oraşului pentru a controla angajările, aşa cum au făcut-o în trecut, pentru a controla cine şi ce terenuri primeşte, societăţile din subordinea primăriei, aşa cum a fost în trecut”, a afirmat Dominic Fritz.

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, în conferinţa comună de presă, că în candidatul PNL la Primăria Timişoarei, Nicolae Robu, „garantat de Ciolacu şi Simonis”, nu vede decât „dorinţa de răfuială cu toţi cei care au condus la pierderea ruşinoasă a mandatului său, în 2020”.

Orban a menţionat că a venit la Timişoara pentru a-şi arăta sprijinul pentru Dominic Fritz în lupta pentru un nou mandat de primar al municipiului.

„Îi rog pe toţi cei care gândesc liberal în Timişoara şi în Timiş să se gândească de două ori înainte de a mai pune ştampila pe un candidat care se dă liberal, pentru că astăzi, PNL este la fel ca PSD, nu mai are nicio legătură cu valorile în care am crezut şi pe care le-am susţinut de-a lungul timpului. (...) Când am auzit că Nicolae Robu îşi doreşte să revină la Primărie, nu mi-a venit să cred. Dacă oamenii nu te-au ales când ai fost primar, şi ai avut toată puterea în mâna de primar, cum crezi că vor alege după un mandat care, după părerea mea, a fost unul de succes pentru Dominic Fritz”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună. Am telefonul deschis/ Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#comasare alegeri 2024, #Dominic Fritz primar, #Klaus Iohannis PSD, #forta dreptei , #comasare alegeri