Cine a fost cea mai urâtă femeie din lume și cum s-a folosit de aspectul său pentru a-și crește cei patru copii FOTO

Autor: N.G.
Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 22:03
10998 citiri
Cine a fost cea mai urâtă femeie din lume și cum s-a folosit de aspectul său pentru a-și crește cei patru copii FOTO
Mary Ann Bevan, înainte și după transformarea provocată de boală. Foto: Wikimedia Commons

O femeie născută în 1874 în Anglia este considerată și după 150 de ani cea mai urâtă din lume. Mary Ann Bevan a suferit de o boală rară care i-a transformat fizionomia feței.

Mary Ann a fost unul dintre cei opt copii născuți într-o familie de muncitori din Plaistow, estul Londrei. După terminarea studiilor a devenit asistentă. În 1903 s-a căsătorit cu Thomas Bevan cu care a avut patru copii. Soțul acesteia a murit brusc în anul 1914.

La scurt timp după ce s-a căsătorit, în jurul vârstei de 32 de ani, Mary Ann a început să sufere de acromegalie, o boală caracterizată prin creșterea exagerată a oaselor feței: mandibulă, piramida nazala, dar și a oaselor late. Distorsiunile faciale erau însoțite de dureri de cap severe și scăderea vederii.

Foto: Wikimedia Commons

În următorii ani, Mary Ann a suferit schimbări fizice drastice, boala afectându-i întregul corp. În doar cinci ani era de nerecunoscut și nu semăna cu nicio fotografie din albumul acesteia.

După moartea soțului ei, în 1914, femeia nu a mai avut venituri pentru a se întreține, pe ea și cei patru copii ai săi. Felul în care arăta a făcut-o să-și piardă locul de muncă. În aceste condiții, Mary Ann Bevan a decis să-și valorifice aspectul și s-a înscris la concursul „Ugliest Woman in the World” (cea mai urâtă femeie din lume), pe care l-a câștigat. Premiul a ajutat-o să strângă suficienți bani pentru a scăpa de datorii și a-și hrăni copiii pentru o vreme.

Mary Ann și cei patru copii ai săi. Foto: Wikimedia Commons

Presa de la acea vreme a profitat de situația ei și i-a plătit sume mici de bani pentru a face fotografii și a scrie povești de groază despre ea. În 1920 a fost angajată pentru a apărea într-un spectacol horror, din care a făcut parte până aproape de moarte. De asemenea, periodic apărea și în spectacole de circ cu denumirea de ”cea mai urâtă femeie de lume”.

A murit pe 26 decembrie 1933, la vârsta de 59 de ani, din cauze naturale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Școlile de Poliție scot la concurs peste 1.600 de locuri. Probele pe care le vor susține candidații
Sesiunea de admitere se va desfăşura în perioada aprilie - iulie pentru cele 1.340 de locuri de la Şcoala de la Câmpina şi cele 300 de la Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat al...
#femeie, #urata, #concurs, #anglia, #circ, #horror , #stiri concurs