Cine a fost cea mai urâtă femeie din lume și cum s-a folosit de aspectul său pentru a-și crește cei patru copii FOTO

Autor: N.G.
Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 22:03
9470 citiri
Cine a fost cea mai urâtă femeie din lume și cum s-a folosit de aspectul său pentru a-și crește cei patru copii FOTO

O femeie născută în 1874 în Anglia este considerată și după 150 de ani cea mai urâtă din lume. Mary Ann Bevan a suferit de o boală rară care i-a transformat fizionomia feței.

Mary Ann a fost unul dintre cei opt copii născuți într-o familie de muncitori din Plaistow, estul Londrei. După terminarea studiilor a devenit asistentă. În 1903 s-a căsătorit cu Thomas Bevan cu care a avut patru copii. Soțul acesteia a murit brusc în anul 1914.

La scurt timp după ce s-a căsătorit, în jurul vârstei de 32 de ani, Mary Ann a început să sufere de acromegalie, o boală caracterizată prin creșterea exagerată a oaselor feței: mandibulă, piramida nazala, dar și a oaselor late. Distorsiunile faciale erau însoțite de dureri de cap severe și scăderea vederii.

Foto: Wikimedia Commons

În următorii ani, Mary Ann a suferit schimbări fizice drastice, boala afectându-i întregul corp. În doar cinci ani era de nerecunoscut și nu semăna cu nicio fotografie din albumul acesteia.

După moartea soțului ei, în 1914, femeia nu a mai avut venituri pentru a se întreține, pe ea și cei patru copii ai săi. Felul în care arăta a făcut-o să-și piardă locul de muncă. În aceste condiții, Mary Ann Bevan a decis să-și valorifice aspectul și s-a înscris la concursul „Ugliest Woman in the World” (cea mai urâtă femeie din lume), pe care l-a câștigat. Premiul a ajutat-o să strângă suficienți bani pentru a scăpa de datorii și a-și hrăni copiii pentru o vreme.

Mary Ann și cei patru copii ai săi. Foto: Wikimedia Commons

Presa de la acea vreme a profitat de situația ei și i-a plătit sume mici de bani pentru a face fotografii și a scrie povești de groază despre ea. În 1920 a fost angajată pentru a apărea într-un spectacol horror, din care a făcut parte până aproape de moarte. De asemenea, periodic apărea și în spectacole de circ cu denumirea de ”cea mai urâtă femeie de lume”.

A murit pe 26 decembrie 1933, la vârsta de 59 de ani, din cauze naturale.

Citeste si:
Ce se întâmplă cu fotbalistul român George Pușcaș în Anglia
Ce se întâmplă cu fotbalistul român George Pușcaș în Anglia
Veljko Paunovic, antrenorul echipei Reading, a declarat că atacantul George Puşcaş ar putea părăsi formaţia engleză în această iarnă, chiar dacă jucătorul român este în revenire de...
Cine este Arabella, femeia care l-a făcut pe Edi Iordănescu să o uite pe Delia Matache FOTO
Cine este Arabella, femeia care l-a făcut pe Edi Iordănescu să o uite pe Delia Matache FOTO
Edi Iordănescu va fi numit astăzi selecționerul naționalei de fotbal a României. Antrenorul de 44 de ani are o viață de familie discretă și o conduită exemplară, stând departe de...