Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”

Marti, 05 Martie 2024, ora 16:54
4672 citiri
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Crețu a fost Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene FOTO Facebook/Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta.

Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu poate gira” colaborarea dintre Pro România și AUR.

”Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulți ani de către Dvs. Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită - pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România.

În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă.

Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovând aceleași valori în care am crezut și cred”, a scris Corina Crețu.

Europarlamentarul le-a mulțumit tuturor colaboratorilor din județe și de la centru, atât din PRO România, cat și din PSD, tuturor oamenilor cu care a făcut echipă în ultimii 30 de ani.

”Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană. Numai bine tuturor!”, a mai scris Corina Crețu.

Recent, G4Media a relatat că Pro România şi AUR negociază o alianţă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciilor de informații militare israeliene și-a dat demisia: ”Mă gândesc mereu la acea zi neagră”
Șeful serviciului de informații militare israelien, generalul-maior Aharon Haliva, a demisionat după ce și-a asumat responsabilitatea pentru eșecurile care au permis Hamas să lanseze atacul...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#corina cretu, #europarlamentar, #demisie, #pro romania, #aur , #stiri Corina Cretu