Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”

Marti, 05 Martie 2024, ora 16:54
4689 citiri
Corina Creţu demisionează din Pro România: ”Nu pot gira colaborarea cu AUR”
Corina Crețu a fost Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene FOTO Facebook/Corina Crețu

Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți, 5 martie, demisia din Pro România, partid înființat de fostul premier Victor Ponta.

Ea a scris, într-o postare pe Facebook, că ”nu poate gira” colaborarea dintre Pro România și AUR.

”Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulți ani de către Dvs. Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită - pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România.

În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă.

Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovând aceleași valori în care am crezut și cred”, a scris Corina Crețu.

Europarlamentarul le-a mulțumit tuturor colaboratorilor din județe și de la centru, atât din PRO România, cat și din PSD, tuturor oamenilor cu care a făcut echipă în ultimii 30 de ani.

”Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană. Numai bine tuturor!”, a mai scris Corina Crețu.

Recent, G4Media a relatat că Pro România şi AUR negociază o alianţă.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#corina cretu, #europarlamentar, #demisie, #pro romania, #aur , #stiri Corina Cretu