Culisele scandalului dintre consilierul lui Basescu si ministrul Apararii: "Lautar" si "mincinos"!

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 13:06
6697 citiri
Culisele scandalului dintre consilierul lui Basescu si ministrul Apararii: "Lautar" si "mincinos"!

Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, si consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, Iulian Fota, au avut o disputa cu ocazia unei dezbateri organizate la Academia Romana, care a degenerat intr-un schimb acid de replici si i-a facut pe amandoi sa plece de la eveniment.

Cearta a inceput dupa o serie de atacuri ale ministrului la adresa strategiei de Securitate Nationala si la adresa Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

La iesirea din cladirea Academiei Romane, cei doi s-au acuzat reciproc prin intermediul presei pe tema celor doua subiecte, ministrul Apararii calificand, in cele din urma, strategia nationala de securitate drept "muzica lautareasca".

Intrebat cine este lautarul, el a raspuns ca este acela care a redactat documentul", informeaza Mediafax.

Liberalul Dobritoiu a acuzat si faptul ca CSAT ar fi adoptat decizii care nu se pot aplica, precum achizitionarea de avioane multirol.

Contactat de Ziare.com, consilierul prezidential Iulian Fota a replicat spunand ca Dobritoiu a fost mincinos si ipocrit in acuzatiile sale.

"Nu e o cearta, era o dezbatere academica si m-am gandit sa fie mai multe optiuni. Daca am inteles eu bine, a spus ca Strategia de Securitate Nationala nu a fost trimisa in timp legal, ceea ce inseamna ca a mintit sau a gresit. A venit cu lucruri inexacte, e pacat sa le lasam sa circule. Nu trebuie sa folosim minciuni, tema e prea importanta sa fim inexacti.

Nu am o problema cand critica strategia, am o problema cand e ipocrit si foloseste minciuna. Iritarea mea e legata de faptul ca din ce in ce mai mult politica e bazata pe minciuna", ne-a declarat Fota.

Oficialul de la Cotroceni spune ca Dobritoiu critica decizii pe care el insusi le-a votat in CSAT si ca nu a discutat nici cu presedintele Traian Basescu, nici cu altcineva din Administratia Prezidentiala nemultumirile pe care le are.

"In 6 luni are doar niste pareri (...)criticile sunt false, se bazeaza pe minciuni. Domnul ministru are o atitudine in CSAT, alta in afara ei.

De exemplu, spune ca strategia nu a fost trimisa la timp (in Parlament -n.red), dar s-a respectat legea, a fost trimisa in termenul prevazut

A mai spus lucruri inexacte, cum ca CSAT nu lucreaza pe baza de competenta sau analiza.

La ce ne ajuta sa denigram? E membru in CSAT, s-a referit la decizii pe care le-a votat si el. (...)sa spuna cu cap si coada ce vrea, dansul minte in stanga si in dreapta", a mai acuzat Fota.

Consilierul lui Basescu spune ca Dobritoiu a folosit dezbaterea in scopuri electorale.

"Am crezut ca azi vin la o dezbatere stiintifica, pe o tema importanta. Am venit cu bunavointa si bunacredinta si m-am trezit la o dezbatere electorala. Trebuia sa stau ca prostul sa ascult cum minte sau cum denigreaza persoana presedintelui?

De cate ori a incercat sa discute lucrurile astea cu noi, cu domnul presedinte?", a mai spus Fota.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere referitor la aceasta disputa.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Dobritoiu Fota cearta, #disputa Fota Dobritoiu , #ministrul Apararii