Antonescu: Nimeni nu poate impiedica PNL sa il puna vicepremier pe Klaus Iohannis

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 19:48
2747 citiri
Antonescu: Nimeni nu poate impiedica PNL sa il puna vicepremier pe Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, duminica seara, ca nu vede ce anume ar impiedica numirea lui Klaus Iohannis, propus pentru portofoliul de la Interne, in functia de vicepremier pe probleme economice si fiscale, chiar daca aceasta functie ii revine titularului de la Ministerul Finantelor.

In ultimele zile, mai multe voci din PSD, in frunte cu Dan Sova si Catalin Ivan, au atras atentia asupra faptului ca Iohannis, din fruntea Ministerului pe care il va conduce, nu ar putea ocupa decat functia de vicepremier pe probleme de siguranta nationala si ordine publica, functie detinuta in prezent de vicepremierul Gabriel Oprea si ca o schimbare a legislatie in acest scop ar duce la o noua criza politica.

Sova arunca bomba: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier (Video)

"Eu nu vreau sa comentez alte declaratii in aceasta chestiune decat cele facute de primul ministru, de domnul Ponta, pentru ca doar el are un cuvant de spus in aceasta chestiune. Sunt comentarii la care oamenii au dreptul, dar pe care eu nu am de gand sa le comentez. Iar ceea ce a spus premierul este foarte in ordine si ne da tuturor sentimentul ca nu avem de-a face cu o noua criza, dimpotriva", a declarat Crin Antonescu la Romania TV.

Totodata, liderul liberalilor a tinut sa sublinieze ca partidul sau, prin acordul politic pe care il are in coalitia de guvernare, are dreptul la un vicepremier, iar decizia partidului este ca acest vicepremier sa fie Klaus Iohannis.

Daca este nevoie, recurgem la votul Parlamentului

"Singurul care ar avea un cuvant de spus in aceasta chestiune din afara PNL este domnul Ponta. S-ar putea sa fie niste probleme procedurale, dar atunci cand ai legislatie si vointa politica le rezolvi intotdeauna", a mai declarat Crin Antonescu, fara a lamuri daca actualul primar al Sibiului va fi vicepremier pe probleme fiscale si economice sau nu.

Iohannis vicepremier, contestat de PSD - Antonescu: E caraghios! Ce spune Iohannis

Mai mult, Antonescu a explicat ca Victor Ponta i-a solicitat, in mod informal, ca Gabriel Oprea sa fie vicepremier fara portofoliu in Guvern si el a fost de acord. De asemenea, Antonescu a spus ca Gabriel Oprea nu isi va pierde functia de vicepremier, insa a refuzat sa spuna daca acestuia i se vor da alte atributii.

"Aceste lucruri sunt lucruri care se amenajeaza in interiorul Guvernului. Nimic nu impiedica intrarea domnului Klaus Iohannis din partea PNL ca vicepremier in acest Guvern si nimeni nu poate pune la indoiala dreptul PNL de a avea pe cine doreste ca vicepremier", a mai spus Crin Antonescu, adaugand ca daca rezolvarea formala impune trecerea prin Parlament a acestei probleme este absolut dispus sa o faca.

Citește și:
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Ce spune Ilie Bolojan despre candidatura sa la Primăria Capitalei
Președintele Consiliului Județean Bihor, liberalul Ilie Bolojan, spune că „nu se pune problema” să candideze la Primăria Capitalei, relatează Bihoreanul. El a fost inclus de PNL în...
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
George Simion, taxat dur după ce a cerut ca România să nu mai ajute Republica Moldova: ”Avem şi noi un mic Putin al nostru”
Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a criticat declaraţiile liderului AUR George Simion, prin care acesta solicită ca România să nu mai ajute Republica Moldova, susţinând că...