PNL: Basescu demonstreaza ca politica e afacere de familie

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 20:54
1166 citiri
PNL: Basescu demonstreaza ca politica e afacere de familie

Partidul National Liberal reclama incalcarea, de catre presedintele Traian Basescu, a atributiilor constitutionale, prin infiintarea unei noi miscari politice, Miscarea Populara.

Intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com, PNL "constata ca Traian Basescu nici macar nu mai mimeaza respectarea atributiilor constitutionale si recunoaste fatis ca se afla in spatele unei noi miscari politice".

Liberalii sunt indignati ca Basescu a transformat intr-o afacere de familie inregistrarea noii miscari politice. "Inregistrarea unui partid politic este o afacere de familie. Aceasta este lectia pe care ne-a servit-o, miercuri seara, presedintele Romaniei Traian Basescu", continua documentul.

"Intr-un moment de maxima sinceritate, seful statului s-a confesat, la postul public de televiziune, ca el insusi a trimis-o pe fiica sa Ioana Basescu la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) pentru a inregistra partidul familiei Basescu, denumit oficial Miscarea Populara", spun penelistii, care vad in aceasta actiune preocuparea "continua" a lui Basescu "pentru detinerea suprematiei in stat si controlul institutiilor".

"Drept urmare, marele om de stat, ocupant vremelnic al Palatului Cotroceni, si-a pregatit un colac de salvare, cu denumire populista", subliniaza PNL, care considera ca seful statului este animat doar de "propria sa imagine, ce jocuri trebuie sa faca pentru a-si salva viitorul politic, in conditiile in care cota sa de credibilitate in ochii romanilor este in cadere libera".

In continuarea comunicatului, PNL argumenteaza ca "desi potrivit articolului 80 din Constitutia Romaniei, presedintele trebuie sa exercite functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate, Traian Basescu ne demonstreaza, prin fiecare aparitie media, ca Legea fundamentala a statului roman nu-i este in niciun caz carte de capatai, ci un instrument de care se foloseste doar atunci cand ii serveste propriile interese".

In fine, Partidul Liberal sustine ca "Traian Basescu si-a pierdut orice drept de a mai vorbi despre Constitutia Romaniei si respectarea prevederilor acesteia. Implicarea sa intr-un demers de constituire a unei miscari politice este inadmisibila".

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#PNL, #pnl basescu, #pnl basescu miscarea populara, #PNL Basescu Constitutie , #Traian Basescu