Gâlceavă între doi foști premieri. Cioloș, despre Tudose: ”A refuzat să semneze un apel privind reforma pensiilor europarlamentarilor”

Sambata, 25 Martie 2023, ora 18:35
2263 citiri
Gâlceavă între doi foști premieri. Cioloș, despre Tudose: ”A refuzat să semneze un apel privind reforma pensiilor europarlamentarilor”
Fostul premier Dacian Cioloş FOTO Twitter

Fostul premier Dacian Cioloş îi răspunde europarlamentarului PSD Mihai Tudose, ca urmare a declaraţiilor pe tema pensiei de care Cioloş ar urma să beneficieze susţinând că Tudose, ”ca orice pesedist pentru care adevărul nu are valoare”, nu spune că anul trecut a refuzat să semneze un apel iniţiat de el prin care i-a cerut preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, să demareze reforma pensiilor acordate foştilor parlamentari europeni şi sosă le treacă într-un sistem contributiv

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, în contextul discuţiilor despre pensiile speciale: ”În primul rând, discuţia trenează de foarte mulţi ani, că specialii, şi văd oameni care urlă chestia asta, în timp ce ei sunt beneficiari de pensii speciale de la Parlamentul European. Sau ca fost comisar”. Întrebat dacă se referă la Dacian Cioloş, europarlamentarul PSD a răspuns: “Mă refer la domnul Cioloş. Că nu l-am auzit să refuze maşina sau secretara când era comisar sau să spună ”Domnule, eu renunţ la pensia de comisar”.

”Mihai Tudose nu a avut demnitatea de a-şi cere scuze pentru enormităţile populiste şi naţionaliste pe care le-a susţinut ca prim-ministru, împins de la spate de Liviu Dragnea. Azi, la emisiunea lui Sebastian Zachmann, fostul premier PSD a vorbit despre pensiile speciale relaxat şi mulţumit, sperând să primească şi el una. Este evident că azi, între banii pentru şcoli, spitale şi autostrăzi şi banii pentru speciali, PSD ar alege în continuare pensiile speciale. Numai că nu au curajul să o spună pe faţă, pentru că pierderile din PNRR ar fi uriaşe. Şi ce-mi văd ochii... ruşinea şi-a acoperit-o domnul Tudose spunând că şi eu voi primi o pensie specială ca europarlamentar şi fost comisar european. Nu vreun alt coleg de-ai dumnealui. Fix eu mă trezesc că sunt alibiul domnului Tudose”, afirmă Cioloş.

De asemenea, el menţionează şi că, pentru a ”spăla ruşinea domnului Daea”, întrebat cum comentează observaţiile salle, Tudose nu găseşte alt argument decât că perioada în care Cioloă era comisar european a fost perioada cea mai neagră a agriculturii.

”Dar, ca orice pesedist pentru care adevărul nu are valoare, legat de pensiile speciale, ce nu spune domnul Tudose este că anul trecut a refuzat să semneze un apel iniţiat de mine prin care i-am cerut preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, să demareze reforma pensiilor acordate foştilor parlamentari europeni şi să le treacă într-un sistem contributiv. Dacă tot a ales să mă aleagă ţap ispăşitor pentru orice mârlănie sau neputinţă de-ale lor, îi adresez din nou cererea de a se alătura demersului meu de a reforma pensiile necontributive ale europarlamentarilor”, declară Dacian Cioloş.

”Aşa că mult curaj, domnule Tudose, renunţaţi la pesedismele cu care ne-aţi obişnuit”, este formula cu care îşi încheie comunicatul.

#Dacian Ciolos, #raspuns, #Mihai Tudose, #pensii speciale , #stiri Dacian Ciolos