Invitatii Ziare.com Alina Mungiu-Pippidi: Nasul Rusanu, adevaratul sef la liberali

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 22:15
6151 citiri
Invitatii Ziare.com Alina Mungiu-Pippidi: Nasul Rusanu, adevaratul sef la liberali

USL-PDL, aceeasi mizerie? Parca asa au strigat manifestantii acum mai bine de un an, cand domnii Antonescu si Ponta dadeau asigurari ca nu e cazul, destul sa fie alesi ei ca sa fie totul altfel.

Aflam acum ca totul e pe cale sa redevina la fel, si anume, ca dupa ce ne-am straduit din greu sa scapam de triunghiul Bermudelor Udrea-Blejnar-Andreescu, el e pe cale sa fie inlocuit de unul si mai strans conectat, format din Rusanu-Chitoiu-Diaconu.

Daca inteleg eu bine, este vorba de un Nas, Dan Radu Rusanu, un vechi client al Coalitiei pentru un Parlament Curat si un luptator activ, desi retras in linia doi, contra legislatiei pentru integritatea publica, care a reusit performanta sa isi numeasca trei fini, pe unul ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, pe altul seful Fiscului, Gelu Stefan Diaconu, pe cel de al treilea - ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Noroc ca liberalii nu au decat jumatate din Gouern, sau mai putin, ca altfel talentatul domn Rusanu si-ar fi numit toate familia si relatiile.

Domnul Fenechiu e trimis in judecata pentru coruptie si numirea sa a fost contestata pana si in MCV. Domnul Chitoiu si-a aratat talentele de mai multe ori, odata la licitatia castigata de Dan Diaconescu, cand el era controlorul sef si a doua oara cand a spus ca nu se poate face lista neagra pentru firmele care tepuiesc Guvernul (alte tari UE au, deci se poate, numai cine e mana in mana cu ele nu poate) - asta cat am prins eu cu atentia mea cu totul inconstanta.

Domnul Diaconu e un baiat de la Vama, cel mai corupt sector public de la noi, a fost subalternul lui Nini Sapunaru si al lui Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF. Nu il califica nimic, dar nimic sa fie seful Fiscului, agentia de stat vitala pentru buna guvernare.

Dimpotriva, numirea lui arata ca planul de a face o reforma dupa model bulgar e o vraja, care nu va reusi, doar daca planul nu e sa cureti stana dand drumul la lup inauntru.

Numirea sefului de la Fisc e chiar mai importanta decat cea a procurorului general anticoruptie, pentru ca un sef al Fiscului pus de mafie poate genera coruptie generala in vreme ce un procuror anticoruptie, oricat de capabil ar fi, nu poate declansa o represiune generala, fiind legat de o singura plangere, un singur dosar etc.

Aceasta numire trebuia facuta pe baza de merit, printr-un concurs, chiar daca limitat la cei cu simpatii liberale. Si mai bine, dupa cum am mai scris, Vama si Fiscul de la noi ar trebui scoase la concurs european, si angajat un neamt, un danez sau un olandez, din tarile acelea care se opun numirii noastre la Schengen.

Ne-am scoate de o mie de ori banii daca am face asta, si nu e nici un obstacol, Europa muncii e un singur stat, cum pot eu sa iau locul unui profesor german, la fel poate si un inspector fiscal german sa inlocuiasca un roman la conducerea Fiscului.

Jos, jos a ajuns PNL daca din cele trei pozitii vitale financiare una merge la Nasul Rusanu si celelalte doua la finii lui. La ce mai e intretinuta fictiunea asta, ca e unul, Crin Antonescu, presedinte pe acolo, si care vrea sa ajunga chiar presedintele Romaniei?

Probabil ca aceste doua pozitii sunt considerate de doi bani, altfel mergeau si ele la un fin al lui Rusanu. Sau e si el unul, dar noi nu stim?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Rusanu sef Supraveghere Financiara, #Rusanu sef ASF, #Rusanu hotie Fisc , #ASF
Comentarii