Dan Voiculescu a demisionat din Senat

Luni, 25 Iunie 2012, ora 16:41
12603 citiri
Dan Voiculescu a demisionat din Senat
Foto: Romania TV

Dan Voiculescu a anuntat luni in plenul Senatului ca demisioneaza din calitatea de senator si implicit de vicepresedinte al camerei superioare a Parlamentului.

Demisia lui Dan Voiculescu a fost anuntata de la tribuna Senatului, deci este oficiala.

Voiculescu a explicat ca a luat aceasta decizie pentru ca la ultima sedinta a Comisiei de Buget Finante a fost respins un proiect de dublare a pedepselor pentru evaziune fiscala, proiect sustinut de el si de PC, in ciuda faptului ca in aceasta comisie USL detine majoritatea.

"Mi-am dat demisia din Senat si va sunt dator si cu motivul. Motivul este legat de faptul ca la ultima intalnire a comisie de buget -finante s-a respins propunerea de lege prin care solicitam dublarea sanctiunilor privind evaziune fiscala. Intr-un Parlament in care comisia de buget, cea care vegheaza la bugetul Romaniei, da un aviz negativ unei astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neinteles, imi pare rau si pentru acest motiv de lege imi dau demisia. Va urez succes in continuare", a declarat Voiculescu de la tribuna Senatului, dupa cum informeaza Newsin.

Voiculescu a demisionat din Senat: Vezi reactii

Daniel Constantin, presedintele PC, a declarat la Romania TV ca a fost decizia personala a fondatorului partidului, generata de "personalitatea politica" a acestuia.

El a reamintit ca Dan Voiculescu si-a mai dat demisia si in mandatul anterior de senator, in 2007, pentru ca proiectul care prevedea reducerea TVA la alimente nu a fost adoptat in parlament.

"Tine strict de vointa personala a senatorului Dan Voiculescu. USL va guverna in continuare, va avea o majoritate la Parlament care ii permite sa treaca toate proiectele. (...) Sigur, am discutat cu dansul dimineata si am aflat. Am incercat sa il conving sa renunte la acest gest", a mai sustinut Daniel Constantin.

Dan Voiculescu detinea functia de vicepresedinte al Senatului ocupand postul care revenea PNL, dupa ce PNL si PC s-au aliat in Alianta de Centru Dreapta.

Dan Voiculescu a fost colaborator al Securitatii - verdict final

Pe de alta parte, Dan Voiculescu a primit anul trecut verdict definitiv din partea Inaltei Curti de colaborare cu fosta Securitate, si asta dupa ce el a semnat si a depus la Senat o declaratie pe propria raspundere potrivit careia nu ar fi facut niciodata acest lucru.

Se pare ca Voiculescu a luat aceasta hotarare dupa ce Plenul Senatului a decis cu 58 de voturi "pentru", retrimiterea la comisia de specialitate a propunerii legislative cu privire la marirea sanctiunilor pentru infractiunile de evaziune fiscala pentru intocmirea unui raport suplimentar, a anuntat NewsIn.

Propunerea pentru modificarea Legii pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale nr. 241/2005 a fost initiata de senatorii Dan Voiculescu, Ioan Ghise, Vasile Nistor si Serban Radulescu si a primit un raport de respingere din partea senatorilor din Comisia pentru buget.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dan Voiculescu demisionat Senat, #Dan Voiculescu demisie Senat , #demisie