Descoperire extraordinară a NASA: Semnale extraterestre stranii interceptate de pe Ganymede VIDEO

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 01:22
9352 citiri
Descoperire extraordinară a NASA: Semnale extraterestre stranii interceptate de pe Ganymede VIDEO
Sonda Juno a ajuns foarte aproape de Ganymede, Luna lui Jupiter FOTO: NASA

Agenția spațială americană NASA a publicat recent niște semnale audio extraterestre stranii, care au fost interceptate de către sonda June, de pe Ganymede, Luna lui Jupiter, care s-a aflat în apropiere. Sunetele sunt foarte ciudate și seamănă mai degrabă cu cele emise de robotul R2-D2, celebrul droid din serialul ”Star Wars”.

NASA a petrecut ani de zile navigând în jurul lui Jupiter, pentru a înțelege originea și evoluția acesteia, cea mai mare planetă din Sistemul nostru Solar, potrrivit CBS News.

Iar acum, astronomii au făcut o descoperire extraordinară, în timp ce colectau datele și undele radio de pe Ganymede, înregistrarea unor sunete care pot fi auzite de pământeni. Misiunea Juno, care a fost lansată în august 2011, a sosit pe Jupiter în iulie 2016.

Sonda spațială a NASA a finalizat zeci de misiuni orbitale în jurul planetei, iar pe 7 iunie 2021, a zburat mai aproape de cea mai mare Lună a lui Jupiter, denumită Ganymede. June a venit la cea mai mică distanță de acest satelit al lui Jupiter, la numai 1038 de kilometri.

Pe măsură ce s-a apropiat de Ganymede, instrumentul Waves de la bordul sondei spațiale Juno a înregistrat undele radio electrice și magnetice. Acum, cercetătorii de la NASA au schimbat frecvențele acestor semnale captate, pentru a le face auditive.

Iar banda audio este plină de ciripituri, bipuri și zgomote care sună mai mult cu cele emise de robotul R2-D2 din celebrul serial Star Wars.

Fenomen neobișnuit dezvăluit de un câștigător al Premiului Nobel: Timpul și spațiul pot fi modificate

”Această coloană sonoră este suficient de sălbatică, încât să te facă să te simți, ca și cum ai zbura pe lângă Ganymede, așa cum a făcut-o June, pentru prima dată în mai bine de două decenii”, a spus Scott Bolton, coordonatorul misiunii Juno de la NASA.

”Dacă ascultați cu atenție, puteți auzi schimbarea bruscă la frecvențe înalte, la mijlocul înregistrării, ceea ce reprezintă intrarea într-o regiune diferită din magnetosfera lui Ganymede”, a spus astronomul.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Ganymede, care este mai mare decât Mercur și Pluto, se crede că are un ocean subteran de apă sărată, conform NASA, și mai multă apă decât toată cantitatea de pe suprafața Pământului. Este singura Lună despre care se știe că are propriul câmp magnetic.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#descoperire astronomica, #sonda Juno NASA, #sonda Juno Jupiter, #NASA, #sunete extraterestre, #semnale extraterestre detectate spatiu , #descoperire