Durerile de spate: activitățile fizice benefice și cele pe care trebuie să le eviți

Sambata, 28 Mai 2022, ora 23:34
4616 citiri
Durerile de spate: activitățile fizice benefice și cele pe care trebuie să le eviți

Durerile de spate sunt de-a dreptul chinuitoare și afectează calitatea vieții semnificativ. Mișcarea poate să atenueze disconfortul, dar nu orice fel de exerciții fizice sunt bune ci, din contră, unele pot înrăutăți lucrurile.

Mai exact, anumite activități fizice pot ameliora durerea și întări spatele fără a provoca durere, pe când altele pot amplifica durerea, potrivit medical-news.org.

Activități fizice benefice pentru durerile de spate

Înotul

În timpul exercițiilor aerobice, mușchii mari ai corpului lucrează mod ritmic și repetitiv. Aceste activități pot face ca sângele să curgă în mușchii spatelui, astfel că sunt utile atunci când vă recuperați după o accidentare. Pentru că plutiți în timpul înotului, nu se pune presiune asupra articulațiilor sau discurilor din coloana vertebrală.

Yoga

Pe lângă relaxare, yoga ajută la diminuarea durerilor de spate. Puteți combina cu câteva exerciții ușoare pentru flexibilitate, astfel încât forța spatelui să fie întărită.

Mersul pe jos

Atunci când mergeți pe jos vă tonifiați picioarele, lucrează mușchii din partea inferioară a spatelui, iar activitatea în sine este ușoară, astfel că nu va exista nicio presiune asupra spatelui.

Exerciții de echilibru

Deși sunt destinate îmbunătățirii echilibrului, după cum se poate deduce după denumire, au un impact pozitiv și asupra spatelui. Unul dintre cele mai benefice exerciții prevede că trebuie să stați într-o poziție fixă, să țineți un genunchi sus, în aer, timp de zece secunde, apoi treceți la celălalt picior și repetați.

Pilates

Deși se concentrează predominant pe abdomen, acest tip de exerciții sunt benefice și pentru spate. Antrenorii vă pot ajuta să creați plan personalizat pentru durerile de spate, astfel că este absolut necesar să menționați această afecțiune.

Activități fizice care înrăutățesc durerile de spate

Abdomene

Atunci când faceți abdomene, există o presiune mare asupra mușchilor spatelui și discurilor coloanei vertebrale, astfel că durerea se va intensifica.

Alergat

Alergatul nu este recomandat tot din cauza presiunii care se pune asupra discurilor coloanei vertebrale.

Fotbal și baschet

Aceste două sporturi pot provoca și mai multe leziuni la nivelul spatelui și presupun mișcări bruște prin care vă răsuciți, drept urmare durerile vor fi mai mari.

Mersul pe bicicletă pe teren accidentat

Din cauza terenului accidentat, nu veți face decât să vă supuneți spatele unor ”șocuri” repetate, astfel că durerile se vor înrăutăți.

Sărituri

Săriturile provoacă aceleași daune precum alergatul, fiind, din nou, vorba despre prea multă presiune asupra discurilor coloanei vertebrale.

Citeste si:
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...
AUR a adunat 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Ce șanse are demersul
AUR a adunat 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. Ce șanse are demersul
La finalul primei sesiuni parlamentare din 2022, AUR anunță că a adunat două milioane de semnături pentru declanșarea unui referendum de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Deși...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5