Florin Calinescu: Voi fi independent in cadrul unui partid

Luni, 15 Septembrie 2008, ora 18:19
4354 citiri
Florin Calinescu: Voi fi independent in cadrul unui partid

Actorul Florin Calinescu, candidat la Senat din partea PNL la alegerile din toamna, spune ca intra in politica pentru ca este un teritoriu comod pentru el deoarece stie sa comunice cu oamenii, si pentru faptul ca nu mai rezista presiunilor pe care le implica o cariera actoriceasca.

"Nu mai vreau sa stau 14 ore pe zi la televizor sau pe scena sau luptand cu himerele si cu emotiile si cu incertitudinea unui rol, lucru care te ucide", a explicat Florin Calinescu intr-o emisiune televizata la Antena 3 motivele care l-au determinat sa renunte la cariera actoriceasca si sa intre in politica.

Vedeta de televiziune a mai recunoscut ca moartea lui Ilarion Ciobanu si cea a lui Stefan Iordache i-au revelat inca o data vremelnicia operei unui actor. "Un pictor, un compozitor mai lasa in urma o simfonie, ceva palpabil. Ca actor nu lasi nimic. Lasi niste lucruri care se demodeaza foarte repede. Daca mama plangea la 'Casablanca', copiii nostri nici nu inteleg despre ce e vorba in film", a mai declarat actorul.

Calinescu este convins ca va face fata cu brio carierei de politician. "Politica este un teritoriu extrem de comod pentru mine, pentru ca stiu sa vorbesc romaneste si sa comunic oamenilor lucrurile pe care as gasi de cuviinta sa le comunic", a mai spus acesta.

Artistul a insistat asupra ideii de independenta in politica, fiind convins ca, la fel ca si Sorin Oprescu, va putea sa isi pastreze aceasta calitate chiar daca va candida pe listele PNL.

"Independent este foarte greu ca politician, pentru ca trebuie sa vorbesti de proiecte mari si pe perioada indelungata. Independent nu poti sa faci nimic. Oricat ai fi de curat si de destept si de bine intentionat, daca 400 de oameni incep sa tropaie cand vorbesti tu, s-a terminat. Voi fi independent in cadrul unui partid", a explicat Florin Calinescu modul sau de abordare carierei politice.

Presedintele PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, a declarat, in 25 august, ca liberalii ii ofera lui Florin Calinescu un colegiu in Pitesti, pentru un loc de senator. La randul lui, Florin Calinescu a anuntat in urma cu cateva zile ca "in proportie de peste 50 la suta" va fi candidatul PNL Arges la alegerile parlamentare, raspunsul final urmand sa-l dea saptamana viitoare.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Florin Calinescu, #candidatura, #PNL, #actor , #actor