Firea, despre un guvern format din PNL și PSD: ”A împărţi acum ministere şi funcţii este prematur”

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 10:43
1675 citiri
Firea, despre un guvern format din PNL și PSD: ”A împărţi acum ministere şi funcţii este prematur”
Gabriela Firea, senator PSD FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, înainte de şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că ceea ce este important în acest moment este ca partidul să decidă dacă face această coaliţie cu PNL, ea arătând că a împărţi ministere şi funcţii este prematur.

Întrebată dacă din guvernul PNL-PSD ar trebui să facă parte lideri din prima linie a partidului, Firea a declarat la sediul PSD că pot fi şi colegi din prima linie sau a doua linie a partidului.

”Important este să decidem dacă realizăm această coaliţie de guvernare sau nu, în funcţie de argumente pro şi contra, şi dacă punctele din programul nostru de guvernare sunt preluate”, a spus senatorul PSD.

Firea a continuat: ”A împărţi acum ministere şi funcţii, cred că este prematur”.

Întrebată dacă ar vrea să facă parte din Guvern, Gabriela Firea a răspuns: ”Eu îmi doresc să-i pot ajuta pe români din Senatul României”.

Conducerile PNL şi PSD se reunesc, luni, pentru a stabili dacă vor forma o majoritate în Parlament şi se vor alia într-o formulă de guvernare. În ambele partide au avut loc discuţii, pe parcursul week-endului, iar social-democraţii au lucrat la un program de guvernare care să fie acceptat de liberali şi inclus într-un program comun.

Social-democraţii au pregătit priorităţile pe care vor să le pună în aplicare imediat după ce ajung la guvernare, într-o formulă cu cei de la PNL, printre acestea aflându-se aplicarea imediată a Legii 127/2019 cu indexarea de la 1 decembrie a tuturor pensiilor cu 11% şi creşterea indemnizaţiei sociale minime cu 200 de lei la 1.000 lei/lună.

#Gabriela Firea, #guvern, #PSD, #PNL , #stiri Gabriela Firea