AUR recunoaște indirect că George Simion s-a întâlnit cu spioni ruși și susține că Ucraina a „răpit” teritorii românești

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 11:30
20325 citiri
AUR recunoaște indirect că George Simion s-a întâlnit cu spioni ruși și susține că Ucraina a „răpit” teritorii românești
Liderul AUR George Simion s-ar fi întâlnit cu spioni din FSB FOTO Facebook / George Simion

Partidul AUR a publicat o replică la acuzele venite de la un șef din spionajul ucrainean care a susținut că George Simion s-ar fi întâlnit cu spioni ruși. Formațiunea însă nu dezminte acuzațiile și acuză Ucraina că ar fi „răpit” teritorii din România.

AUR mai susține că „rakeții serviciului de spionaj ucrainean” ar fi declanșat „ofensiva împotriva unioniștilor români”. Totodată, aceștia acuză Ucraina că ar avea un „istoric bogat” împotriva comunităților românești.

„Adversarii tradiționali ai intereselor României și Republicii Moldova au declanșat o ofensivă susținută împotriva celui mai cunoscut politician unionist din țara noastră.

Ucraina are un istoric bogat de acțiuni îndreptate împotriva comunităților românești, atât cele aflate în componența sa - ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov, cât și a celor care trăiesc între granițele statului inventat de Stalin - Republica Moldova.

'Dezvăluirile' marca SBU, care ar scoate la iveală presupusa alianță între liderul unioniștilor români și serviciile secrete ruse, vin după ani și ani de tăcere suspectă și urmează unor foarte ciudate informații lansate de Kiev ce anunțau iminenta invadare a Republicii Moldova de armata rusă”, a transmis AUR pe Facebook.

Mai departe, partidul condus de George Simion aduce acuze grave Ucrainei, despre care spune că ar fi „răpit” teritorii din România.

„Atunci când cheamă în ajutor lumea întreagă pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei, președintele Zelenski e conștient că e beneficiarul și girantul acelorași rapturi, agresiuni și nedreptăți istorice care au răpit României Mari regiuni întregi aflate azi în componența Ucrainei? Sau „generalii SBU” nu își mai coordonează acțiunile cu actuala conducere a țării și acționează la rândul lor după o agendă personală? Și dacă este așa, a cui ar putea fi agenda?”, a mai transmis partidul.

Aceeași teză a fost folosită și de către senatoarea Diana Șoșoacă, care recent a lansat un proiect de lege pentru anexarea mai multor teritorii din Ucraina de către România. Ca urmare a acțiunilor sale din ultima vreme, think tank-ul Robert Lansing Institute a susținut că Șoșoacă are legături cu serviciile secrete militare rusești (GRU).

George Simion s-ar fi întâlnit cu șeful FSB

La finalul lunii martie, Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, a dezvăluit într-un interviu o discuție avută cu șeful serviciilor secrete de la Chișinău, din care a aflat detalii despre începuturile "unioniste" ale lui Simion.

"L-am cunoscut pe George Simion. Prima dată a venit la Parlament cu o delegație a României. 2014-2015. Auzisem de el. Nu a vorbit mult. Era perceput ca un unionist din România care vrea unirea cu Basarabia. Eu am fost unionist dintotdeauna. Șocul cel mare a venit când el a fost expulzat din Moldova și nu mi-am dat seama de ce.

Cum poate să se întâmple așa ceva cu un prieten al Republicii Moldova, m-am gândit. Fiind deputat, am avut o întâlnire cu directorul de la SIS (n.r. - Serviciul de Informații și Securitate) și l-am întrebat de ce și-a permis să-l expulzeze. Și el mi-a spus că a coordonat toate acțiunile cu serviciile din România. Și mi-a spus o chestie care m-a...: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au trimis informațiile și în România, că-n 2011 George Simion, la Cernăuți, s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului.

Și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt. Mi-a mai spus că, în Republica Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuc, care era omul serviciilor rusești. Pentru mine a fost un șoc. Nu l-am crezut, nu am acceptat. N-am vrut să mă împac cu ideea că este un provocator al serviciilor rusești. Dar când am văzut ulterior toate încercările lui de a destabiliza situația și de a compromite unioniștii... Când vedem acum luările de poziție ale AUR față de războiul din Ucraina, îmi dau seama că nu este chiar așa cum se pretindea a fi", spune Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, în interviul acordat pentru platforma În Linie Dreaptă.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#George Simion, #partidul AUR, #partid extremist, #propaganda ruseasca, #FSB , #Stiri George Simion